Kollégámnak szilveszter napján eltűnt a fajtatiszta spániel kiskutyájuk, és ma került elő holtan sajnos. Az édesanyját le kellett nyugtatózni, annyira kiakadt szerencsétlen. Mikor érdemes kutyust venni, most azonnal, vagy várjanak inkább?
Elmentek szilveszterezni,és egymagára a kutyust nem hagyhatták a házban.Ez vidék,és nem Budapest,ill.nagyváros,ahol a kutyát bent tartják 20 nm2-en.Itt a kutya a kertben van,és van neki ilyen esetre óriási kennel és kifutó építve,ebből szökött ki.
Tanácsokat szeretnék kérni elsősorban,nem rágalmakat,köszönöm!
Milyen rosszindulatúak itt egyesek...:S
Egy ilyen tragédiát mindenki másképp dolgozik fel. Nekem, amikor meghalt a fajtiszta boxer kutyusom (hosszú betegeskedés után kellett elaltatni), nem bírtam volna elviselni egy másik kutyust magam mellett, jó egy évet vártunk, mire lett egy új kutya a háznál, egy édes kis keverék. Előtte semmiképpen sem tudtam volna a szívembe zárni az újat, hiszen a boxeremre emlékeztetett volna.
Bírom, mindenki csak a szidással jön... Akármi történik, rögtön a gazdi a hibás... Biztos nem gondolták, hogy kiássa magát, a petárdázás pesig sok kutyának elég trauma! A spániel nem öleb! Ok, a gazdi mellett kell lennie, de nem egy csivav! A kert ideális neki!
1-2 hét múlva szerintem jöhet a kölyök. Kertbe lehet nagyobb testű kutya is, de ha a spanit szeretik, akkor azt :)
Nem biztos, hogy a gazdi a hibás.
Volt egy kis pincsi ismerősöm aki egy mentett kis kutya volt és soha nem ment a gazditól 4-5 méternél távolabb 2009 végén lehozták sétáltatni szokás szerint Ő nem volt megkötve (mert sohasem kellett) a másik kutyusuk pórázon volt. Csúnya, latyakos, szeles idő volt és még az eső is szakadt... kijöttek a kapun a pincsi rögtön odaszaladt a villanyoszlophoz (kb: 5 méterre a kaputól) belelépett egy hatalmas és mély pocsolyába ahol azonnal szikrázni és vinnyogni kezdett a gazdi gyorsan kikapta de az Ő keze is beleért a vizbe és szintén áramütést kapott úgyhogy elejtette a kutyust aki sokkot is kapott és elrohant torony iránt a gazdi hiába rohant utána nem érte utol amikor már nem is látta felhívott pár embert és több mint 3 órán keresztül mászkáltunk/ hívogattuk de nem találtuk meg... Másnap reggel állatorvosok, plakátozás, stb...
Végül kb: 2 héttel később (akkor már csak abban bíztunk, hogy talán befogadták) nem messze egy bokros területen találták meg... :-(((
Szerintem inkább bízzátok az anyukájára, hogy mikor tud új kutyust szeretni (ha spánielt választotok akkor legalább más színben).
Bírom, hogy az "hogy ez vidék" indok arra hogy a kutya ki legyen baccva a kertbe.
Semmilyen kutya nem kell nekik, amig nem fogják fel, hogy a kutya egy érző lény, előlény, aki az embert társa, nem pedig kertidísz. Annyira retteg a kutya kint, hogy szétkaparja a kennelt, ők meg magára hagyják és buliznak ... no comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!