Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vagytok a kutya lakásban...

Hogy vagytok a kutya lakásban tartásával? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy nem egészséges kutyát lakásban tartani. Milyen dolgok miatt nem érdemes kutyát lakásban tartani? Szerintetek mi a helyesebb megoldás? Mi a véleményetek erről?:)
2011. jan. 9. 22:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát ez azért fajtától és mozgásigénytől is függ! Pl. egy csivavát nem tarthatunk kint a kertben ha mondjuk 10 centis hó van! :) Nekem mindegy én úgy vagyok vele hogyha a kutya eleget mozoghat akkor tőlem tarthatják lakásban. Sajnos tényleg sok az olyan ember aki azt mondja lakásban könyörtelenség kutyát tartani pedig ez nem minden esetben igaz csak ezt ők nem fogják fel! :)
2011. jan. 10. 07:20
 12/14 anonim ***** válasza:
23%
Én úgy gondolom, hogy kutya fajtájától is függ, hogy hol tartod. Nekünk drótos vizslánk van, és rövid úton megbolondulna, ha lakásban kéne laknia, és csak akkor futhat, amikor mi megszabjuk neki. Nálunk csak a macskák bejárósak, de azok sem élnek benn. Panelben, ha ott laknék, valószínűleg tengerimalacot vagy görényt tartanék, ismerve jól a kutya és a macska szokásait. (elég sok fajta kutyával kerültem már barátságszerű kapcsolatba, tacskó, puli, keverék, németjuhász, vizslák, és mind olyanok voltak, hogy nem bírták volna egy lakásban.) Szóval, én ellene vagyok, de lehet, hogy azért is, mert még nem találkoztam állandóan lakásban tartott kutyával.
2011. jan. 10. 07:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért mondják, hogy nem egészséges mert a kerti kutyából indulnak ki és a kinti kutya valóban piszkos is hiszen őket általában csak nyáron fürdetik (már ha eszükbe jut egyáltalán).

Ezzel szemben viszont egy benti állat (kutya/ macska) sokkal tisztább mivel naponta legalább a lábát lemossa az ember, ill. többször keféli ki a bundáját és természetesen sűrűbben kell takaritani miattuk.

(De ez minden állatra vonatkozik hiszen a madártoll sem csak a kalitkában van és a tengerimalac szőre is mindenhol ott van...)

Egy kutyának sokkal jobb bent a lakásban a gazdi mellett hiszen akkor mindig jut 1-1 különlegesebb falat, vagy simogatás és persze jó szó... :-)

2011. jan. 10. 13:30
 14/14 anonim ***** válasza:

nálunk bent van mind két kutya :D

én már nem tudnám meg szokni meg szerintem ők is ha kint lennének

szerintem (tisztelet a kivételnek) a lakásban tartott kutyákra sokkal jobban oda figyelnek és minden nap viszik sétálni :D

meg oda tud bújni ha tv-zünk vagy ilyesmi

szerintem egy kutyának jobb a gazdája mellett lenni ha le van mozgatva

2011. jan. 10. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!