Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kollégámnak szilveszter...

Kollégámnak szilveszter napján eltűnt a fajtatiszta spániel kiskutyájuk, és ma került elő holtan sajnos. Az édesanyját le kellett nyugtatózni, annyira kiakadt szerencsétlen. Mikor érdemes kutyust venni, most azonnal, vagy várjanak inkább?

Figyelt kérdés
Azon tanakodunk, hogy mi lenne ebben a helyzetben a legjobb.Ha spániel kölyköt kap,akkor nem lesz-e nagy az ellenállás?Ha másik fajtát,akkor milyet? De itt most a legnagyobb kérdés az,hogy mikor kapjon kiskutyát a család?!Köszönöm a segítséget!
2011. jan. 17. 16:01
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Elmentek szilveszterezni,és egymagára a kutyust nem hagyhatták a házban.Ez vidék,és nem Budapest,ill.nagyváros,ahol a kutyát bent tartják 20 nm2-en.Itt a kutya a kertben van,és van neki ilyen esetre óriási kennel és kifutó építve,ebből szökött ki.

Tanácsokat szeretnék kérni elsősorban,nem rágalmakat,köszönöm!

2011. jan. 17. 16:21
 12/28 anonim ***** válasza:
62%

Milyen rosszindulatúak itt egyesek...:S

Egy ilyen tragédiát mindenki másképp dolgozik fel. Nekem, amikor meghalt a fajtiszta boxer kutyusom (hosszú betegeskedés után kellett elaltatni), nem bírtam volna elviselni egy másik kutyust magam mellett, jó egy évet vártunk, mire lett egy új kutya a háznál, egy édes kis keverék. Előtte semmiképpen sem tudtam volna a szívembe zárni az újat, hiszen a boxeremre emlékeztetett volna.

2011. jan. 17. 16:22
 13/28 xnorkax ***** válasza:
88%
én egy héttel később vettem magamhoz egy kiskutyát, a kutyám halála után...:/ kinél hogy működik ez a dolog.
2011. jan. 17. 16:23
 14/28 anonim ***** válasza:
83%
én szívem szerint azt mondanám hogy várjatok minimum 1-2 hónapot, de abban is van vmi, hogy rögtön egfy újat, mert erre is jó példa a nagymamám születése: a nagymamám anyja járt úgy nagyon nagyon régen, hogy gyereket szerettek volna, sikerült is csinálni egy ikerpárt, csak halva születtek, hatalmas letargia az egész családban és orvos tanácswára rögtön egy új gyereket csinálni, hogy az elfelejtesse ezt a szörnyűséget, csináltak egy gyereket és igy született nagymamám...
2011. jan. 17. 16:24
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat továbbra is,sokat jelentenek jelenleg,én is próbálok a kollégámnak ezek alapján tanácsot adni,ahogy tudok,sajnos az anyukája azért omlott így össze,mert nemrégen eltemették az édesapját is,úgyhogy dupla tragédia sajnos. :(((
2011. jan. 17. 16:27
 16/28 anonim ***** válasza:
41%

Bírom, mindenki csak a szidással jön... Akármi történik, rögtön a gazdi a hibás... Biztos nem gondolták, hogy kiássa magát, a petárdázás pesig sok kutyának elég trauma! A spániel nem öleb! Ok, a gazdi mellett kell lennie, de nem egy csivav! A kert ideális neki!

1-2 hét múlva szerintem jöhet a kölyök. Kertbe lehet nagyobb testű kutya is, de ha a spanit szeretik, akkor azt :)

2011. jan. 17. 16:27
 17/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem biztos, hogy a gazdi a hibás.

Volt egy kis pincsi ismerősöm aki egy mentett kis kutya volt és soha nem ment a gazditól 4-5 méternél távolabb 2009 végén lehozták sétáltatni szokás szerint Ő nem volt megkötve (mert sohasem kellett) a másik kutyusuk pórázon volt. Csúnya, latyakos, szeles idő volt és még az eső is szakadt... kijöttek a kapun a pincsi rögtön odaszaladt a villanyoszlophoz (kb: 5 méterre a kaputól) belelépett egy hatalmas és mély pocsolyába ahol azonnal szikrázni és vinnyogni kezdett a gazdi gyorsan kikapta de az Ő keze is beleért a vizbe és szintén áramütést kapott úgyhogy elejtette a kutyust aki sokkot is kapott és elrohant torony iránt a gazdi hiába rohant utána nem érte utol amikor már nem is látta felhívott pár embert és több mint 3 órán keresztül mászkáltunk/ hívogattuk de nem találtuk meg... Másnap reggel állatorvosok, plakátozás, stb...

Végül kb: 2 héttel később (akkor már csak abban bíztunk, hogy talán befogadták) nem messze egy bokros területen találták meg... :-(((

Szerintem inkább bízzátok az anyukájára, hogy mikor tud új kutyust szeretni (ha spánielt választotok akkor legalább más színben).

2011. jan. 17. 16:29
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
Nyugodtan leponzozhatsz, nem érdekel! A spániel igenis nem kertbe való kutya, nem ilyen körülmények közé. Nem szídtam, és nem bíráltam őket a történtekért, csak kijelentettem, hogy NE SPÁNIELT VEGYENEK!! Végülis ezt kérdezted, nem?? Akkor meg mi a bajod?
2011. jan. 17. 16:31
 19/28 anonim ***** válasza:
És amúgy hogy halt meg a kutya?
2011. jan. 17. 16:42
 20/28 anonim ***** válasza:
54%

Bírom, hogy az "hogy ez vidék" indok arra hogy a kutya ki legyen baccva a kertbe.

Semmilyen kutya nem kell nekik, amig nem fogják fel, hogy a kutya egy érző lény, előlény, aki az embert társa, nem pedig kertidísz. Annyira retteg a kutya kint, hogy szétkaparja a kennelt, ők meg magára hagyják és buliznak ... no comment.

2011. jan. 17. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!