Hogy vagytok a kutya lakásban tartásával? Bővebben lent.
Nekem semmi bajom a benti tartással, sőt én nem tudnám elképzelni, hogy az az élőlény akit szeretek, a kertbe legyen "kidobva" és naponta 3szor lássam. Hiába mondják néhányan, nem lehet egy kinti kutyával annyit foglalkozni mint egy bentivel. A bent tartott kutya folyton a gazdája mellett lehet, sokkal jobban érzi a törődést, a szeretetet.
Igaz, hogy gyakrabban kell takarítanom, de nekem megéri.
Én tudok neked pro és kontrát is mondani. :D
Két kutyám a lakásban (is) és és kettő az udvaron. :)
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha a kutya a lakásban van, addig amíg az ember ráér naponta takarítani, ha kell kétszer (vagy folyamatosan télen) is.
Egyébként nincs vele gond.
Két csivavám él bent, két perzsa macskával, a papagájjal és a csincsillákkal egyetemben.
A két csivi ki-be mászkál, ami tök jó, nyáron.. Télen nem igazán, mert amikor frissen felmostad a követ, és a kutya be akar jönni a sáros lábával, akkor lehet ne érzed jól magad. Ha említett kutya említett sáros lábával felugrik az ágyra és takaró alá bújik, akkor lefekvéskor kaphat el az ideggörcs. :D Amit vagy tudsz kezelni és beletörődsz, vagy nem és kivágod a kutyát. :)
Szőr... mivel perzsa macskák is vannak a házba, így fennáll annak a "veszélye", hogy csupa szőr a lakás, annak ellenére is, hogy a legjobb porszívóval takarítjuk a szőnyegeket. Ugyanis beleragad az ülőgarnitúrába, a szőnyegbe, száll mindenhová.. tehát megszüntethetetlen.
Azt nem mondom, hogy büdös van tőlük, ugyanis aki ide bejön hozzánk, az mindig azt mondja, nem hiszi el, hogy állatok is élnek itt (se kosz se bűz).
Viszont, ami jó benne, hogy a kutya/macska a közeledbe lehet, lehet velük aludni, ami tök jó! :) Szeretgetheted őket, mert mindig ott vannak, érzed a közelséget. Míg ez egy udvari kutyával annyira nem tud kialakulni, hiszen képtelenség hosszú órákat kint tölteni a kertbe, és úgy dögönyözni egy kutyát, mintha a lakásba lennétek.
Nekem ebből kifolyólag nem is alakul úgy ki kötelék (félre ne értés ne essék, mert imádom mindet) a kintiekkel mint a bentiekkel.
De egyébként egy oltott, féregtelenített kutya (macska), amelyik tök egészséges nem okoz problémát a lakásba. Viszont én egy házőrzőt nem engednék be, mert őket sokkal nehezebb télen megfürdetni, mint mondjuk egy kis padlócirkálót, akit csak bevágok a kádba ha nagyon sáros. :)
Szóval.. én néha már morgok, hogy kutya van a lakásba, mert nagyon nagy koszt tudnak csinálni. De szerintem ezen kívül nincs probléma vele. :) Jó hogy itt vannak közel. :) És ha szüleim nem vágnának ki, akkor a házőrzőt is beengedném, de csakis szigorúan könnyen tisztán tatható, padlócsempés helyre.
Akkor nem egészséges, ha keveset van levegőn, és vékony marad a szőre. Aztán megfázhat.
A kutya nagyon szeret az ember közelében lenni. A hároméves kisfiú hempereg a nagy testű labradorral, az meg boldogan vigyorog. A tacskót ölébe húzza, és boldogan ölelgeti. Korán megtanulta, hogy a másikkal szépen kell bánni és vigyázni kell rá.
Többet kell takarítani kicsit, de megéri. Amikor sár van, a séta után megmosom a lábát ahogy beléptünk.
Igaz a mondás, hogy kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes.
Életünket úgy kell élnünk, ahogy jólesik, persze az együttélés szabályait betartva. Aki az udvaron tartja csak kutyáját és nemigen törődik vele, annak fogalma sincs, hogy mit veszít. Egy igaz barátot. Persze, szíve joga.
Nekem semmi bajom nincs vele, amennyiben biztosítva van a napi 3-4-szeri séta, lemozgatás. Vannak olyan kutyák is, amiket kifejezetten lakásban ajánlott tartani.
Mi panellakásban tartunk kutyát, és nem éppen kicsi, 30 kg körüli, és köszöni, jól van. :) Mindennap mozog legalább 2-3 órát, szoktuk vinni kirándulni, ide-oda.
Persze azért ismerni kell a határokat, pl. egy 30 négyzetméteres lakásba nyilván nem egészséges bepasszírozni 5 kutyát, se a gazdi, se a kutyák szempontjából.
Hát ha lakásban van, akkor a lakásban is kezet mosol kutyázás után :D Amúgy én nem mindig szoktam megmosni, különben szinte egész nap a csap előtt állnék, mert mindig megpaskolom a fejét, ha az utamba keveredik. :) Persze evés, vagy főzés előtt mindenképp megmosom. Meg mindennap felsöprünk, felmosunk, 2-3 naponta kiporszívózzuk a szőnyegeket, és nincs se büdös, se kosz.
A kutya nem jöhet fel a bútorokra, de amúgy is meg szoktuk mosni a lábát séta után.
szerintem sokkal egészségesebb lakásban tartani a kutyát!
pl. gyakrabban takarít az ember:)
együtt a család-falka nincs kirekesztve senki-ez nagyon jó érzés mindenkinek!
ösztönösen következetesebbek, határokat jelölnek ki, szabályokat állítanak fel ezzel szellemi munkát is adnak az ebnek
a lakásban tartott kutyák gazdái jellemzően többet törődnek társukkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!