15 hetes kiskutyám hétfőn kapta meg a harmadik oltását. Levihetem már? Bővebben lent!
Tudom hogy csak a negyedik után kéne , de már nagyon látszik rajta, hogy ki akar menni .. az ablakból mindig figyeli a többi kiskutyát "irigykedve " és csóválja a farkát .. Iszonyat nagy mozgásigénye van ez látszik rajta .. a lakást vagy 20 X körbefutja egyszerre mindennap 3 X ...
Sajnos betegsége miatt csúsztunk el igy az oltásokkal..
Nem lesz baj a szocializációjával ha esetleg még megvárom a negyedik oltását és utána ( kicsit több mint 2 hét ) viszem le ?
A többi kutyás lent a parkban hülyének nézett mikor ezt kérdeztem tőlük .. mert állítólag ők mind levitték már a 2-3 oltás után a kutyuskájukat, mondván azok nem cukorból vannak .....
Véleményeket ,ötleteket segítséget szeretnék kérni :)
Köszönöm !
Csak akkor viheted le a többi kutyás közé, ha a kutyák ott minden oltássorozatot megkaptak, és teljesen egészségesek. Ha már legalább egy ismeretlen kutyus van ott, akinek nem ismeritek annyira a gazdáját, hogy teljesen be van-e oltva a kutya, ne vidd le. A kutya nem képes önálló gondolkozásra, így nem tud irigykedni. Az lehetséges, hogy ő is szívesen kimenne..
Mivel ahogy írtad, az oltássorozat a betegsége miatt csúszott el, akkor én meg végképp nem vinném le. Várjátok meg azt a 4. oltást, addig játssz te vele, tanítgasd, erősítsétek meg a kutya-gazda kapcsolatotokat, ezt kisebb korban a legjobb elkezdeni :) Aztán ha megvan a 4. oltás is, akkor már egy hét elteltével viheted ki a kutyák közé játszani, aminek ő is fog örülni. Nem késtél még el a szocializációval, van rá még időtök.. Esetleg keressetek fel egy kutyaiskolát, ahol van kölyköknek kutyaovi foglalkozás, és járjatok rá rendszeresen, így biztosan meglesz a kellő szocializációja.
Nem hiszem , hogy a menhely hibája lenne , hiszen baba (kb 6-7 hetes)volt mikor egyedül öt valaki behozta. Se az anyja se a testvérei nem voltak vele .. Biztos valahol összeszedte ...
A menhelyen egyébként nagyon kedvesek, menhelyhez képest nagyon jó állapotban tartják az állatokat , naponta viszik sétálni őket és gyönyörű helyen vannak ...
Költséget sajnos én álltam , nem hinném , hogy ezt bárki is kifizette volna nekem... :(...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!