Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megtámad egy kutya, akkor...

Ha megtámad egy kutya, akkor mi a legjobb harcmodor ellene?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 23:23
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
74%

Ha csak fenyegetően viselkedik, de nem támad, a legtöbb kutyát már az is elijeszti, ha lehajolok, és úgy csinálok, mintha felvennék egy követ (vagy persze föl is veszel). Apámra rontott rá kutya egyszer-kétszer, azokkal azt csinálta, hogy az öklét benyomta a szájába, jó mélyen a torkáig. Akkor ugyanis nem tudja összezárni a pofáját, harapni se tud. Egy idő után aztán lenyugszik, és már ő szabadulna a helyzettől. Bevallom őszintén, nekem ehez nem lenne lélekjelenlétem, de a bátyámnak is bejött már egyszer.

Kifejezetten agresszív harci kutya ellen fogalmam sincs mit lehet tenni, az orra tuti érzékeny azoknak is, úgyhogy biztos azt rugdosnám, ha rámtámadna.

2009. jan. 30. 23:58
 2/23 A kérdező kommentje:

Nekem sem valószínü, hogy lenne olyan lélekjelenlétem, hogy a kezem a torkán ledugjam.

Ma mikor jöttem hazafelé haveromtól. (22 óra után, egyedül)

Gondolokoztam...majd felnéztem és előttem kb. 15 m-re egy nagyobb termetű németjuhász. Hirtelen megtorpantam, majd sokminden átfutott az agyamon és továbbmentem. A kutya is kb. akkor vett észre. Először mintha nekem akart volna támadni, majd elszaladt.

Egy harci kutyával szemben már tuti félnék. Néztem egy ismeretterjesztő filmet, amiben meséltek egy történetet és a pitbullt a pajszer és még a 9 mm-es fegyver sem állította meg...

2009. jan. 31. 00:06
 3/23 anonim ***** válasza:
48%

hihetetlen, de ha kedvesen közeledsz felé, de tényleg, szívből kedvesen, akkor őis azlessz. :)

amúgy, a fűlük érzékeny, szóval harapd meg a fülét :S ha kisternetű, akkor elég ha rugdosod. amúgy, józsefvárosi piacon a vipera 1200, de ha többet veszel olcsóbb. kis helyen is elfér, és nem csak kutyák ellen használatos, hanem egyéb nemkívánt támadók ellen.

2009. jan. 31. 00:16
 4/23 A kérdező kommentje:

Hát igen, a legtöbbször szelídek a kutyák, de nem mindig. Az állatok kiszámíthatatlanok...

Én gondoltam olyanra is, hogy megfelelő pillanatban oldalra lépek, majd dir fejberúgom, de a kutyáknak lent van a súlypontjuk és mozgékonyak, lehet, hogy megkontráznák az oldalra lépésemet.

Vipera nekem nem kell... a többi nemkívánatos vendég ellen azért nagyjából tom mit tegyek.

2009. jan. 31. 00:22
 5/23 anonim válasza:
100%

Hali! Az utcán kóborló kutya valóban ijesztő tud lenni. Sajna az ebek is megérzik a félelmed, s habár ők is ijedtek lehetnek, meg akarják mutatni, hogy nem félnek. Az tuti, ha több kutya van együtt, inkább kerüld ki őket. A legkiszámíthatatlanabb, ha egy csapzott kutyus egy esetleges másik kutyával vívott harc miatt van felspanolva! Jómagam egy legális, számlára vásárolt gázsprayt tartok magamnál!

Üdv

2009. jan. 31. 00:49
 6/23 anonim ***** válasza:
Engem támadott meg Németjuhász a sötétben, és láttam, hogy nem sok választásom van. Bár rémült voltam, mégis mikor elkezdett felém rohanni acsarkodva, én ordítva nekiszaladtam, és ekkor visítva menekült el.:) Tudtam, ha elszaladok tőle, akkor végem, úgy is utólér, így megúsztam a harapást. Nagyon remegtem utána, de vicces volt. Máskor is ezt tenném.
2009. jan. 31. 10:26
 7/23 anonim ***** válasza:
44%
nekem amerikai staff.terrierem van. nagyon kedves, barátságos állat, sohasem támadott emberre, állatra sem. tévhit, hogy erre a fajtára kifejezetten jellemző az emberre támadás. inkább nevelés kérdése. de természetesen előfordulhat, hogy rossz szociális körülmények között tartva emberre támad. mivel az effajta harci kutyáknak magas a fájdalomküszöbe, nem igen fog fájni neki, ha megrugdosod, vagy ha megütöd. ha viszont mégis tudsz fájdalmat okozni neki, akkor jobb ha menekülőre fogod.
2009. jan. 31. 10:29
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Én egyszer mentem haza.Az utcában az egyik háznál vannak nagy kutyák az a vén banya "Hála istewnnek már nem él" kicsukta az egyik nagy kutyáját.Én meg megyek haza el voltam gondolkodva nemis vettem észre hogy ott van a tul oldalban a kutya meg amugy sem láttam a bokroktól megyek szépen haza erre hallom a nagy loholást hátranézek és akkor látom hogy morogva szalad utánam én meg elszaladtam csak az utca végéig szaladt utánam utána már nem.Még az volt a szerencse hogy gyorsan tudok szaladni de nem sok kellett hozzá hogy elkapjon.Ha ott maradok tuti hogy ezerszer széttépett volna.De nem csak velem volt így.A multkor egy kislány szaladt sírva a kutya meg utána.Meg egy babakocsis anyukára is rátámadt akkor az egyik szomsdzéd vasvillával támadt rá a kutyára.Szoltam is a nőnek hogy csináljon valamit a dögökkel zárja be vagy valami merrt ráküldöm a rendőrséget.Természetesen nem hallgatott rám as kertekben is mászkáltak a kutyái a szomszédban több mint 100 kacsát pusztítottak el egy éjszaka alatt.Szoval betelefonáltam a rendőrségnek meg a sintéreknek azthisazem tö9bb tízezres büntetést kapott és a kutyáit elvitték.Szoval a banya meghalt hála istennek az ilyen ember nem normális hogy veszélyes kutyákat ki engedi az utcára.Nekem van nagykutyám és soha senkit nem bántott de még neki állt feljebb.
2009. jan. 31. 12:08
 9/23 anonim ***** válasza:
Tarts magadnál egy egzotikus szagú dezodort és fújd az arcába, ha támad. Másik megoldás, de azért ez nem mindig válik be, hogy jó hangosan rákiáltasz.
2009. jan. 31. 18:48
 10/23 A kérdező kommentje:

Elég mély hangom van:D. Nem tom ez a kutyáknak mennyivel ijesztőbb, vagy kevésbé ijesztő, de szerintem ilyesztőbb:D.

Kösz a válaszokat, de ha valaki még tud sztorikat vagy harcmodort:D, akkor írjon:)

2009. jan. 31. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!