Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan malamut kutyám mért véd...

Kan malamut kutyám mért véd meg mindig, amikor tudom hogy nem örző védő kutya?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a malamutok nem alkalmasak örző védő szerepre, de az én kutyám mindig megvéd. Pl.: Irodában dolgozom, fönök megengedte, h bevigyem a kutyámat, ne otthon legyen egyedül. Hazafelé, néha lerövidítem az utat egy sikátoron. Múlkor egy alak késsel meg akart támadni, és Shasta - a kutyám - a földre lökte, és elkergette. Ha valaki, ismeretlen jön, megugatja. Ez azért lehet mert ennyire ragaszkodik hozzám?
2009. jan. 30. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tisztázzuk: a malamut, mint az északi szánhúzók többsége TERÜLETŐRZÉSRE nem alkalmas anyira, mivel nem fix helyen voltak tartva hanem vádoroltak velük folyamatosan. Ez nem azt jelenti, hogy semmilyen védő ösztönük nincs. A gazdáját ettől függetlenül védi, hiszen egykor ez is feladatai közé tartozott. Egy üres telek őrzésére viszont tényleg alkalmatlan.
2009. jan. 30. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Igazad van ,hogy nem őrző-védő kutya.De minden kutya megérzi a veszélyt.Nekem huskym van, na o pont az ellenkezője, mindekivel barátkozós,imádja a gyerekeket.De egy-két ember meglát az utcán már 30 m-rol alig tudom megfogni, mert szét akarná szedni, áll a szőr a hátán.Ez eddig 2x fordult elő.Nekem is ellenszenvesek voltak az ellenségei.Egy kutya soha nem támad alaptalanul, ő többet érez mint mi.:D

Örülj neki, hogy megvéd!!!!

2009. jan. 30. 14:52
 3/6 anonim ***** válasza:
35%
14.52. Azért talán mégsem kéne annak örülni, ha egy kutya agresszívan lép fel minden ok nélkül valakivel szemben. Ne a kutya döntse már el, hogy ki a "jó" és "rossz" ember. Aztán majd ha legközelebb nem csak vicsorog, hanem megis harap valakit mit csinálsz? Az lesz a mentség, hogy neked se volt szimpatikus az áldozat?
2009. jan. 30. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:
65%
Igen, de a Kérdező által említett esetben nagyon is oka volt a kutyának az agresszív viselkedésre.
2009. jan. 30. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden kutyának az ösztönében benne van a vvédekezés..attol hogy nem örző védő ösztönösen védekezik.Nagyon ragaszkodik hozzád és a társadnak tekint ha megérzi hogy veszélyben vagy akkor megvéd téged.

Egyszer velem is csinált hasonló dolgot a kutyám.éjszaka hallottam ricsajozást a ketben.Ki akartam menni megnézni hogy mi az. Mivel a nádas mellett lakunk sok a kobor kutya és nem tudtam hogy akkor egy nagy kóbor kutya van a kertünkben.Amikor ki akartam menni az udvarra az öreg pulim ott ült a lépcsőn és amikor mentem ki beleharapott a bokámba és nem akarta elengedni.Szo szerint nem engedte hogy a kertbe menjek.Visszamentem a lakásba.Utána csomószor amikor adtam enni meg minden neki egyszer sem jött elő a kutyaházából.Elhivtam az állatorvost és mondta hogy eltört a lába mert egy nagy kutya megharapta.Mert kutyaharapás nyom is volt rajta.

És még mindig el gondolkozok azon hogyha a kis pulimn nem harapott volna bele a bokámba akkor az a nagy kóborkutya megtámadott volna.Mert már volt olyan is hogy a szomszéd zavarta ki a kertből egy nagy fekete kutyát olyan nagy vasvillával.

2009. jan. 30. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam. Ha valaki bejön az udvarba, akkor a lépcsőn állva ugat egyet-kettőt, de nem bántja, még a farkát is csóválja. Nyugottan hagyja hogy az illető elsétáljon az ajtóig, de ha a kilincsre teszi a kezét, rögtön ugat.
2009. jan. 30. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!