Mennyiért altatnak el egy nagytestű kutyát kb? Ilyenkor nekünk kell lefogni?
Ja és azb állat nem tudja "vállalni a következményeket",mert ösztönlény és nem tudja az ok és okozat közötti összefüggést.
Kérdezőnek:ha a kutya állatvédő szervezethez kerül,akkor hozzáértő emberek szocializálják,és csak akkor adják ki,ha 1000%-ig rehabilitálták,és biztosak abban,hogy nem csinál bajt.
Sok ilyen kutyával találkoztak már.
Attól függ,hogy mekkora a súlya!
Ez kg-ra megy!
Nekem is el kellett altatnom a kutyámat!
1 héten keresztül sirattam!
2-szer megtámadta az apukámat,mire azt mondta,hogy tüntessem el!Mivel egy 80Kg.-os kutyáról írok,nem tudtam mit tegyek vele!Nem tudtam elhelyezni, senkinek nem kellett!Elvittem dokihoz és elmeséltem a sztorit!
Ő elaltatta és utána felboncolta!Kiderült,hogy a mája és a belek környéke telve volt vízzel és ezért volt olyan agresszív!Az állandó fájdalmak miatt!
És most lehet köpködni!
A KUTYA SOHA NEM HIBÁS!!!
Ha valami "baleset" történik az mindig az ember miatt, az emberre szemben történik. Önmagában a kutya nem lehet "rossz", hisz ez egy állat, nincs tudata, teszi amit a teste, szervezete, az ösztöne diktál. Az emberrel szembe "hibázhat" de azt az ember váltja ki hisz ha nem lenne ott ember, nem lenne gazda, akkor a kutyának sem lenne lehetősége "hibára". Valóban nem ismerjük a helyzeted, de rákéredztünk, kértünk több infót, te nem adtál. Esélyt nem adsz hogy tanácsot, ötletet adjunk egy humánusabb megoldásra mint egy egészséges állat elaltatása a problémás viselkedése miatt. Pedig vannak lehetőségek, szerinted minden morcos kutyát ki kell végezni? Akkor nem lenne kutya a világon, szerintem nagyjából minden kutyánál valamelyik életszakaszában előfordul morcosabb hangulat hogy odakap, próbálkozik dominálással. Vidd be az illatos úti gyepire, onnan nagy sok kutyát mentenek, kölyköt, csúnyát, beteget, csóválósat, harapósat, sokat visznek ki Németországba ahol a kutyatartás sokkal fejlettebb és a problémás ebek is esélyt kapnak egy szebb jövőre.
a kutya soha nem hibás?
pl az erdőben születik egy kaukázusi kölyök, felnő az erdőbe és az első embert akit életében lát szét tép, na ki a hibás?
ma 17:44 - pont hogy egy gyönyörű állat volt, az idegeivel nem volt semmi probléma, nagyon nyugodt volt, és itt errefelé nem volt még ilyenre példa, és itt senki sem sétáltat, ott az udvar tud szaladgálni ha akar
állatvédők, menhelyek? hát képzeld el csipkejózsika, hogy a szomszédom azt sem tudja hogy mi az, az a büdös helyzet, hogy gondolom nagyvárosban laksz, és ami azon kívül folyik arról fogalmad sincs, arról hogy mi az igazi szabadság, csak esetleg tvben láttál filmet, de én nem ragoznám te beszűkült agyú
"a kutya soha nem hibás?
pl az erdőben születik egy kaukázusi kölyök, felnő az erdőbe és az első embert akit életében lát szét tép, na ki a hibás? "
Pont ezt írtam hogy mindig az emberrel "hibás"
Hibás az az ember aki szaporított és aki miatt az erdőben végezte a kölyök, hibás az az ember aki arra sétál ,és persze nem tudhatta hogy ott a kutya de ha nem sétál arra a kutya nem tépi szét, így önmagában a kutya nem hibás, csak ha az ember is belép a képbe.
És hozzá tenném (csak kicsit visszafogottabb és emberibb stílusban) hogy te nem vagy teljesen tisztában az állatvédelemmel. Rengeteg szervezet ment vidékről kutyát, sőt a legtöbb, ugyanis gondolhatod hogy nem Budapest belvárosában, a mammut, westend, aréna pláza parkolójában születnek a kóbor kutyák. Sajnos a rászoruló kutyák száma sokkal több mint a menhelyek férőhelye, ezért valóban nem tudnak minden esetnél ugrani, de erőn felül teljesítenek. És van váró listájuk, ahogy ürül hely, jön a következő. De ha nem is jelzik nekik a bajban lévő kutyát, biztos hogy nem tudnak segíteni. Azért ha életveszélyben van egy kutya akkor általában addig szervezkednek egymásközt az a alapítványok amíg megoldást nem találnak.
20.19-es,ha nem a kutyák látnák kárát a magadfajtáknak,akkor szórakoztatna,hogy milyen hülye,ostoba vagy!
Vidéken is vannak ám menhelyek,csak utána kellene nézni,a Google a barátod,csak hallottál már róla?
A legtöbb súlyos kutyatámadást a láncon tartott vagy udvarba kib@szott,nem szocializált,nem nevelt kutyák okozzák.A nevelés ugyanis nem annyi ám,hogy a paraszt eldöngeti a kutyát,ha rosszat csinál!
Baromi nagy szabadság a kutyának az,hogy egész életében egy zárt területen,kerítés mögött van!
Nem véletlen,hogy mikor végigsétálunk a falun,minden kutya habzó szájjal őrjöng.
Pestről költöztünk egy kb.3000 lelkes kis faluba.Hatalmas nagy kertünk van,a kutyánk bent van velünk a házban,akkor mehet ki a kertbe,mikor akar.
Ettől függetlenül naponta sétáltatjuk,ma pl.egy hatalmas sétát tettünk kint a pusztán.Nincs ám rendeletileg megtiltva falun sem a kutyasétáltatás,csak az emberek erre lusták!
Azt meg sz@rom le,hogy más nem sétáltat,csak a kerítés mögé zárt,őrjöngő szerencsétleneket sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!