Vidéki kutyaiskolák. Van jó tapasztalatotok?
Mindig azt ajánljuk mindenkinek akinek komolyabb problémája van a kutyájával, hogy menjen kutyaiskolába. Nemrég jártam vidéken egy kutyasuliban bámészkódni. Az engedelmes gyakorlásnál fél éves kisvizslát tanítottak ülni úgy, hogy fojtónyakörvet rángattak. Aztán láttam "ÖV" munkát is, ez nagyjából abból állt, hogy a kutya láncon fojtónyakörvön a fához kötve és hergelve volt. Néha kapott egy fogást, de azt se úgy, hogy a gazdi mondta,hogy tied vagy akármi, a gazdi méterekkel odébb beszélgetett, a segéd meg adta a fogást mikor úgy gondolta.
Vagy itt ez a kérdező, ő sem kapott érdemben segítséget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2225435-1-eve..
Nyugtassatok meg, hogy vannak azért jó sulik is az országban Budapesten és egyéb nagy városokon kívül is.
Nekem az egyik pécsi sulival vannak hasonló tapasztalataim, ott már a négy hónapos kutyának is ülni-feküdni kell, ha fojtóval nem megy, akkor jöhet a szöges. Bár sose tettem volna be oda a lábam. Jót röhögtek azon, ha egy-egy normálisabb gazdi lelépett az első "foglalkozás" után.
Egy másik pécsi suliban úgy akartak leszoktatni egy boxert az ugatásról, hogy szögessel egy fához kötötték 100 méterre a gazditól és a csoporttól, aztán hadd ugasson órákig, majd abbahagyja.
De nem hiszem egyébként, hogy vidékfüggő, bár tény, hogy a legjobb sulik Budapesten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!