Ha megtámad egy kutya, akkor mi a legjobb harcmodor ellene?
Ha csak fenyegetően viselkedik, de nem támad, a legtöbb kutyát már az is elijeszti, ha lehajolok, és úgy csinálok, mintha felvennék egy követ (vagy persze föl is veszel). Apámra rontott rá kutya egyszer-kétszer, azokkal azt csinálta, hogy az öklét benyomta a szájába, jó mélyen a torkáig. Akkor ugyanis nem tudja összezárni a pofáját, harapni se tud. Egy idő után aztán lenyugszik, és már ő szabadulna a helyzettől. Bevallom őszintén, nekem ehez nem lenne lélekjelenlétem, de a bátyámnak is bejött már egyszer.
Kifejezetten agresszív harci kutya ellen fogalmam sincs mit lehet tenni, az orra tuti érzékeny azoknak is, úgyhogy biztos azt rugdosnám, ha rámtámadna.
Nekem sem valószínü, hogy lenne olyan lélekjelenlétem, hogy a kezem a torkán ledugjam.
Ma mikor jöttem hazafelé haveromtól. (22 óra után, egyedül)
Gondolokoztam...majd felnéztem és előttem kb. 15 m-re egy nagyobb termetű németjuhász. Hirtelen megtorpantam, majd sokminden átfutott az agyamon és továbbmentem. A kutya is kb. akkor vett észre. Először mintha nekem akart volna támadni, majd elszaladt.
Egy harci kutyával szemben már tuti félnék. Néztem egy ismeretterjesztő filmet, amiben meséltek egy történetet és a pitbullt a pajszer és még a 9 mm-es fegyver sem állította meg...
hihetetlen, de ha kedvesen közeledsz felé, de tényleg, szívből kedvesen, akkor őis azlessz. :)
amúgy, a fűlük érzékeny, szóval harapd meg a fülét :S ha kisternetű, akkor elég ha rugdosod. amúgy, józsefvárosi piacon a vipera 1200, de ha többet veszel olcsóbb. kis helyen is elfér, és nem csak kutyák ellen használatos, hanem egyéb nemkívánt támadók ellen.
Hát igen, a legtöbbször szelídek a kutyák, de nem mindig. Az állatok kiszámíthatatlanok...
Én gondoltam olyanra is, hogy megfelelő pillanatban oldalra lépek, majd dir fejberúgom, de a kutyáknak lent van a súlypontjuk és mozgékonyak, lehet, hogy megkontráznák az oldalra lépésemet.
Vipera nekem nem kell... a többi nemkívánatos vendég ellen azért nagyjából tom mit tegyek.
Hali! Az utcán kóborló kutya valóban ijesztő tud lenni. Sajna az ebek is megérzik a félelmed, s habár ők is ijedtek lehetnek, meg akarják mutatni, hogy nem félnek. Az tuti, ha több kutya van együtt, inkább kerüld ki őket. A legkiszámíthatatlanabb, ha egy csapzott kutyus egy esetleges másik kutyával vívott harc miatt van felspanolva! Jómagam egy legális, számlára vásárolt gázsprayt tartok magamnál!
Üdv
Elég mély hangom van:D. Nem tom ez a kutyáknak mennyivel ijesztőbb, vagy kevésbé ijesztő, de szerintem ilyesztőbb:D.
Kösz a válaszokat, de ha valaki még tud sztorikat vagy harcmodort:D, akkor írjon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!