Összeszeded kutyád után a "terméket" az utcán?
Fel vagyok háborodva, de mostmár egyre jobban. XIV. kerületben lakunk, kertes házban. Minden áldott nap kb. 3-4-szer szedem össze az idegen kutyák (és gazdáik) után a kutyaszart. SENKIT nem láttam még, aki felszedte volna, ezen a környéken.
A gyerekeim persze belelépnek, ha kimegyünk, a férjem kiszáll az autóból este a sötétben, ő is belelép. Már nem győzöm pucolni a cipőjüket. És még így is, hogy napi 3-4-szer összeszedem.
Esküszöm, ha egyszer meglátom, kinek a kutyája csinálja ezt (nem a kutya hanem a gazdája érdekelne), beolvasok neki, az tuti.
És a legszebb, hogy kb. 30 lépésnyire tőlünk van egy kutyagumi-gyűjtő láda, az oldalán állandóan van zacskó. Csak el kéne mennie odáig a tisztelt gazdáknak!
Én nem szedem össze. Igaz, ritkán sétáltatom a kutyámat Pesten, inkább a környékünkön lévő mezőn szoktam (Bp. agglomeráció).
Amikor meg ritkán Pesten vagyok a kutyámmal, mindig elfelejtek szatyrot vinni, a kutyagumi gyűjtő mellett pedig még egyszer sem láttam szatyrokat. Mindig elviszik.
De ha vinnék is magammal zacskót, semmi kedvem 1 km-en keresztül sétáltatni a kutyasz@rt, mert kb. ilyen gyakorisággal vannak kukák.
Úgyhogy én ezért nem szedem össze.
MEg tudom nagyon érteni a felháborodásodat...
Személy szerint nem hinném, hogy lustaság lenne amögött, hogy nem szedik fel a gazdák kutyájuk után a végterméket, hanem inkább az, hogy cikinek vagy méginkább gusztustalannak tartják (bár a kutyával elméletben ezt is vállalták). Sajnos a kutyatartás ezen része valahogy még nem tudatosult a gazdák többségében.
Én is elég gyakran keveredek olyan helyzetbe, ahol más kutyák piszkát kell kerülgetnem (sőt vannak, akik direkt ide hozzák a környékbeli társas és panelházakból a kutyájukat szaratni a kertes házak szépen gondozott utcán lévő előkertjeibe, s vajmi kevesen vannak azok akiknél látok erre a célra rendszeresített zacskót) pedig -nem hazudok- itt van 100 m.-re a töltés, ahová lehetne nyugodtan vinni a kutyákat (bár ott sem ártana -természetesen- összeszedni a prodoktumot utánuk).
A közelünkben van egy cukrászda is, ahová gyakran járok és az esetek többségében a kutyámat is magammal viszem, mert szeretik az ott dolgozók. Van egy fa ahova a kutyások -köztük én is- kikötjük a kutyákat arra az időre míg bent vagyunk, de ennek a fának a közelében sajnos mindig találok 2-3-4 kutyagumit. A fától ahhoz túl messze van, hogy egy oda kikötött kutya intézte volna ott a dolgát, de elég közel ahhoz, hogy egy gyanútlan kutyás véletlenül a fához tartván belelépjen.
Én is így jártam majdnem a minap, s nyilván nem kell mondanom mennyire felbosszantottam magam rajta. Jobb ötletem nem lévén inkább én magam szedtem fel, még mielőtt -ne adj isten- egy kisgyerek teszem azt, egy játék hevében arccal előre beleesett volna. (Mert sok kisgyerekes szülő jár oda).
Erről a jelenségről a közvetlen környezetemben (kissé speciálisabb, mint egy átlagos belvárosban, lévén nagyon jó hírű környék egyébként) meg van a magam részletesebb és meg lehetősebb durvább véleménye és magyarázata, s bár szívesen megosztanám a nagyközönséggel, de inkább nem teszem mert nem igazán tűr nyomdafestéket.
"De ha vinnék is magammal zacskót, semmi kedvem 1 km-en keresztül sétáltatni a kutyasz@rt, mert kb. ilyen gyakorisággal vannak kukák."
Ez aztán a hozzáállás. Az ilyen söpredékek mindig kitalálnak valami kifogást: "elfelejtek szatyrot vinni", "nincs kitéve zacskó", "nem sétáltatom a kutyaszart 1km-en keresztül". Kedvencem még a "más se szedi fel."
Kutyát nem kötelező tartani. Aki nem képes összeszedni a kutyája után a szart, az ne tartson kutyát. Ilyen egyszerű. Ha egyszer megbírságolnának vagy 100000 forintra az otthagyott kutyagumiért, gondolom egyből átgondolnád az idióta kifogásaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!