Ha ivartalaníttatnám kan német juhászkutyámat, többé nem őrizné a területét?
Ja, bocsánat elfelejettem aláírni az előzőt!
-illéspityu-
Nézd! Én azután írtam, a válaszom, hogy Te megírtad, hogy úgyis ivartalanítási párti vagy. Ezután kérdéses, hogy mi a bánatot kérdeztél?
Természetesen senki nem kívánja Tőled, hogy erre a mély nívóra leereszkedj, ahol én most vagyok.
Kérek engedélyt megalázkodni! Illés Pityu
Ja mégeggy! Elérhetőséget nem adtál meg Rottweileierbirtokló, vagy egyéb kutyabirtokló! Én nyíltan kinn vagyok a neten. Te is kinn vagy?
-illéspityu-
Azért azt is gondoljuk át, hogy egy kiszökött kutya kölykeit ki fogja felnevelni. Vagy megölni....
Mi ivartalaníttattuk a kutyánkat (igaz, hogy szuka), mert nincs kerítésünk, és nem tudunk mit kezdeni a kicsikkel. Az ivartalanítás a kanokat nem teszi bárányokká, de kevésbé agresszívvé igen. Ez nem jelenti azt, hogy barátságosak lesznek az idegenekkel, a tüzelés idején viszont garantáltan nem szöknek, és nem balhéznak más kutyákkal.
itt azért a konkrét orvosi tényekről nem beszélt senki.
Az ivartalanítás csökkentheti az ivarszerveket érintő daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét, ami ennél a fajtánál igen gyakori.
A kutya ezen kívül nyugodtabb lesz tőle, nincs vele gond az ivarzási időszakban.
A természete nem változik meg. nem lesz lusta és kövér, nem veszíti el érdeklődését a munka játék és egyéb aktív tevékenységek iránt, tehát a területet továbbra is őrizni fogja, idegenekkel továbbra is bizalmatlan lesz, és akárkit meg is támadhat adott esetben, ami azt is jelenti hogy az ivartalanítás nem oldja meg a viselkedészavarokat!
Ez egy kis beavatkozás, gyorsan gyógyul, és nem okoz lelki sérülést, tehát semmiképpen nem lehet "bántásnak" nevezni.
Akik ivartalanításellenesek, azok "csak" azt nem fogják fel, hogy ez a kutya életét mentheti meg, viszont lelki sérülést nem okoz! Aki igazi állatvédő, az ivartalanítja a kutyáját, hacsak nem valami hiper-szuper tenyészkutya! Magyarországon sokkal több kutya van, mint amennyit az emberek képesek eltartani. A menhelyek tele vannak kóbor kutyákkal, sok helyen már várólistára sem vesznek fel újabb kutyákat mert nincs hely! Van ahol éheznek a kutyák, mert nincs pénz kajára. A kutyának is jobb, ha nem veszik el egy tüzelő szuka miatt vagy nem akad fenn a kerítésen. Kedves illéspityu, ma már a második válaszodat olvasom, amiben bizonyítottad hogy mennyire fogalmad sincs a kutyartásról, de mennyire azt képzeled, hogy van és csak neked lehet igazad.
(Ha esetleg valaki privát e-mailt akarna írni, írja meg azt is, hogy milyen kérdésre írja, mert máshogy nem tudom. Köszönöm.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!