Van egy 11 hónapos kan Labradorom. Családi házban lakunk. Még 4-5 hónapos korában megtanítottam neki, hogy nem szabad kimenni a kapun, ha kiállunk autóval, jövünk haza stb. (? )
Azért van, mert nem tekint falkavezérnek, és nem fog neked engedelmeskedni. Ilyenkor oké a tiltás, hogy elfogadja a tiltásodat a jelenlétedben, de mint ahogy valahol olvastam is, ilyenkor kell a bokor mögött lesben állni és lelocsolni a kutyát, hogy tudja, mindig ott vagy. Vagy csak egy jó nagyot rákiabálni az ablakból, hogy azért észrevegye, akkor is látod, amikor nem vagy ott mellette.
Nem tudom, hogyan tiltasz, szidsz le, de nagyon jó megoldás lehet, hogy ha utánad jönne a nyitott kapun az utcára, akkor visszalököd, mondasz egy erőteljes NEM-et és te is bemész a kapun be a házatok udvarába, és becsukod a kaput. Ezt tudod egyenlőre tenni..
De ajánlom, hogy próbálj meg falkavezérségre törni. Ebben kutyaiskolák tudnának neked a legjobban segíteni, de itt egy oldal, jókat írnak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!