Tanácsot szeretnék kérni, hogy felnőtt vagy kölyök kutyát fogadjak-e be? + Ha beteszek egy almostálat tényleg bele tud abba piszkítani? (reggeli felkelést elkerülendő)
Szia! Nem könnyű a kérdésed.
A kutya nem szoktatható alomra... Tudom, mostanában sokan mondogatják, hogy de.... Ők akkor szeretnek pisilni, ha érzik KINT a pisiszagot, kakiszagot. A többi kutya vizeletéből mindent ki tudnak olvasni róla- mint amikor mi az újság pletykarovatát nézegetjük.:)
Ők kint szeretnek pisilni. Ez nem jelenti azt, hogy hajnali ötkor ki kell vinned, ha este későn kiviszed, akkor ráérsz reggel hétig is vele.
Nap közben nem jó neki 8-9 óra egyedül- te sem ennyi időnként jársz vécére. Kibírják, ahogyan Te kibírnád: topogva...
A kiskutyát úgy lehet könynen szobatisztaságra nevelni, hogy sokszor és ugyanabban az időpontban viszed ki. Ő is kint szeret jobban piskakilni- meg fogja szokni. Ebből az következik, hogy ha egyedül kell maradnia nap közben, akkor ne kicsit válassz. Őt nem fogod tudni nevelni (ami a kezdeteknél főleg fontos) úgy, ha csak délután érsz haza... Szeretgetni sem- és a kicsiknek nagyon kell a többszöri simóka, etetés, játék.:)
Nagyot válassz, és menhelyről. Egyébként, ha már eldöntötted, hogy kedveled a kutyákat, és szeretnél is egyet, úgysem bírod ki, hoyg a menhelyre látogatva ne vigyél egyet haza...
Itt is körül tudsz nézni és meg tudsz menteni egyet:
www.illatosut.hu
allatok.info
A nagy kutyusok az elején még annyira meg vannak szeppenve- és a menhelyen sem vidám az élet, ugye- hogy sok türelemmel ő is szófogadó kutyád lesz. De akár kicsi, akár nagy, tanulj meg kutyául, olvasgass a nevelés alapjairól!!!
Az első napokban vegyél ki pár nap szabit+ időzítsd hét végére a dolgot, ha csak magadra számíthatsz, ez fontos, hogy megszokjon Téged és az új otthonát.
Saját tapasztalatból írtam azt, amit és sok szeretetet, örömet kívánok a blökihez! :)
Egy kölyökkutya sokkal nehezebben bírja az egyedüllétet.Unatkozni fog... lebontja a papucsod, a bútorsarkát, a szőnyeget.Kikaparja a szobanövényeket, ellopkodja ami szimpatikusnak talál, mert szegénykém szórakoztatni szeretné magát. Persze vannak olyan felnőtt kutyusok akik megtartják ezt a rossz szokásukat.
Szobatisztaságról: alomra nem lehet szoktatni, ahogy az előttem szóló is írta, kint szeretik elvégezni a dolguk. De lehet kapni kutyapelenka nevezetű dolgot, ami úgy néz ki mint egy szőnyeg, és (nem akarok hülyeséget írni) de úgy tudom valami feromon van benne ami vonzza a kutyát hogy oda pisiljen/kakiljon. Nálunk bevált, amíg nem voltunk otthon hogy levigyük mindíg a pelusra végezte a dolgát.
Én pedig állatvédőként azt várom el hogy vállald a felelősséget, mert ha valaki kutyát akar, az ne rögtön azt lesse melyik kötelezettséget milyen számára kényelmes megoldással tud kiváltani, pl. hogy ne kelljen reggel felkelni a kutya miatt....
és ezt te írtad nem én, úgyhogy nem igazán kérheted ki magadnak! Ha sért a véleményem, akkor talán van benne igazság, nem?
előző voltam (meg az azelőtti is):
Újraolvastam, és semmi tiszteletlen nem volt az első hozzászólásomban....még elnézést is kértem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!