Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kollégámnak szilveszter...

Kollégámnak szilveszter napján eltűnt a fajtatiszta spániel kiskutyájuk, és ma került elő holtan sajnos. Az édesanyját le kellett nyugtatózni, annyira kiakadt szerencsétlen. Mikor érdemes kutyust venni, most azonnal, vagy várjanak inkább?

Figyelt kérdés
Azon tanakodunk, hogy mi lenne ebben a helyzetben a legjobb.Ha spániel kölyköt kap,akkor nem lesz-e nagy az ellenállás?Ha másik fajtát,akkor milyet? De itt most a legnagyobb kérdés az,hogy mikor kapjon kiskutyát a család?!Köszönöm a segítséget!
2011. jan. 17. 16:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
30%
Attól, hogy érző lény, még lehet kertben, udvaron tartani, ahol szaladgálhat, játszhat, stb!! Sokkal egészségesebb egy kutyát a szabadban tartani, mint bezárni egy szobába, ahol nincs meg a megfelelő mozgástér! Kutyatartáshoz sokkal inkább vidék, mint főváros!
2011. jan. 17. 16:47
 22/28 anonim ***** válasza:
87%

Nekem egy Stafford van bent a házba egy Tacsival amikor nem vagyunk itthon.Amikor pici volt és még nem szobatiszta akkoris bent hagytuk,ha odakakilt valahova akkor hipós víz és kész.Ez nem tartott sokáig,mert hamar megtanulta,hogy nem szabad bekakilni.

Szilveszterkor anyával voltak otthon,de előre gondoskodtam róla,ha esetleg anya is megy valahová a szomszéd lány elvállalta volna Őket aznapra.

Tehát mindent meg lehet oldani.

Nekem igenis szomorú,hogy amíg a gazdi bulizgat,szegény kint őrjöng,egyedül,bezárva,miközben mindenhol robbangatnak és a "falkavezér"sehol.

Most nem ez a kérdés,csak azért válaszoltam,mert nem rosszindulat,de szerintem jobban is lehetett volna rá vigyázni.Már mindegy:(

2011. jan. 17. 16:51
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, az édesanyjával kellene a kollégádnak beszéli. Sokszor segít, ha az ember ki tudja beszélni magából a fájdalmat. Szépen lehet a beszélgetés afelé terelni, hogy a mama miként fogadna egy másik kedvencet.Lehet, másik fajtát fogadna el jobban.De csak úgy odaállítani egy kutyával nagy rizikó. Nem egyformák az emberek, így nem egyformán reagálnak az ilyesmire sem
2011. jan. 17. 17:03
 24/28 anonim ***** válasza:
77%
de szép, képzeld, az én szüleim is vidéken laknak, falun, és minden szilvesztert a házban tölt az idén 10 éves udvari kutyusuk... ennyi igazán belefér, ha valaki kutyát vállal.
2011. jan. 17. 19:56
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg kellene kérdezni, hogy szeretne-e kutyát. Nem tudhatjátok, hogy reagálna rá, lehet a kiskutya sínylené, mert még nem ragaszkodnak hozzá úgy, mint a másikhoz.

A fajtával kapcsolatban, szerintem ne spanit, hogy ne lássa benne a régi kutyát, hasonlítgatná,eszébe juttatná.

Valami nagyobb testűt, hogy ne tudjon olyan könnyen kiásni, és szökdösni.

Off: én is vidéki vagyok, és a kutyáim bent vannak a házba, ha elmegyünk itthonról, akkor is. :) Mind a három, és alszanak, nem csinálnak semmi rosszat. A spánielek pedig, tényleg jól írta egy válaszoló, igen embercentrikus kutyák. Na, de ez már nem volt kérdés.

2011. jan. 17. 20:41
 26/28 anonim ***** válasza:
60%

Akkora eszük van ezeknek a nagyokosoknak, 'hogyan tűnt el a kutya??'.. Szilveszterkor elég egyszerűen, abban a pánikban a kutyák a leglehetetlenebb helyről is kiszabadítják magukat. Kíváncsi vagyok, a sok együtt érző kommentelő közül hányan petárdáznak Szilveszterkor.

Igaz, én soha nem hagyom ilyenkor egyedül a kutyáimat, nem megyek miattuk se bulizni, se sehova. De van akinek például dolgoznia kell ilyenkor és nem a buli miatt nem tud otthon lenni.Adja Isten,hogy egyikőnknek se legyen ilyenben része, soha!

Emellett azért tényleg felelősebb, és humánusabb lett volna, ha valaki otthon van szegény kutyával.

Emellett én azt tanácsolom, hogy vegyétek a másik kutyát, lehet ugyan az a fajta szerintem! Sok sikert!

2011. jan. 17. 21:00
 27/28 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint addig ne szerezz új kiskutyát, amíg gyászolja a régit. Érdemes a tragédia után várni kb. hathetet, ebben az időszakban dolgozza fel az ember érzelmileg a veszteséget. (Ilyenkor van az, hogy az emberre minden ok nélkül rátör a sírás.) Beszélgessetek a régi kutyáról, nem baj, ha közben sír, mivel mi emberek sírással dolgozzuk fel a veszteséget. De, amíg csak sírva tud róla beszélni, addig közel sincs olyan állapotban, hogy új kutyát kapjon.
2011. jan. 18. 10:48
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel angol cocker spánielt tenyésztek a párommal, és a hallottak után nincs az a pénz, amennyiért tőlünk kapna az ismerősöd kutyát!

Első ellenérvem, hogy kutyát nem lehet elveszteni, vagy szökni hagyni.

A második pedig, hogy mit keres egyáltalán, de főleg télen kint az udvaron a kutya, hogy megássa a 4es metrót?!

2011. jan. 24. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!