Karácsonyra kaptam egy yorkie kiskutyust. Tanácsot szeretnék kérni azoktól akiknek ilyen kutyusa van, hogy mire kell különösen figyelni vele kapcsolatban?
Igazából a yorki is ugyanolyan kutya mint a többi!
A legfontosabb szerintem, hogy ne óvd még a széltől is.
Hagyd h nagyobb kutyákkal játsszon, ne kapkodd fel állandóan, nem kell külön lényként kezelni. Ő is kutya!
Azt sem szabad elfelejteni, h csak napjainkban van ennyire elkényeztetve, ölebnek titulálva.
Arra is figyelj, h mivel terrier ezért előfordulhat h akaratos lesz és még az is előfordulhat h agresszív lesz.
Szerintem ha nem kényezteted el akkor semmi baj nem lesz vele!!!
Nos, leírok néhány dolgot, hátha tudok értelmes választ adni, amivel esetleg megkönnyítem a dolgodat :)
Etetés: Prémium minőségű táppal, vagy yorkie fajtatáppal, vagy valami kölyöktáppal, mivel még más vitaminok kellenek neki, mint egy felnőtt kutyának, így kölyöktápra van szüksége. A prémium tápot onnan ismered fel, hogy kb 1000 forint/kg. Párat azért felsorolok: Royal Canin, Acana, Orijen, Taste of the Wild, Eukanuba, Happy Dog. Ezekkel a tápokkal csak jót tehetsz a kutyusodnak.
Felszerelések: Ami kell, az a póráz, nyakörv, fém tálak itatáshoz és etetéshez is, kutya ürülékfelszedő zacskók, játékok, labdák stb., rágó marhabőrből készült csontok, amiken el tud rágcsálni, fogtisztító jutalomrudak, kutyasampon, kutyafésű. Ezek a legalapvetőbb felszerelések.
Napi rendszerességi feladatok: Minden nap legalább 3 alkalommal egy fél órás sétára szüksége van a kutyusnak. Ilyenkor végezze el a dolgát. Minden nap még kapjon 2x enni, mivel még most 4 hónapos körül lehet, kaphat még napi 3x, aztán 5 hónapos korától térjetek át a kétszerire. Minden nap szedd fel az ürülékét, és fésüld meg a kutyát, ápold a szőrét. Cseréld ki a vizes tálkájában a vizet, mindig legyen előtte friss víz.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de egy Yorkie kutyus sem igényel semmi különleges dolgot, mint a többi kutya. Nála is oda kell figyelni a megfelelő neveléshez, már most nyugodtan elkezdheted jutalomfalattal tanítgatni, ajánlom a klikkeres tanítást is, nagyon sok hasznodra válhat. Itt találhatsz róla információkat: [link]
Ja, és még egy jó oldal, ahol sok mindent leírnak a Yorkiek nevelésével kapcsolatban: [link] Itt az első lépések topicban jó dolgokat olvastam, hasznotokra válhat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!