Van egy keverék kutyám, és május 24-én szuletett.10 hetes. Megtanítottam neki az ul és a fekudj, de van valami probléma. Rosszul csinálom?
Amit te most csinálsz (fenekére ütést kivéve, ami totál butaság) azt lehet csinálni egy 6-7-8 HÓNAPOS kutyával. Igen, inkább bezárni, mint megütni, de nem 7 meg 10 hetesen!
Hogyan várhatod el, hogy tudja mit jelent a gyere, az ülj, a feküdj? Őt ezekért még maximum jutalmazni szabadna, ezzel megerősítve a neked tetsző viselkedéseket, és nem megerősítve (nincs jutalom) a hibákat. Ilyenkor még hihetetlen fogékonyak, de ezek a kutyák, és nem gépek, hogy parancsokat teljesítsenek! Még egy rendőrkutya is hibázik, ez egyszerűen előfordul!
Ha tanítani akarod, akkor max 5 percet, és játékosan, sokat dícsérve, és jutalmazza, hogy legyen kedve máskor is tanulni veled! Ezt nem terrorral kell csinálni! Tanulás után MINDIG játék jöjjön, ezzel is jó emlékhez kötöd a tanulást.
JA és amit a nappaliban megtanult, azt meg kell tanítani a konyhába is, aztán a kertben is, aztán az utcán is, aztán a parkban is, és ha már mindehol magabiztosan tudja, akkor el lehet várni.
A kutyák rosszul általánosítanak, ráadásul még beszélni sem tudnak, meg emberi szavakat sem értenek. Az, hogy párszor rájött, hogy annak örülsz, ha fekszik, még nem jelenti, hogy ismeri ezt a szót, csak megfigyelte, hogy akkor és ott az tetszett neked. Ahhoz, hogy a parancsot tudja, még nagyon sokat kell gyakorolnod.
Türelem kell egy kölyök kutyához! Milyen fajta amúgy, hogy azt hiszed, ennyire keményen kell vele bánni? Ennyi idős korában még egy pitbullal sem kell így bánni.
Üdv!
Elég buta vagy a kutyaneveléshez. Én el se hoztam a rotim csak 10 hetes korában, hagy szocializálódjon. Tanítani 12hetesen kezdtem, kb annyira, hogy kipróbáltam hajlandó e leülni csokiért. :) és hajlandó. De mindenekelőtt játszik, meg játszik, meg fekszik a nyúlketrec előtt és ugatja a kisnyulakat, akik le se tojják. :D
Lassan 4 hónapos, és most kezdem el játékosan tanítgatni. néha leül jutalomfalat nélkül is.ha meg nem figyel,akkor vagy hagyom, vagy beszállok én is a játékba. :D Ha meg elszaladgál zárd be magad, és várd meg amíg kifárad. Esténként vacsi előtt meg lehet még lesz kedve rád is figyelni. ( Amennyiben még nem fél tőled szerencsétlen kutya. )
Bakker, ez kb. olyan, mintha egy 5 hónapos gyereket akarnál tanítani!
Egy ilyen fiatal kutyának nagyjából még az anyja mellett lenne a helye. Kutyaiskolába is csak 7 hónapos kor után lehet vinni, mert pár hónaposan még játszania kell, és nem a Te szigorú utasításaidat teljesítenie.
Te jó ég...
Az elso dolog az, hogy minden nap játszunk, labdázzunk, felviszem a pályara kergetocskézzunk, ugráll, szaladgál. A másik dolog az, hogy ezt a kiskutyát leltem, és az állatorvos alapította meg, hogy kb 8 hetes lehet. Még akkor mikor én leltem! A 3ik dolog, nem fél szeret engem, mert nem bántom, ha 3-4x utottem rá, de kicsit, és nemakarok neki rosszat, csak azért zárom be, mert hallotam meg olvastam is, hogyha rosz a kutya inkább zárjuk be, ne verjuk el. Igaz nemtudom milyen idos kutyákkal kell ezt tanítani, lehet hogy eltúloztam, és koszonom eggyesek válaszát, hogy helytelenul cselekszem. én szeretem ezt a kiskutyát, mert másként be sem fogadtam volna, fogalmam sincs milyen fajta, de szép nagy bundás kutya. Olyan mint egy akita vagy valami nagy testu kutya, mert elég nagyocska és fehérek a lábai a nyaka korul meg a melkasa. Amúgy meg senkit nem hulyéztem le, csak sz.rul esik, hogy az embert rogton ki kell támadni. Van 2 kutyám, az eggyik 1 évesen kerult hozzám. így tanítottam, és jó kutya lett belole. Annak van egy kiskutyája, ma már 10 hónapos, és ot is így tanítottam 2 hónapos kora korul. Nagyon sokat foglalkoztam vele, és mostanra már elég sok trukkot tud, és nagyon ugyes aranyos kutya lett belole.
Amikor megláttam ezt a kiskutyát kint az utcán fekudt, és semmihez nemvolt kedve, a bolhák csak úgy hemzsegtek benne, véres volt a lába fule. Azt akartam, hogy jól érezze magát, melletunk, és okos kutya váljon belole. De azért kezdtem el ilyen hamar a tanítását, mert az én kutyám tanítását is ilyen idos korban kezdtem el, és elég jól ment. Az igaz, hogy aval a kutyával tobbet foglalkoztam, mert bent volt a házba egy betegsége miatt, de most munkába járok, és nemtudok ezzel a csepséggel foglalkozni annyit, amenyit kell. De ha van azaz minden nap egy vagy fél órára kiviszem sétálni, nemhanyagolom el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!