Mi van a lábával? Mielőtt a szokásosat írjátok, holnap kihívom hozzá az állatorvost. Bővebben lent!
Figyelt kérdés
A 9,5 hónapos golden retrieverem sántít. Tegnapelőtt elvittem futni meg sétáltunk és mire hazaértünk már sántított aztán meg ledőlt a fűbe és aludt. Tegnap reggel is egész nap csak feküdt, ma is ahol teheti lefekszik. Amúgy jó kedve van, szívesen játszik, az arca sem bágyadt, az étvágya is jó. Megnyomkodtam mind a 4 lábát mindenhol és semmit nem vettem észre, nem nyüszített, nem adott semmi féle jelet. Ha holnap is sántítani fog kihívom hozzá az állatorvost. Szerintetek mitől lehet ez? Csak meghúzta a lábát? Meddig tarthat az ilyen?2011. jan. 20. 15:36
11/22 anonim válasza:
Felesleges a csonterősítő, több kárt tesz mint hasznot. A dog chow megfelelő táp. Arra tényleg figyelj, hogy ne nagyon futtasd, nagyon sokat árt egy fejlődésben levő kutyának a fokozott terhelés.
Én a helyedben megnézetném a csípőjét, mert ennél a fajtánál nagyon gyakori a csípőízületi diszplázia, főleg ha szaporítótól van(értsd törzskönyv nélküli). De ezen kívül még bármi lehet, mindenképpen ellenőriztesd az állatorvosoddal.
12/22 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Akkor ma már nem adok neki és holnap délután hívom a dokit.
2011. jan. 20. 19:58
13/22 anonim válasza:
Te mit értessz a csonterősítő alatt? Van neve is? Mi az összetétele? Ha kálcium, akkor nem kell adni, mert az van a Dog Chow-ban is elegendő mennyiségben. Bizonyos esetekben indokolt lehet plusz kálcium adása, de csak rövid ideig, kúra szerűen, és leginkább akkor, ha az állatorvos külön javasolja. A túl sok kálcium rendellenes csontfejlődést okozhat. Tudod, jóbol is megárt a sok! A goldiknál tényleg gyakori a csípődiszplázia, érdemes lehet megszűretni a kutyádat.
14/22 A kérdező kommentje:
Igen kálcium és kb 3 napig kapott max. Nagyon elszúrtam... :S:SS remélem, hogy nem lesz semmi baja, holnap kihívom az állatorvost. Nagyon remélem, hogy ki is tud jönni. Este voltam kint nála és alig akart kivánszorogni a házából. Nagyon aggódok érte:((( Ha valami komolyabb baja van én azt nem bírnám elviselni... Ma is olyan rossz volt nézni ahogy nagy nehezen kivánszorgott a házából:S
2011. jan. 20. 22:41
15/22 anonim válasza:
Nyugodj meg, nem három napi kalciumtablettától sántult le. Én inkább azt javasolnám, hogy vigyétek ti a rendelőbe, mert valószínűleg meg kell röntgenezni a csípőjét és ezt nálatok nem tudja megcsinálni az állatorvos.
16/22 anonim válasza:
Dog Chow középkategóriás táp,és ha koránk megfelelőt adsz neki,tényleg nem kell kálcium.
Valószínűleg még tragédia nem történt azért.
17/22 A kérdező kommentje:
Rendelőbe nem tudom vinni mert ez az állatorvos ilyen házhozjárkálós. Legalábbis legjobb tudomásom szerint. Igen korának megfelelőt kap. És tudom, hogy nem történt tragédia de ő a szemem fénye és már a bolhából is elefántot csinálok. :)
2011. jan. 20. 23:01
18/22 anonim válasza:
Ja, azt nem tudtam, hogy csak 3 napig kapta. :) Azzal nem csináltál bajt. Ha egész életében tömted volna bele a kálciumot, akkor lehetne belőle gubanc, de így nem. Röntgent én is javasolnék, még akkor is, ha most azt mondja az orvos, hogy nincs komoly baja. Ha nem is most, de majd másfél évesen érdemes lenne egy csípő és egy könyök szűrést csináltatni, és ha az negatív, akkor nyugodtan terhelheted akár futással is. Ha viszont elváltozást mutat ki, akkor inkább kímélni kellene. Ezért érdemes mindenképp megcsináltatni.
19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ma jön az állatorvos, ha minden igaz. A kölyökkori szűrést is másfél évesen vagy azt ilyen idősen kéne?
2011. jan. 21. 14:58
20/22 zsuzsabazsa válasza:
Lehet egy keresztező szalag szakadás is a térdében. Az eléggé fájdalmas. Ha az van akkor műteni kell.
Inkább nem riogatlak.
Remélem egy húzódáson kívül nem lesz komolyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!