Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megtámad egy kutya, akkor...

Ha megtámad egy kutya, akkor mi a legjobb harcmodor ellene?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 23:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg tőle, hogy Hol a cica???? Ha szerencséd van elkezdi keresni és te le tudsz lépni!
2009. jan. 31. 19:23
 12/23 A kérdező kommentje:

XD Jó ötlet.xd

Úgyis régen mindig a kutyaugatást utánoztam.xd Ha egyszer megtámad egy majd elugatom neki amit írtál xd

:D

2009. jan. 31. 19:46
 13/23 anonim ***** válasza:
64%

Csak úgy nem támadnak meg a kóborkutyák sem, azon egyszerű okból, hogy nekik nem kedvtelés az emberek basztatása, nem úgy mint fordítva (senkire nem célzok csak ált.)Ha elkezd követni lehet csak kaját érez vagy társaságot akar, amíg ténylegesen meg nem támad rá se hederíts és igyekezz nem félni. Tudom ezt nem lehet szabályozni de a kutya megérzi. Ha megtámad akkor a legjobb megoldás ha megharapod az orrát. Gusztustalan igaz de megmentheti az életedet. Olvastam egy cikket egy amerikai nőről aki ezt tette a rátámadó pitbullal. A kutya elszaladt..

Egyébként kedves amstaffos kommentáló most kivételesen senki nem szidta a fajtát csupán arról volt szó hogy a "harci" típusú kutyákkal nehezebb elbánni és ez igaz is. Nekem pitbullom van :)

2009. jan. 31. 23:50
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Nos én egyszer kutyasuliban kérdeztem rá hogy mit lehet ilyenkor tenni. Több féle válasz is érkezett rá. Minden a kutya természetétől függ.

Az egyik hogy mozdulatlanul állsz, mintha élettelen tárgy lennél, amíg a kutya meg nem unja és odébb nem áll.

A másik, hogy hogy próbálod magad minél nagyobbnak és erősebbnek mutatni, kiabálni, hátha megijed, illetve ha kiabálsz több szempontból is jó hisz közben segítség is érkezhet. A feltűnéskeltés viszont veszélyes lehet, bár nem tudom. Ha egy kiképzett őrző védő kutyával futsz össze, azt csak mégjobban hergeli, ha hangoskodsz, illetve nagy, ideges mozdulatokat teszel. Bár őket arra is kiképezték, hogy ne rágjanak, ne harapdáljanak, csak harapjanak, és fogjanak. Így még mindig jobban jársz, mintha szét csócsál.

A harmadik a gáz spray... ha viperát használsz és maradandó károsodása lesz a kutyának, akkor bárhogy is volt, a kutya gazdája később feljelentést tehet. A gáz sprayvel is vigyázni kell, de ez is 1000 ft körül van bármelyik vadász vagy önvédelmi boltban (LEGÁLISAN), és ha az előírt távolságból fújod a kutya vonyítva szalad el, mégsem lesz maradandó baja. Én is tartok magamnál, ha sétálni megyünk a saját ebemmel, a kóborkutyák igen szeretnek az utcán kötekedni. Szerencsére használnom még nem kellett, de sosem árt, voltam már éles helyzetben.

A negyedik tanács pedig már arról szólt, hogy mit tegyél, ha nincs menekvés. Kiabálj segítség után, és bármilyen nehéz is, magzati pózban maradj összekuporodva a földön a kezeidet a nyakadra illetve fejedre téve. Ezzel a fontosabb szerveidet védet, és azzal hogy nem ellenkezel, nem idegesíted mégjobban a kutyát.

A lényeg, hogy semmiféleképpen ne fuss... úgy is utolér!!

2009. febr. 1. 13:31
 15/23 anonim ***** válasza:
Én írtam a dezodort, szerintem ez jobb, mint a gázspray, mert abban senki nem találhat kivetni valót, ha dezodort fújsz a kutyára, de a gázsprayről azt olvastam, hogy az nem teljesen legális. A kiabálás nekem egyszer bevál, amikor a biciklit egy keverék üldözte, de amikor 2 német juhász megtámadta a kölyökkutyámat, akkor se a rugdosás, se a kiabálás nem használt.
2009. febr. 1. 16:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Olvastam az előzőeket...hááát....

a vipera fegyvernek minősül, ezért a használata és közterületen való viselése tiltott!

A gázspray pedig egy komolyabb kutyát csak felcukkol.

Leguggolni, lehajolni, lefeküdni SEMMIKÉPPEN! Bárhova is teszed a kezedet nem védhetsz meg minden fontos artériát és verőeret!

Az egy helyben állás talán a legjobb megoldás olyannak aki nem foglalkozik kutyákkal. Harcolni vele semmiképpen nem kell és nem is ajánlatos mert nagyon valószínű hogy nem nyersz!

Vannak kifejezetten erre a célra gyártott riasztók (Dazer) ezek magas hangfrekvenciát bocsájtanak ki, ami a kutya érzékeny hallását zavarja.

Érdekességképpen megjegyezném - az orrharapásos módszerre reagálva - hogy egy átlagos kutya harapása 1 tonna, míg egy staff. és hasonló kutyáé akár 3 tonna is lehet. Gyorsasága sem lebecsülendő, mert amíg te egyáltalán megtalálnád az orrát, addig Ő legalább tízszer, sebészi pontossággal le tudná tépni az arcodat!

Az ordítás sem igazán ajánlott, mivel a kutyát zavarja ez a fajta hang, annak a forrását próbálhatja megszüntetni, így a támadás t nem hogy elkerülöd de egyenesen kiprovokálod.

Összességében az egy helyben állás és az elkerülés a legjobb taktika. Amennyire lehet el kell kerülni a kontaktust! Falkában lévő állatoknál a fölemelt farkú egyedet kell kerülni, mert ha Ő támad jönnek a többiek is, ha viszont Őt ügyesen elkerülöd, a többiek is nagy valószínűséggel békén hagynak.

2009. febr. 2. 17:09
 17/23 A kérdező kommentje:
Kösz. Szerintem a nőnek, aki a kutya orrát harapta meg és menekült meg mákja volt. Egy ismeretterjesztő műsorban volt, hogy a harci kutyák ha tudnak, akkor nyakra támadnak és ez könnyen végzetes is lehet. Ahogy pedig írtad nagyon gyorsak...
2009. febr. 2. 20:03
 18/23 anonim válasza:
100%

Találtam egy cikket, hogyan lehet elkerülni a támadást: [link]

Szerintem hasznos.

2009. febr. 21. 18:41
 19/23 anonim ***** válasza:
Futni egy kutya elől nem túl jó ötlet. Egy kutya sokkal gyorsabban fut mint egy ember, ráadásul ezzel azt mondod neki, hogy "Zsákmány vagyok, félek tőled, gyere kapj el!". Az ordítást pedig örző-védő tréningeket szokták alkalmazni a segédek, hogy felhergeljék a kutyát. Tehát ez sem a legjobb megoldás. Én már találkoztam ilyen kutyával, úgy tettem, mintha észre sem vettem volna, simán tovább sétáltam. Aztán a kutya is elvesztette az érdeklődését.
2009. márc. 4. 09:49
 20/23 anonim ***** válasza:
51%
A harci kutyák gyorsak, okosak, élő fegyverek, erre lettek kitenyésztve de nem ember ellen! Nagyon ritka, hogy egy pitbull halálra mar egy embert, mindössze nagy ügyet csinálnak az esetekből, ennyi. Ellene is ugyan úgy kell védekezni, mint bármiylen más kutya ellen. Ne támadj, ne csinálj semmit, de ha már rádtámad úgy is mind1, igenis kapd el az orrát, mert az meglepi, ő nyakra védekezik ösztönösen. Ez nem mák hanem túlélési ösztön, és ott az amerikai nő az élő példa, hogy bejön.
2009. márc. 4. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!