Erkölcsi, anyagi dilemma?
Sziasztok!
Kicsit bonyolult a helyzetem, de kérlek, olvassátok végig, mindent megpróbálok leírni. Köszönöm, ha végigolvasod!
Jelentkeztünk egy állatvédő alapítványnál ideiglenes befogadóknak! Ez azért szükséges, mert nincsen nekik menhelyük, így a kórházból, vagy menhelyről mentett kutyus ideiglenes befogadóhoz kerül, mindaddig, míg nem jelentkezik egy örökbefogadó gazdi.
Hozzánk került egy kb 7 hónapos kiskutya, teljesen le volt soványodva, ezen kívül nem tudtunk más problémáról.
Vállaltuk, hogy amíg nem kerül a végleges gazdihoz, ellátjuk! Ezt úgy értsétek, hogy akár fél évre is, vagy bármeddig!
Idekerült a kiskutya, nálunk töltött egy hetet, aztán a saját ismerőseink közül találtunk neki gazdit! (szembe-szomszédék beleszerettek)
Feltűnt azonban, hogy a kiskutya elkezdett köhögni, (természetesen, míg nálunk volt) rögtön első éjjel, de csak kicsit. Aztán rosszabbodott a köhögés, de azt hittük, esetleg megfázhatott, mert nem volt ahhoz hozzászoktatva, hogy levisszük sétálni. Van egy saját kutyánk is, ő is el kezdett köhögni,5 nap után.
Az állatvédő szervezet fórumán folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, és ott olvastam, hogy a befogadott kiskutya mamája is beteg, aki szintén ideiglenes szülőknél lett elhelyezve. Ugyanazok a tünetei voltak. Én, mivel elég otthonosan mozgok a betegségekben, rögtön kennel köhögésre gondoltam, fel is vetettem a témát, de elmismásolták! Pedig a saját kutyámnál semmiképpen nem fordulhatott volna elő egy megfázás! Vigyázunk rá! (a befogadott kiskutyára is nagyon vigyáztunk!)
Aztán akik örökbe fogadták pár napon belül a mamit, ők elvitték dokihoz, kb akkor, mikor sajátomnál is jelentkeztek a tünetek, és igazolták a kennel köhögést.
A lényeg: hogy a mentett kutyáknál egyértelműen megállapították a kennel köhögést, az én kutyám is orvosi ellátás alatt van, a vége kb 10ezer forint lesz, de inkább több…az orvosi költségeinknek, csupán azért, mert jót akartunk tenni!
…. És a véleményeteket akarom tudni, hogy ti kifizettetnétek-e az alapítvánnyal, vagy azzal az állatkórházzal, ahonnan kijöttek a kiskutyák az orvosi számlákat, vagy nem?
Szerintem az állatkórházban, vagy a régi menhelyen fertőződhettek meg! Bár az állatkórházat rohadtul védi az alapítvány! De nem vették észre?
Manapság próbál az ember ott segíteni, ahol tud, de hogy a jó szándékra is ráfizessen, az néha sok! Főleg hogy nem vagyunk gazdagok, csak állatbarátok!
Ez egy erkölcsi, de anyagi dilemma is!
Mit tennétek?
Melyik csapat ez?
Úgy szoktak ideiglenesbe kutyát adni állatvédők,hogy MINDEN felmerülő költséget,orvost,etetést,szállítást stb.állnak.
Én kifizetném ezt a pénzt (a kiskutya ellátását is ti fizetjétek egyébként?), vedd tanulópénznek, sajnos ez benne van a pakliban, én macskákkal foglalkozok, és soha nem hoznék a saját cicáim közé egy ilyen-olyan menhelyről összeszedett állatot, ha nem volt karanténozva, vagy én magam nem tudom megoldani a karanténozást.
Ha karanténozás nélkül odaadták egy kutyás családnak, az jó nagy felelőtlenség volt az alapítvány részéről, mert a legtöbb betegségnek lappangási ideje van, és igen, könnyen lehet hogy az állatorvos nem vett észre semmit, mert akkor még nem voltak konkrét tünetek (bár vér-vizelet-székletvizsgálatot akkor is kellett volna hogy készítsenek, bár érthető hogy ezek nem valami olcsó vizsgálatok, és amíg nincs látható probléma, nem végeztetik feltétlenül el). Viszont ha ti tudtatok róla hogy a kutyus nem volt karanténozva, akkor ti is sárosak vagytok ebben valahol...
Egyébként sajnálom az esetet, talán próbálkozzatok másik alapítvánnyal, akik felelősségteljesebben járnak el az ideiglenes örökbeadásnál.
Mármint.. írod kifizetnéd ezt a pénzt? hogyan érted?
hogy mi álljuk, vagy az alapítvány?
Hát hallod, én még sokkal rosszabbul jártam egy másik egyesülettel és azóta is szívatnak, pedig semmit nem ártottam nekik, csupán adakoztam. Nálunk a tipikus kisujjamat nyújtom, de a karom kell mondás valósult meg...
Én a befogadott kiskutya kezelését mindenképpen rájuk verném, az ő nevük van az oltási könyvben meg a chipben (kapott egyáltalán??), az ő felelősségük. Nem igazán tudom mi az a kennelköhögés, de akármilyen betegsége van az állatnak, amíg nem fogadják örökbe, az egyesület köteles kezeltetni. Punktum.
Sajnos mostanában sokszor tapasztalom, hogy a segítőkész embert hülyére veszik és ez nagyon elszomorít, így én már nem állok le egyetlen alapítvánnyal se. Saját magam megteszek, amit tudok és kész. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!