Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felelős állattartás?

Felelős állattartás?

Figyelt kérdés

Miért hagyják egyesek, és tartják normálisnak hogy kutyájuk önsétáltató? A magyarázat meg hogy rossz a kerítés, mindenen átmegy, jámbor, nem bánt senkit, úgy is hazatalál... És ezek mellett ők "kutyásnak" mondják magukat.

Pedig szerintem a felelős kutyatartás ott kezdődik hogy biztonságot nyújtok a kutyának, ami kerítésen kívül elég nehéz.

Nem beszélve arról hogy nagyon unom hogy szorongva kell kutyát sétáltatnom (főleg ha ismeretlen helyen vagyunk) hogy mikor honnan ugrik elő egy ilyen kutya. Nem gondolnak ezek az emberek arra hogy egy részt a kutyájuk élete veszélyben van hisz elüthetik, megkínozhatják, megmérgezhetik, elvihetni sintér, megtámadhatja egy másik kutya (Ráadásul ezeknek még anyagi költéseik is vannak hisz gyepiről pénzzel lehet kiváltani, és sérülés esetén meg a doki...) Más részt meg ott van hogy egy szabadon sétáló kutya is "közveszélyes". Pl. autó alá ugrik és a sofőr karambolozik, vagy meg is támadhat valakit, embert vagy kutyát, hisz ezek állatok, főleg ha szabadon vannak nő bennük a "túlélési" ösztön (és itt megint komoly költségei lehetnek a kedves gazdinak hisz a kutyájuk komoly sérülést okozhat)

Ti mit gondoltok erről? Mit lehetne ilyen esetben tenni? Nagyon elegem van már hogy a gyerekem folyton sírva jön haza kutyasétáltatásból hogy x y kutya megint kint van és jön nekünk. A legjobb meg mikor a "gazdi" is a közelben van de k*rvára nem érdekli hogy a kutyája éppen az autó úton sétál vagy éppen morog valakire. És természetesen kioktatásnak nincs helye mert nekik joguk van "kutyát sétáltatni".

2011. jan. 14. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
28%

utolsó: ki vagy te, hogy bíráskodj mások felett, miközben nem is ismered a részleteket?! Láttam a válaszaidat sok helyen, mondasz jókat, de az, hogy pálcát törsz emberek fölött 10 mondat után??? egy másik topikról van szó és felhívom a figyelmedet, hogy nyílt a napokban több topik is, ahol kutyaszökés történt. menj csak és oszd ki őket is, hogy milyen felelőtlenek.

a moderátoroktól meg elnézést kérek én az ilyen emberek miatt, akik kötekedni járnak ide. szánalmasak!

2011. jan. 15. 19:03
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

nem bíráskodtam, általánosságban írtam, mindig.

a személyes véleményem meg az, hogy kutyát tudatosan kóborolni hagyni egyáltalán nem a gondoskodás jele, és állatszerető ember nem tenne ilyet.

a BTK véleménye meg az, hogy ez még ráadásul törvényellenes is.

2011. jan. 16. 08:52
 13/21 anonim ***** válasza:
44%
tudatosan kóborolni hagyni ? Az milyen? Szerinted ezek a gazdik tudatosan kitessékelik az utcára szeretett kedvencüket, utána meg leülnek a tévé elé meccset nézni? Aki ide beír az kétségbeesése miatt teszi!
2011. jan. 16. 10:03
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Mivel jobb megoldás nincs, én annyit tudok javasolni hogy verj egyet a gazdának.... Hátha akkor elgondolkozik egy kicsit a dolgokon. :)
2011. jan. 16. 15:43
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
Én meg bringával szívok a kerítésen kívüli kutyók miatt, nagy nyugiban tekerek , fülemen zenével, és majd a szívrohamot kapom el, mikor már csak ugye azt látom hogy mellettem szaladnak meg elém ugranak , hallani semmit a füldugó miatt, hát nem kívánom senkinek.....
2011. jan. 18. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

Én egy kis faluban élek, és megkeserítik a mindennapjaimat ezek az utcán futkosó kis dögök. Más szót nem tudok rájuk használni, mint ahogy a gazdáikról sem tudok a tuskónál kedvesebb jelzőt mondani. Minden nap csak a mi utcánkban 4-6 kutya szaladgál falkában. Nekik ez nagyon bulis gondolom, gazdi meg ha éppen jön melóból hazafelé, nemhogy rászólna még meg is vakargatja a fülét. A kerítésen belül rekedt kutyák (mint az enyém is) meg meg vannak őrülve, ezektől az incselkedő kis dögöktől, vagy hogy ők nem tudnak menni. Sétáltatni persze nem lehet, mert 5 méterenként jön szembe egy korcs.... egy ilyen sétáltatásban meg sem én, sem a kutyám nem leli örömét. Így marad a labdázás az udvarban...

Egyébként én próbáltam tenni a helyzet ellen, kiplakátoltam (hogy ne legyen puffogás), hogy akinek kinn a kutyája az csinálja meg a kerítését, zárja be kezdjen vele akármit mert 10 nap múlva értesítem a jegyzőt, hogy szedjék össze őket. Párat bezártak, de a többség lesz.rta. A jegyző meg közölte, hogy a gyepmester nem viheti el a kutyákat mert ha kiderül, hogy az valakié akkor az gond.

Bár lehet csak nem akart foglalkozni vele.... ezt sem kétlem.

2011. jan. 18. 20:49
 17/21 anonim ***** válasza:
50%
jah, utolsó vagyok. kerítéskérdésről annyit még, hogy a szomszédnak fél éve nem volt annyi esze, hogy egy lécet erősítsen a hiányzó kerítésléc helyére.... vagy hogy az aljára szögeljen egyet.... pedig ezek nem százezres tételek, hanem párszázas tételek és igenis megfogná a tacskóját....
2011. jan. 18. 20:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Aki nem tud normális kerítést csinálni,ne tartson kutyát,mert másokat veszélyeztet.

Nálunk éjjel falkáznak a gazdis kutyák az utcán,a bentiek persze üvöltenek,éjjel kettőkor nagyon kellemes.

2011. jan. 18. 22:37
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

20:23, ne nagyon híreszteld, hogy zenét hallgatsz a bicajon, ez ugyanis szabálysértés, a rendőrök meg idén kifejezetten utaznak a biciklisekre. Szóval egyszer kapnak rajta, és máris a zsebedben a minimum 10.000 forintos csekk. Arról nem is beszélve, hogy balesetveszélyes!

2011. jan. 19. 09:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Sétáltatni persze nem lehet, mert 5 méterenként jön szembe egy korcs..."

Először is nem korcs, hanem keverék, másodszor pedig nem csak keverékek kóborolnak, hanem fajtatiszták is!

2011. jan. 19. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!