Pacsi adás? [lenn bonyolultabban]
egy 5 éves kan westieről volna szó. egész érdekesen állunk mivel belekezdtünk a dogdancingbe 4 hónappal ezelőtt. a 4 hónap alatt megtanult ülni,maradni,forogni,lábkarika és kézkarikán átugrani bármilyen pozícióban, láb felett átugrani tapsra, láb között szlalomozni, lábhoz,lassan és ilyesmi kombinációk. Az a gondom van, hogy pacsit viszont az életbe nem akar adni. Ezeket a trükköket 1-1 nap alatt tanulta és láthatóan szépen mennek idáig. Most a hátrálást tanuljuk :) De visszatérve a pacsira, nem akar adni. Próbáltam vagy 50x beleraktam a mancsát az enyémbe és mondtam hogy pacsi! határozottan utánna természetes jutalmazással de semmi, vagy kihúzzta rögtön a mancsát vagy harapdálni kezdte vagy én már nemtudom de nem megy. Ti hogy tanítottátok meg? köszi előre is a válaszokat
12/L
Én is így tanítottam meg a westie kutyámnak, és teljesen jól ment, 2 nap múlva akárhányszor meglátta a kezemben a jutalomfalatot, már pacsit adott magától :)
A másik megoldás még az lehet, hogy leülteted magad elé a kutyát, de lássa, hogy van nálad jutalomfalat. Kezdd el a kezed emelgetni, mintha te adnál pacsit, és várd meg, míg a kutyád is pacsira emeli a kezét! Nekünk ezt a módszert ajánlották, nálunk a másik is bevált, de így is ad pacsit :) Persze, amikor pacsit adott, nagy-nagy dicséret és jutalomfalat.
szia!
A én mudim magától adta mindig a mancsát simi közben, ezt használtam ki. Most már ad pacsit, ha kérem.
Ha klikkerrel tanultok, akkor érdemes azt megpróbálni még, hogy kiformálod a feladatot. Tehát kaja, klikker nálad, a kutya ül. Egy idő után nem tud nyugton ülni, és átteszi atestsúlyát a másik lábára, ekkor klikk, kaja.Egy idő után billegni fog a két lábán a kutya, akkor emelheted a követelményt, és mondjuk csak az egyik mancsra klikkelsz. Ha már azt emelgeti, akkor mgeint emeled a követelményt, és csak akkor klikkelsz, ha magasabbra emeli.
Vagy ha egyébként mancsolós kutya, akkor megpróbálhatod azt is, hoyg a markodba zársz egy falatot,és hagyod, hogy próbáljon hozzájutni. Ha szájjal próbálkozik, akkor nem nyílik ki a kezed, de ha odamancsol, akkor megkapja a kaját.
Nekem mindegyik kutyám megtanulta a pacsiadást, pedig nem is tanítottam különösebben. Lakásban tartom ill tartottam a kutyáimat ezért séta után meg kellett törölni a lábukat.
Mikor már meglátták a kezemben a rongyot elkezdték emelgetni a mancsukat. Addig eszembe sem jutott, hogy tanítsam nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!