Kutyusom nem tud kakilni, szorulasa van. Nem engedi kozel magahoz az orvost. Mit tehetek?
Sziasztok
A lenyeg, hogy mar 1x volt ilyen, akkor kin keserves hosszu probalkozasok utan sikerult elaltani (harap, nem engedi hogy segitsunk), hogy az orvos megvizsgalhassa. Valoszinuleg ezt o nagyon is megjegyezte, es most ujbol elojott a szorulas. Nem tudom mit lehetne vele csinalni, hiaba hivok orvost nem tud hozzaferni. Nem enged magahoz senkit sem kozel felek hogy engem is megharap. ha nincs a kezemben semmi akkor engedi hogy simogassam.
Tavaly azt mondta az orvos hogy a csonttol volt olyan szikla kemeny az urulek, azota nem kap csontot, ugy nez ki, hogy nem az volt hanem a szaraz tap.
Kellenenek otletek hogyan lehetne kezelesbe venni a kutyust.
Mar nem eszik, nem iszik.
Szerencsere meg jarkal.
koszi
En elhiszem ezt a bizalom dolgot, de o egeszen mas kutya, sokat harcolok, "verekedek" vele, egy igazi orokmozgo, olyan reflexei vannak, hogy az hihetetlen. Aztan amikor elfeletkezik magarol akkor akkor erosebben harap, de egy hangosabb szora visszavesz a tempobol, de amikor beteg akkor ugy erzem elojon az allatias osztone. Szokom hergelni, es o ezt nagyon elvezi, a vegen hegyem ugrik es leteper. :)
Nemtom milyen fajta, de ha talalok rola kepet a neten, belinkelem.
Amugy mar jobban van, csovalja a farkat, nem lognak a fulei, hizeleg, egy ici picit evett is (halolajat egy kis konzervel). az uruleket nem talaltam meg, mert mar sotet van kinnt es nem 10meter az udvar, soottt..
a Kuvasz viszont nagy kutya, az enyem meg kicsi, ugyhogy asszem amerikai eszkimokutya lesz. :)
Amugy ajandekba kaptam es keverek.
Lefárasztani, mozgatni, dolgoztatni kell azt a kutyát és nem hergelni. A hergeléssel csak a dominanciáját növeled.
A szorulásnak oka van, ismétlem. Nem az a megoldás, hogy kikaparni belőle a bélsarat, hanem hogy megfelelő étkezéssel normális legyen az emésztése.
Minden kutya hadakozik, ha fájdalmas beavatkozást végeznek rajta, ilyenkor a bódítás, vagy altatás természetes.
Nincs kezelhetetlen kutya, csak olyan, akivel nem megfelelően foglalkoznak, akit nem tudnak tanítani.
Ha neked szorulásod van, akkor te sem eszel szárazat, ehhez nem kell diploma.
És a kutya bár nem ember, biológiailag hasonló a szervezete - kísérleti állatokat is ezért "használnak".
Meg kell beszélni az orvossal a helyes étrend kialakítását és a megelőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!