Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha ivartalaníttatnám kan...

Ha ivartalaníttatnám kan német juhászkutyámat, többé nem őrizné a területét?

Figyelt kérdés
Sok mindent olvastam már ivartalanítás témakörben, de erre a kérdésemre nem kaptam választ. Itt is keresgéltem, de nem volt találat a keresőszavaimra. Bármilyen választ szívesen olvasok, legyen az tapasztalat vagy vélemény.:) Köszönöm!
2009. jan. 30. 19:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Ja, bocsánat elfelejettem aláírni az előzőt!

-illéspityu-

2009. jan. 30. 21:59
 12/18 A kérdező kommentje:
"Kedves" illéspityu! Khm, kezdem azzal, hogy én nem minősítelek téged, nem süllyedek le a szintedre. A másik: ugyan, hol olvastad, hogy eldöntöttem? Két macskámról írtam, majd a legutolsó kommentemet így zártam: ,,még gondolkozom". Egyébként a kérdésem nem az volt, hogy ivartalanítsam-e, hanem, hogy mi lenne, ha ivartalanítanám.. Gratulálok a remek szövegértési képességeidhez.
2009. jan. 30. 22:05
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Nézd! Én azután írtam, a válaszom, hogy Te megírtad, hogy úgyis ivartalanítási párti vagy. Ezután kérdéses, hogy mi a bánatot kérdeztél?

Természetesen senki nem kívánja Tőled, hogy erre a mély nívóra leereszkedj, ahol én most vagyok.

Kérek engedélyt megalázkodni! Illés Pityu

2009. jan. 30. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen összekavarsz! A lényeg az, hogy te úgyis azt csinálsz, amit akarsz és ez az egész talán reklámnak volt jó, vagy én nem is tudom minek.
2009. jan. 30. 22:27
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Ja mégeggy! Elérhetőséget nem adtál meg Rottweileierbirtokló, vagy egyéb kutyabirtokló! Én nyíltan kinn vagyok a neten. Te is kinn vagy?

-illéspityu-

2009. jan. 30. 23:04
 16/18 anonim válasza:
100%

Azért azt is gondoljuk át, hogy egy kiszökött kutya kölykeit ki fogja felnevelni. Vagy megölni....

Mi ivartalaníttattuk a kutyánkat (igaz, hogy szuka), mert nincs kerítésünk, és nem tudunk mit kezdeni a kicsikkel. Az ivartalanítás a kanokat nem teszi bárányokká, de kevésbé agresszívvé igen. Ez nem jelenti azt, hogy barátságosak lesznek az idegenekkel, a tüzelés idején viszont garantáltan nem szöknek, és nem balhéznak más kutyákkal.

2009. jan. 30. 23:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

itt azért a konkrét orvosi tényekről nem beszélt senki.

Az ivartalanítás csökkentheti az ivarszerveket érintő daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét, ami ennél a fajtánál igen gyakori.

A kutya ezen kívül nyugodtabb lesz tőle, nincs vele gond az ivarzási időszakban.

A természete nem változik meg. nem lesz lusta és kövér, nem veszíti el érdeklődését a munka játék és egyéb aktív tevékenységek iránt, tehát a területet továbbra is őrizni fogja, idegenekkel továbbra is bizalmatlan lesz, és akárkit meg is támadhat adott esetben, ami azt is jelenti hogy az ivartalanítás nem oldja meg a viselkedészavarokat!

Ez egy kis beavatkozás, gyorsan gyógyul, és nem okoz lelki sérülést, tehát semmiképpen nem lehet "bántásnak" nevezni.

2009. jan. 31. 10:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Akik ivartalanításellenesek, azok "csak" azt nem fogják fel, hogy ez a kutya életét mentheti meg, viszont lelki sérülést nem okoz! Aki igazi állatvédő, az ivartalanítja a kutyáját, hacsak nem valami hiper-szuper tenyészkutya! Magyarországon sokkal több kutya van, mint amennyit az emberek képesek eltartani. A menhelyek tele vannak kóbor kutyákkal, sok helyen már várólistára sem vesznek fel újabb kutyákat mert nincs hely! Van ahol éheznek a kutyák, mert nincs pénz kajára. A kutyának is jobb, ha nem veszik el egy tüzelő szuka miatt vagy nem akad fenn a kerítésen. Kedves illéspityu, ma már a második válaszodat olvasom, amiben bizonyítottad hogy mennyire fogalmad sincs a kutyartásról, de mennyire azt képzeled, hogy van és csak neked lehet igazad.

(Ha esetleg valaki privát e-mailt akarna írni, írja meg azt is, hogy milyen kérdésre írja, mert máshogy nem tudom. Köszönöm.)

2009. febr. 1. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!