Hogyan tanithatom meg a 3 hónapos beaglemet hogy visszahozza a labdát vagy botot vagy akármit? és a pacsi adással még több a gond. Ti hogyan tanitottátok meg a pacsira es a hozd vissza?
Három hónaposan elég, ha a nevére bejön, meg lehet gyakorolni a leülést.
Embergyereket sem tanítanál 2 évesen matekozni!
hát nem 3 hónaposan kezdtem el tanítani a tacsimat...:P
amúgy én köszönésre tanítottam nem pacsira. mikor haza jöttem oda mentem hozzá és miután lenyugodott leült és leült és a kezembe vettem a mancsát és megráztam miközben mondtam hogy: szerbusz, kiskutyus:) egy idő után már magától adta a mancsot:D
a hozd vissza pedig elég nehéz volt. először azt tanítottam meg neki hogy oda jöjjön hozzám. majd mikor eldobtam a labdát és megfogta akkor mondtam neki hogy: hozd ide. elején nem értette ezért mondtam hogy: gyere ide:). akkor oda jött én meg még1szer elismételtem hogy: hozd ide, nagyon okos kiskutya vagy:) és hatalmas szeretgetés.
egy idő után rájött:)
hiányzik a picikém:(
L/16
Hát,egyetértek a többiekkel, biztos nem 3hónaposan kéne tanítani a hozd visszára.
De az én kutyámat a pacsira úgy tanítottam meg, hogy felemeltem a lábát, és mondtam neki hogy pacsi, utánna jutalomfalat. Az első pár alkalommal szinte a semmiért fog falatot kapni, de előbb utóbb rájön, mit akarsz tőle.
A hozd vissza az már nehezebb eset. Van olyan kutya aki ösztönösen a labda után fut, másokat pedig nem érdekel, vagy félnek is tőle. Próbáld meg dobó mozdulattal "ingerelni" a kutyát, dobd el neki a labdát, hogyha nem megy utánna akkor hívd magadhoz és együtt fussatok a labdához, közben kedves, bíztató hangon beszélj hozzá, hogy érezze hogy ez milyen jó móka, és lelkesen menj oda vele, ezt próbálgasd sokszor. Nekem bejött :D És még ajánlom azt, hogy először valami puha, kicsi labdával próbálkozz amit könnyen a szájába tud venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!