Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Összeszeded kutyád után a...

Összeszeded kutyád után a "terméket" az utcán?

Figyelt kérdés

Fel vagyok háborodva, de mostmár egyre jobban. XIV. kerületben lakunk, kertes házban. Minden áldott nap kb. 3-4-szer szedem össze az idegen kutyák (és gazdáik) után a kutyaszart. SENKIT nem láttam még, aki felszedte volna, ezen a környéken.

A gyerekeim persze belelépnek, ha kimegyünk, a férjem kiszáll az autóból este a sötétben, ő is belelép. Már nem győzöm pucolni a cipőjüket. És még így is, hogy napi 3-4-szer összeszedem.

Esküszöm, ha egyszer meglátom, kinek a kutyája csinálja ezt (nem a kutya hanem a gazdája érdekelne), beolvasok neki, az tuti.

És a legszebb, hogy kb. 30 lépésnyire tőlünk van egy kutyagumi-gyűjtő láda, az oldalán állandóan van zacskó. Csak el kéne mennie odáig a tisztelt gazdáknak!

2011. jan. 16. 14:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én mindig felszedem. Nem értem, ebben mi a fárasztó.
2011. jan. 16. 14:14
 2/16 A kérdező kommentje:
Neked nem fárasztó, de többeknek az. Nekem pedig egyenesen bosszantó! Ha az én kutyám után kellene szednem, nem zavarna.
2011. jan. 16. 14:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj megértelek kérdező! Mi vidéken élünk egy nagyobb faluban, a kapunk előtt pedig van egy kis füvesített park, amit mi telepítettünk, és gondozunk. Természetesen az utcabeliek ide szaratják a kutyáikat, hogy ne kelljen az udvart takarítani... felháborító és undorító. :S Próbáld meg kifigyelni kik a gazdák, és beszélj velük! Talán drasztikus megoldás, de ha nem használ a szép szó, én bizony összeszedném egy zsákba az anyagot, és kiborítanám az ajtajuk elé egy éjszaka...
2011. jan. 16. 14:30
 4/16 A kérdező kommentje:
Második, remek ötletet adtál! :)) Ezt valószínűleg meg is teszem, ha észreveszem, ki, vagy kik ezek a "kedves" gazdik! :)
2011. jan. 16. 14:43
 5/16 anonim ***** válasza:
19%

Én nem szedem össze. Igaz, ritkán sétáltatom a kutyámat Pesten, inkább a környékünkön lévő mezőn szoktam (Bp. agglomeráció).

Amikor meg ritkán Pesten vagyok a kutyámmal, mindig elfelejtek szatyrot vinni, a kutyagumi gyűjtő mellett pedig még egyszer sem láttam szatyrokat. Mindig elviszik.

De ha vinnék is magammal zacskót, semmi kedvem 1 km-en keresztül sétáltatni a kutyasz@rt, mert kb. ilyen gyakorisággal vannak kukák.

Úgyhogy én ezért nem szedem össze.

2011. jan. 16. 14:46
 6/16 hell-ikon ***** válasza:

MEg tudom nagyon érteni a felháborodásodat...

Személy szerint nem hinném, hogy lustaság lenne amögött, hogy nem szedik fel a gazdák kutyájuk után a végterméket, hanem inkább az, hogy cikinek vagy méginkább gusztustalannak tartják (bár a kutyával elméletben ezt is vállalták). Sajnos a kutyatartás ezen része valahogy még nem tudatosult a gazdák többségében.

Én is elég gyakran keveredek olyan helyzetbe, ahol más kutyák piszkát kell kerülgetnem (sőt vannak, akik direkt ide hozzák a környékbeli társas és panelházakból a kutyájukat szaratni a kertes házak szépen gondozott utcán lévő előkertjeibe, s vajmi kevesen vannak azok akiknél látok erre a célra rendszeresített zacskót) pedig -nem hazudok- itt van 100 m.-re a töltés, ahová lehetne nyugodtan vinni a kutyákat (bár ott sem ártana -természetesen- összeszedni a prodoktumot utánuk).

A közelünkben van egy cukrászda is, ahová gyakran járok és az esetek többségében a kutyámat is magammal viszem, mert szeretik az ott dolgozók. Van egy fa ahova a kutyások -köztük én is- kikötjük a kutyákat arra az időre míg bent vagyunk, de ennek a fának a közelében sajnos mindig találok 2-3-4 kutyagumit. A fától ahhoz túl messze van, hogy egy oda kikötött kutya intézte volna ott a dolgát, de elég közel ahhoz, hogy egy gyanútlan kutyás véletlenül a fához tartván belelépjen.

Én is így jártam majdnem a minap, s nyilván nem kell mondanom mennyire felbosszantottam magam rajta. Jobb ötletem nem lévén inkább én magam szedtem fel, még mielőtt -ne adj isten- egy kisgyerek teszem azt, egy játék hevében arccal előre beleesett volna. (Mert sok kisgyerekes szülő jár oda).

Erről a jelenségről a közvetlen környezetemben (kissé speciálisabb, mint egy átlagos belvárosban, lévén nagyon jó hírű környék egyébként) meg van a magam részletesebb és meg lehetősebb durvább véleménye és magyarázata, s bár szívesen megosztanám a nagyközönséggel, de inkább nem teszem mert nem igazán tűr nyomdafestéket.

2011. jan. 16. 14:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig összeszedem, és iszonyú nagy bunkóságnak tartom, ha valaki nem szedi fel!!! Állandóan kerülgetni kell a kutyaszart. Ezért nem engednek minket kutyásokat be sehova, mert a legtöbb ember ilyen bunkó, hogy nem szedi össze a szart. Kb. két mp. lehajolni és felszedni... Ja és a másik, hogy nagyon gusztusos, mikor az emberek a másik háza elé szaratják a kutyájukat és nem szedik fel:-( Fel vagyok háborodva!! 3 kutyus gazdája vagyok!!
2011. jan. 16. 15:35
 8/16 anonim válasza:
Természetesen összeszedem. Bárhol vagyok. Városban, vagy mezőn, vagy erdőben. Mindig. Kivéve, ha nagyon híg, de ez szerencsére max egy évben 1-2x fordul elő. Van így is elég szemét az utcán... :/
2011. jan. 16. 17:03
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"De ha vinnék is magammal zacskót, semmi kedvem 1 km-en keresztül sétáltatni a kutyasz@rt, mert kb. ilyen gyakorisággal vannak kukák."

Ez aztán a hozzáállás. Az ilyen söpredékek mindig kitalálnak valami kifogást: "elfelejtek szatyrot vinni", "nincs kitéve zacskó", "nem sétáltatom a kutyaszart 1km-en keresztül". Kedvencem még a "más se szedi fel."

Kutyát nem kötelező tartani. Aki nem képes összeszedni a kutyája után a szart, az ne tartson kutyát. Ilyen egyszerű. Ha egyszer megbírságolnának vagy 100000 forintra az otthagyott kutyagumiért, gondolom egyből átgondolnád az idióta kifogásaidat.

2011. jan. 16. 17:58
 10/16 anonim ***** válasza:
Legtöbbször felveszem, de ha megy a hasa, akkor is igyekszem földet, vagy avart rárakni.
2011. jan. 16. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!