Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyökkutya kaphat felnőtt tápot?

Zsopega kérdése:

Kölyökkutya kaphat felnőtt tápot?

Figyelt kérdés
Öt hónapos csirkeallergiás kutyám van. Az összes junior tápban van csirke, ahogy láttam. Most Josera bárányost és halast eszik. Nem lesz baja ettől?
2011. jan. 21. 20:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy a felnőttnek való tápban nincs meg az a vitaminmennyiség és ásváni anyag,ami a kölyöknek kell,így nem kapja meg a számára szükséges anyagokat.

Nézd meg,hogy az Orijen vagy Acana tápok között nincs-e pl.halas táp kölyköknek.

Allergiateszten voltatok,vagy hogy derült ki a csirkeallergia?

Egyébként a Josera jó középkategóriás táp,kölyöknek ha megteheted,vegyél kicsit jobbat.

Van még a Taste of Wild vagy hasonló nevű táp,az biztosan nem csirkés.

2011. jan. 21. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A Pro Plan Puppy Sensitive garantáltan csirke mentes kölyöktáp:

[link]

Ez is egy alternatíva lehet, pulyka van benne, de csirke nem:

[link]

És még egy:

[link]

Diamond Naturals Large Breed Puppy Lamb & Rice:

[link]

2011. jan. 21. 22:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az allergia nem bizonyított, a Doki szerint felesleges is a vizsgálat, hisz 80.000 Ft. Amíg csirkét evett, sebesre rágta magát sírva. Mióta leálltunk nem vakarózik, nem sír és gyönyörű lett a szőre. Az Acanát néztem, de náluk sincs kölyöknek csirkementes, csak a Pacifica, ami halas és a bárányos, de ezek felnőtt tápok. Már két hónapja ezt kapja, de mintha fogyott volna, ezért nem tetszik.
2011. jan. 21. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:
A bárányos tápok gyengébbek a kölyök tápnál. Kérdés, mennyit adsz belőle. Nyílván többet kell adni, nem a felnőttnek ajánlott adagot. Annyit tehetsz, adsz mellé húst is neki.És létezik kölyök vitamin kiegészítés. A dokid nem mondta el, mivel tudod tuningolni a felnőtt tápot?
2011. jan. 22. 04:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Belcando vagy Hill's.Bárányos és rizses.Esetleg plusz Lavet szőrre-bőrre való tabletta az állatorvostól?

Én a (vett!) berni kölyköket azon neveltem.Nálunk bevált.Ők is csirkeallergiások (voltak).

Kimondottan kölyköknek és növendékeknek valók:

[link]

[link]

(Fressnapfban vagy jobb kutyaboltban kaphatók ezek a tápok.)

2011. jan. 22. 09:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Plusz a Lavet linkje.

[link]

(A bőr viszketéssel, korpázással járó gyul­ladásainak megelőzése, szőrhullás, bőrgyulladások és ekcémák kiegészítő terápiája, egészséges bőr és csillogó szőrzet kialakítása és fenntartása.)

2011. jan. 22. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Érdekes volt,hogy az én kutyám kölyökként a Hill's bárányos tápjától majdnem elpusztult,arra gondoltunk,a bárányra allergiás.

Később felnőttként kapott más márkájú bárányhúsosat,semmi baja tőle.A Hill's marhahúsos felnőttként betett neki,másféle marhahúsostól semmi baja.

Lehet,hogy az adott tápmárka(nem tudom,melyiket adtad)rossz neki.

2011. jan. 22. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!