Csináltathatok az amerikai staffordshire terrier kutyámnak B-törzskönyvet?
de miért is kéne neked B tkv?
sportolhatsz, versenyezhetsz vele anélkül is, kiállításon MKSZ-en indíthatod hobby kategóriában, tenyészteni meg ismert származás nélkül amúgy sem kéne vele.
Nem tudom létezik e még "B" tk. Úgy halottam már megszüntették. Bár nem vagyok benne biztos. Az első Német juhászom B tk-volt. Találtam úgyhogy a szülei ismeretlenek.
Megnézte láttamra egy küllembíró és azt mondta: a fajta jellegének megfelel B tk-re jogosult viszont tenyésztésből kizárva.
A B tk csak azért kellett, hogy a munka eredményeit feltüntessék rajta.
Különben a kölyköket adoptáltasd másik szuka nevére. Bár ez már macerás.
Különben a kölyköket adoptáltasd másik szuka nevére. Bár ez már macerás.
Zsuzsababa ezt, hogy érted?
Az olyan pároztatásnál, ahol bármely szülő nem rendelkezik törzskönyvvel, az alom semmilyen formában nem törzskönyveztethető. Olyan, hogy más szuka nevére adoptáltassa, az simán csalásnak minősül, miután egy idegen szuka lesz anyaként a törzskönyvbe bevezetve. Igy a kölyök a későbbiekben semmilyen formában nem lesz tenéyszthető, és egy DNS teszt is kimutatja a valótlanságot.
Köszönöm a válaszokat. Nem fogom törzskönyveztetni, hiszen feleslegesnek tartom. Így is imádom. :)
Hát igen, sok amstaff és pitbull hasonló, de aki ismeri ezt a két fajtát, az (kis hibaszázalékkal) meg tudja különböztetni. Én laikusként megtudom. A kutyám le sem tagadhatná, hogy amstaff. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!