Maximum milyen gyakran tüzelhet egy 1 éves moszkvai őr kutya?
Azért ha tüzelne, azt észre vettétek volna, nem?
A mi szukánk most lett ivartalanítva, de nem volt neki kiskutyája, mégis fél éve tüzelt először és utoljára. Egy egészséges kutya 6-9 havonta tüzel, annál nem gyakrabban, de nem is ritkábban. Mikor tüzelt utoljára?
Azt hiszem, hogy november körül. Abban biztos vagyok, hogy a következő tüzelés elvileg júliusban lesz.
Nagyon remélem, hogy ha tüzelt volna, észre vettük volna.
Amúgy megnéztük a hátsó felét, de teljesen normálisan néz ki...
Nem kérdőjelezem meg egy orvos véleményét (általában), de szerintem ez butaság.
A macskák ivari ciklusa ilyen. Gyakorlatilag addig tüzel, amíg nem történik valami akció.
De a kutyáknál nincs ilyen. Meghatározott időszakban tüzelnek, függetlenül attól, hogy vemhesülnek-e vagy sem.
De ha rosszul tudom, javítsatok ki.
Nagyon remélem, hogy hülyeséget mondtak, és jól tudod ..:)
Az normális viszont két kutyánál, hogy a szuka rámásszon hátul a kanra, ha nem is tüzel??
Szerintem az állatorvos keveri a szezont a fazonnal.. máriám.. és valszeg az ember orvosok is ilyenek... :S Szánalom!
Egy szuka kétszer tüzel egy évben, fél évenként, ahogy te is tudod! Úgyhogy nyugodj meg, nem lesznek kiskutyák. :) Egyébként egy nagytestű kutya ha tüzel, elég észrevehető. Ahol általában feküdni/ülni szokott, ott vérfoltoknak kéne lenni, ha nincs.. nem tüzel.
Jesszusom! Azonnal keress egy másik állatorvost, mert aki ilyen nagy butaságot mond, az teljesen megbízhatatlan.
Évente egyszer, legfeljebb kétszer tüzelhetnek a szuka kutya!
Köszönöm szépen a sok választ! :)
Kedves utolsó válaszoló, kicsit bővebben ki tudnád fejteni, hogy mit értesz a dominancia alatt?
Amúgy sajnos az ablakból látta anyukám, azután rohantuk ki... :(
Általában az északi kutyák szoktak évente egyszer tüzelni.
Ha meg kíváncsi vagy, hogy a kutya tüzel e mutasd meg egy pár kannak és ha intenzíven érdeklődnek utána, szagolgatják a hátsóját és nyalogatják akkor nagy valószínűséggel tüzel.
Sok kan kutya már az ivarzás előtt 2-3 héttel tudja, hogy az a bizonyos szuka tüzelni fog. A szuka azért hágja a kant mert már az is az ivarzás előjele.
És mond csak Zsuzsabazsa, ha ez történt, attól ugye nem lehetnek kiskuyák?, Mármint a ott tart a tüzelés, hogy a kutyám meghágta a kant??
Amúgy csak akkor lehetnek kiskutyák, ha a szuka tüzel, ugye??
Sajnos annyi mindent mondtak, hogy már teljesen össze vagyok zavarodva... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!