Mik a fajtiszta német juhász kölyök kutyák jelei? Többi lent!
Máshogy tényleg nem, és nem elég egy kiskutyát tesztelni, mert lehet, hogy az egyik ettől, a másik meg attól van.
Vigyázni kellett volna a szukára!
Én nem tudom, annyian írják, hogy megszökik tőlük a kutya, hát nem lehet azt a nyavalyás kerítést rendbe tenni mielőtt odakerül az eb? És az nem kifogás, hogy de talál itt-ott rést. Mióta az eszemet tudom van kutyánk, de soha egy sem tudott lelépni.
Bocsi, de egy alapvető hibát rögtön a legelején ki kell javítanom. Nem fajtiszta, hanem fajtatiszta. Minden kutya fajtiszta, hisz kutya, de a fajtája már nem mindegy. Ezt csak az érdekedben, hisz ha majd eladod a kutyákat, szerintem aki már meghallja azt, hogy azt mondod rájuk, hogy fajtiszta német juhászok azok már menekülni fognak.. nem fajtiszta, hanem fajtatiszta. Oké? :)
Egyébként ha van törzskönyve az anyának is, apának is, akkor beszélhetünk fajtatiszta kölykökről. Ha van tenyészszemléje is mindkettőnek (bár ezt sajnos erősen kétlem) akkor biztosan jó kutyáktól származnak a kutyák, mert azt már egy bizottság elismerte, hogy jók a szülők. De ha se törzskönyv, se tenyészszemle, akkor ingyen kell a kutyusokat eladnod, hiszen fajtajellegű keverékeknek tudod már csak őket eladni. És törzskönyv nélküli "keverék" kutyáért nem adunk pénzt.
"házilag" nincs rá módszer.
A DNS sokba kerül, főleg, hogy minden kölyköt meg kell nézetni.
Ha nem törzskönyves kutyákkal fedeztettél és természetesen nem törzskönyveztetsz, nem éri meg.
Ninna:
Ez nagyon szép és jó amit leírsz, de valljuk be, ez nem teljesen így működik Magyarországon. Ha már van két mondjuk német juhász kutya és "egymásra teszik" őket, akkor azokat a kölyköket természetesen nem ingyen fogja eladni a gazdájuk. Legalábbis ez az általános. És mint tudjuk, sajnos sok ember nincs jól tájékoztatva az olcsó kutyákról, ezért nekik nem szempont a törzskönyv.
Bocs az offért.
Egyébként én se tudok "házi módszert" kiskutyák megállapítására. Ha nagyobbak lesznek, többet lehet látni.
Kerítésre pedig: ha minden kötél szakad és nem sikerül megcsinálni úgy a kerítést, hogy ne tudjon kimenni, tegyetek villanypásztort szerintem. Az kicsit megcsípi a kutyát és megtanulja, hogy nem jó neki a kerítéshez menni. Egyébként nem szenved különösebb lelki sérülést tőle és csípni is csak egy picit csíp, viszont nem történik megint baleset.
Ha biztos vagy benne, hogy a szukád nem lépett félre akkor lehetnek fajta jellegnek megfelelő fajtatisztának kinéző kölykök.
Ha viszont másik kutyával is bepárzott, akkor csak a kölykök megszületése után tudod szétválogatni. A melyik a N j kölyökre hasonlít akkor az minden bizonnyal a két Nj utódai.
Amelyik meg Szinben, szőrben, alakban, más akkor az meg a ráfedezésből van.
NEM tudja születéskor szétválogatni! Sőt.... 8 hetesen sem , csak, ha nagyon feltűnő a különbség.
Láttam én már 3 hónapos nj-nek mondott kutyát, akire bárki megesküdött volna, hogy valóban az. Csakhogy 8 hónaposan is ugyanakkora maradt méretben és kis szakállkái is kezdtek nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!