Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen "aljas" a kutyám?

Miért ilyen "aljas" a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy németjuhászom, 1 éves 2 hónapos. Választási kora óta itt van nálam. Vannak lovaim, velük nőtt fel. Az a problémám, hogy ha hajtom a lovat, mindig a ló mögé oson és beleharap a hátsó lábába, vagy tegnap is amikor megfogtam a lovat, gyors odarohant és beleharapott a hátsó lábába. ha jön hozzám lovas barátom, az ő lovai lábát is harapja, és még morog is hozzá. És ebben az a legdühítőbb, hogy ha megfordul a ló csak ránéz a kutyára, behúzza a farkát és vonyítva elszalad. Hogy szoktassam le erről???? És miért csinálja??
2011. jan. 8. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Biztos féltékeny a lóra :D

Vagy érdekesnek találja a lábát, és harapdálja.

2011. jan. 8. 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán játszani akar a lóval (bár nem hinném), vagy csak az a baja hogy nem vele foglalkozol hanem a lóval és így akarja magára vonni a figyelmed. Mióta csinálja?
2011. jan. 8. 17:51
 3/9 A kérdező kommentje:
2-3 hónapja vettem észre nála. Én sem hiszem h játszani akar vele. Csak nem értem h miért vagy honnan jött ez neki most, már próbáltam szép szóval is meg durvábban is de semmi haszna.
2011. jan. 8. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Zsákmányösztön, a mozgó zsákmány mindig izgibb, mint a nem mozgó. Le kell tiltani, és valahol máshol megadni neki a zsákmányösztön kielégülését, pl. rongyozós játékkal.
2011. jan. 8. 18:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is kezd felnőni és már nem úgy néz a lóra mint haverjára.. ki kell elégíteni ezt a fajta igényét valamivel ...
2011. jan. 8. 19:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem aljas, fajtajelleg, erre van kitenyésztve. A szarvasmarhákat is így tereli, csipkedi őket hátulról. Ha nem oda mennek, ahova ő akarja, akkor erősebben harap. Mivel gondolom nincs tanítva, hogyan kell hajtani, illetve hogy mikor kell, (ha kell egyáltalán) és mikor nem kell terelni. És hogy hogyan nem kell terelni, tehát alapból azt is meg kell tanítani, hogyan hagyja figyelmen kívül a lovakat, különben a génjeiben van, hogy így viselkedjen.

Tekintve viszont, hogy ez a viselkedése nincs irányítva, össze-vissza harapdál, amikor késztetést érez rá.

2011. jan. 8. 19:44
 7/9 rucijja ***** válasza:
A kutyád nem aljas, hanem ösztönös.Mint nevében is benne van :juhászkutya(legalább is annak lett kitenyésztve).Majd használták őrizni és védeni(tehát elég zsákmányosak is a mai németjuhászok)Foglakozni kell vele, kielégíteni az igényeit.Ha egy németjuhásszal nincs foglalkozva, kitalál magának olyan dolgokat ,amivel ő szórakoztatja magát,hát ő neki ilyen egy mozgó ló.Plusz még csak nem is hülye, így ha szembeforul vele a paripa akkor iszkiri.Labdázz vele,célzottan fáraszd le, amikor csak van időd.
2011. jan. 8. 21:54
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! azért mondom h aljas, mert hátulról támad meg főleg akkor ha fogom a lovat, vagy az nem tud védekezni. Igen eddig "barátok" voltak a lóval, és most ellenséges lett vele. Majd megpróbálom a rongyozást, labdázni szoktam vele.
2011. jan. 8. 22:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Előbb utóbb valamelyik ló majd jól pofánrúgja a kutyust, aztán nézhet.

Nem tudod a lovak lábát betekerni valami ronggyal vastagon ott ahol eléri őket? Akkor nem sérülnének meg.

2011. jan. 9. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!