Mik a Jagdterrier jellemzői, tulajdonságai, és milyen környezetben érzi jól magát?

jagdterrier nagyon durván munkakutya. nem nagyon vannak jagdok hobbi tartásban, így nem hinném, hogy be lehet szerezni olyan kutyát, amelyik kényelmes társ lenne a mindennapokban... főleg lakásban.
nem nagyon van rálátásom a magyar jagdos társadalomra, de ha jól tudom nem is nagyon adnak ki kutyát hobbira a tenyésztők.

bocsánat az elírásokért, gyorsan gépeltem. szóval:
*jagd
Nekem egy testvér pár jagdom van a kan kinn él az udvaron hihetetlen energiája van,néha azt érzem nem normális a méterfát pillanatok alatt szét darálja mérgében meg hasonló dolgokra gondolok.
A szuka viszont nyugodt és a lakásban él.Kényszerből hoztam be mert a harmadik kutyánk keverék szuka megmarta nyáron a nyakát elég mélyen és több helyen nem mertem kinn hagyni nehogy a legyek bepökjék a sebét,meg féltettem ezért behoztam.Napokig etetni kellett ölbe hordtam ki pisilni mert nem bírt menni sem a lábát is megharapta a másik kutya.És jelezte vinnyogott mikor pisilni kellett neki.Nem tudom honnan gondolta hogy így kell de csinálta és nem pisilt be.Felgyógyult és azóta is benn van a lakásba.Nem ökör nem ugrál sehova nem rág szét semmit,lehet mellette bármit enni nem ugrik oda leül elém és csak néz (persze hogy adok neki) nem értem ezt a viselkedést de örülök hogy ilyen nyugodt.Ha elmegyünk itthonról sem csinál semmi rosszat.Teszteltük kamerával,és míg nem voltunk itthon csak ült és nézegetett.A tv-t órákig nézi.Furcsa ha nem tudnám hogy jagd terrier és nem velem élne nem hinném el.Főleg hogy van másik is aki borzalmas hozzá képest.Most épp tüzel a benti és nem szedi le magáról a bugyit sem ami rajt van hogy ne vérezzen össze semmit.Valószínű hogy fajtájának egy ritka példánya hogy így viselkedik,mert ő az udvaron sem ásott soha gödröt mint a testvére,mert az akkora gödröt ás pillanatok alatt hogy beleállok és a térdem nem látszik ki a gödörből.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!