Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felelős állattartás?

Felelős állattartás?

Figyelt kérdés

Miért hagyják egyesek, és tartják normálisnak hogy kutyájuk önsétáltató? A magyarázat meg hogy rossz a kerítés, mindenen átmegy, jámbor, nem bánt senkit, úgy is hazatalál... És ezek mellett ők "kutyásnak" mondják magukat.

Pedig szerintem a felelős kutyatartás ott kezdődik hogy biztonságot nyújtok a kutyának, ami kerítésen kívül elég nehéz.

Nem beszélve arról hogy nagyon unom hogy szorongva kell kutyát sétáltatnom (főleg ha ismeretlen helyen vagyunk) hogy mikor honnan ugrik elő egy ilyen kutya. Nem gondolnak ezek az emberek arra hogy egy részt a kutyájuk élete veszélyben van hisz elüthetik, megkínozhatják, megmérgezhetik, elvihetni sintér, megtámadhatja egy másik kutya (Ráadásul ezeknek még anyagi költéseik is vannak hisz gyepiről pénzzel lehet kiváltani, és sérülés esetén meg a doki...) Más részt meg ott van hogy egy szabadon sétáló kutya is "közveszélyes". Pl. autó alá ugrik és a sofőr karambolozik, vagy meg is támadhat valakit, embert vagy kutyát, hisz ezek állatok, főleg ha szabadon vannak nő bennük a "túlélési" ösztön (és itt megint komoly költségei lehetnek a kedves gazdinak hisz a kutyájuk komoly sérülést okozhat)

Ti mit gondoltok erről? Mit lehetne ilyen esetben tenni? Nagyon elegem van már hogy a gyerekem folyton sírva jön haza kutyasétáltatásból hogy x y kutya megint kint van és jön nekünk. A legjobb meg mikor a "gazdi" is a közelben van de k*rvára nem érdekli hogy a kutyája éppen az autó úton sétál vagy éppen morog valakire. És természetesen kioktatásnak nincs helye mert nekik joguk van "kutyát sétáltatni".

2011. jan. 14. 10:30
1 2 3
 21/21 zsuzsabazsa ***** válasza:
50%
Nekem is már több esetben kellett elzavarnom egyedül csavargó kutyát, ha nem akartam, hogy az enyémmel összeverekedjen. Ezt úgy csináltam, hogy a kutyámat lefektettem és elindultam a másik kutya felé a pórázt a fejem felett körbeforgatva és kiabáltam vele. Támadólag léptem fel a kutyával szemben. Mivel a kutya gazdátlan volt így önbizalom híján visszavonult.
2011. jan. 19. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!