Van egy keverék kutyám, és május 24-én szuletett.10 hetes. Megtanítottam neki az ul és a fekudj, de van valami probléma. Rosszul csinálom?
Még kölyök. Persze, hogy első a játék. Az én kutyám 4 hónapos, egész nap játszunk és alszik, esténként ilyen tájban szoktam tanítgatni, de csak egy órát, hiszen tovább úgy sem tud figyelni. Neki még a játék a minden.
Egy kutyához rengeteg türelem kell, és nem szabad bántani.
Erőt veszek magamon, és szeretnék építő jellegű választ adni. (nehéz)
Egy ilyen korú kutya, még igencsak gyerekcipőben jár. Mint egy kisbaba. A lényeg a játék. Nem kell, és nem is kifizetődő ilyenkor parancsszavakat tanítani neki. Mindennek az alapja a játék.
Az hogyha a kutyád elszalad (mert miért ne szaladna, mivel még gyerek), te utána mész, rácsapsz egyet és bezárod, annak mégis mi értelme van?
Ilyenkor mire gondolhat csóri kutya? A gazda ha elkap megver és bezár. Eszem ágában sincs a közelébe menni.
Kicsit gondold át a kutyanevelést. Mert ez így nem jó.
7 hetesen bezártad, mert rossz volt?
Egy babakutyát, akinek akkor még az alomtestvérekkel lett volna a helye, és önfeledten játszania kellett volna, ehelyett Te börtönőrt játszottál vele?
Elvetted a legfontosabb 2 hetet a kutyustól, amikor még tanulhatott volna, de nem tőled, hanem az anyjától, testvéreitől!
Nem tanítottad, hanem a bizalmát játszottad el.
Ilyenkor még nem tudnak tanulni, pláne nem parancsszavakat, hogy: Ül, Fekszik.
Most dolgozhatsz rajta, hogy a bizalmát visszaszerezd, majd ha az sikerül, akkor JÁTÉKOSAN elkezdheted a tanítását.
Hát kérdező b+ látom TE nem értesz a kutyaneveléshez... Mégis milyen alapon várod el a kutyától hogy 10 hetesen normálisan dolgozzon ?! Ha annyit sem tudsz hogyan kell tanítani egy kiskutyát akkor inkább ne csináld.... Annyi kis segítséget leírok , hogy a játékból kell kiindulni arra kell építkezni (és nem a jutfalatra ennyi idősen!!).Ahelyett hogy burkoltan lehülyézed a másikat , húzzál el egy kuyasuliba (kutyaoviba inkább) ahol megtanítják neked hogyan kell egy (kis)kutyával bánni ég mielőtt teljesn elrontod azt a szerencsétlen kiskutyát !
8-12 hetes korban pedi az anyjától és a testvéreitől tanul sokat nem pedig tőled , tanuld meg először inkább az alapokat a kutyaneveléssel kapcsolatban és csak tánna nevelj kutyát....
Az én kiskutyám most 8 hetes, de őt szinte még lehetetlen lenne tanítani. Minden játék neki még. Előreszalad, de nem mer még messzire menni tőlem. Olyan pici (kistestű), hogy alig látszik ki a fűből, de igazi "menősrác" harapdál, bár nem annyira erősen. Egy ilyen kicsi kutyának még annyi a dolga, hogy játsszon a gazdival, egyen és aludjon sokat!!! Megverni nem is merném egy picit sem nagy lelkiismeret furdalásom lenne, hiszen semmit sem csinált, csak a korának megfelelően viselkedett!!!
AMÚGY TANULJ MEG ÍRNI ÉS CSAK UTÁNA LEGYEN KUTYÁD!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!