Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a kuvasz...

Mi a véleményetek a kuvasz kutyáról?

Figyelt kérdés
Tényleg nehezen kezelhetők? A kanok öreg korukra tényleg agresszívak lesznek?
2011. jan. 7. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem nem a kedvenceim. Nem véletlenül nevezik sokan "hamis" kutyáknak. Persze, következetes neveléssel, bármilyen kutyából lehet álomkutya, meg nem minden egyed problémás. Pl. van a környékünkön egy telep, ahol 2 kuvasz szukát tartanak. Egy kis kennelbe vannak bezárva kölyökkoruk óta. Ennek ellenére az egyik annyira kedves az emberekkel... Ahogy meglát engem, csóválja a farkát, nagyon kedves kutya. Őt pl. szívesen hazavinném, annak ellenére, hogy nem vagyok oda a fajtáért.
2011. jan. 7. 15:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyszüleimnek volt kuvaszuk. Egy kan. Én még elég kicsi voltam, de jól emlékszem rá. Egy hatalmas szeretetgombóc volt, azt csinálhattam vele amit akartam, viszont a házat vehemensen őrizte.

Pedig hozzátenném, hogy nagyszüleim nem éppen a felelős kutyatartók körébe tartoztak. Ők még aszerint a felfogás szerint éltek, hogy a haszonállatnak van értéke, kutyából meg lesz másik.

Persze szerették, csak épp nem sokat foglalkoztak vele.

Ennek ellenére a kutya kan létére, egy igazi bűbáj volt.

De persze nekem ő az egyedüli kuvasz "ismeretségem", ennek ellenére nem hiszek abban, hogy öregkorukra begőzölnének.

Elvégre miért? Hordozza ezt egy gén, hogy a kuvaszok öreg korukra agresszívak lesznek? Ez szerintem nevelés, tartás kérdése.

2011. jan. 7. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!