Milyen tapasztalatotok van epilepszia terén?
Pár héttel ezelőtt derült ki,hogy a németjuhász kutyánk epilepsziás.Az eddigi megfigyeléseim alapján ritkán vannak rohamai és azok is kisebbek és rövidebbek.Vettünk neki gyógyszert,amit rendszeresen kap.Viszont észrevettem hogy mióta vannak ezek az epilepsziás rohamai,azóta megváltozott.Még élénkebb és energikusabb lett,ugyanakkor néha néha a kezünkhöz kap,amit régen nem csinált.
Nektek milyen tapasztalatotok van az epilepsziás kutyák terén?A ti kedvencetek is változott a betegsége miatt?Ha igen akkor pozitív vagy negatív irányba?
A mások tapasztalataival nem sokra mész. Minden kutyánál másként jelentkezik a betegség és a hatásai. Nagyon sok kutyát ismerek, amelyek gyógyszerrel remekül élnek. Egy hozzáértő orvos legyen tartalékban , kontroll, amikor kell és élitek az életet.
A kézhez kapást ugyan úgy ne engedd, mintha semmi baja nem lenne.
Nekem volt epilepsziás kutyám, de ilyen fajta viselkedési problémája (odakapás) nem volt.
Élénknek annyira nolt élénk, mint azelőtt, mint egészségesen. (mondjuk az egy hiperaktív puli volt)
Egyet értek az előzővel, az odakapás nem biztos, hogy emiatt van, lehet, hogy függetlenül, de mindegy is, sehogy ne engedd!!
Egyébként az enyém felgyógyult belőle, összesen 1 év alatt, de már 4-5 hónap múlva is sokat javult.
Tudom hogy a válaszokkal nem sokra megyek,mert minden kutyára másképp hat.Csak egyszerűen kíváncsi voltam hogy kinek mi a tapasztalata:)
Valahol azt olvastam hogy elvileg az epilepsziás kutyák soha nem gyógyulnak meg,csak javul az állapotuk....
a te kedvenced biztos egy szerencsés kivétel:D
az odakapást nem engedem neki,próbálom fegyelmezni,hogy rászólok magabiztosan ,és akkor előhozza a kiskutya szemeit és bocsánatkérés képpen pacsit ad:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!