Amerikai Bulldogom fél éves és nem tűri a pórázt mit tegyek?
Ilyet az én előző kutyám is csinált.
Két lehetőség van:
1. nem bízik bennetek
2. nem próbáltatok meg mindent. :)
Ha bízik benned egy kutya, akkor - ha nem is azonnal - idővel tuti el fog menni veled sétálni. :)
Én drasztikus módszert választottam, húztam magam után (persze ha háton fekszik, akkor nem tudod). Ha lefeküdt, felállítottam és mentem vele, ha megint lefeküdt, megint felállítottam, és így tovább. Idővel rá fognak jönni, hogy a séta jó dolog. :)
Vigyél jutifalit, hogyha mégis moccanna, akkor adj neki belőle és dicsérd. :)
Wawa
Én azt csinálnám, hogy nem indulnék el egyből nagy sétára, hanem rátenném a pórázt stb és csak a kapun
kívül üldögélnék vele, míg el nem kezd szagolgatni.
Ha már nyugodtabb és érdeklődéssel szagolgat, akkor kicsit távolabb mennék stb stb.
Szép fokozatosan szoktasd hozzá.
Ha ezt eljátszod miden nap erőltetés nélkül, egy hét múlva le sem vakarhatod magadról, ha mész sétálni :-)..
15:51es vagyok. :)
Jut eszembe, a mostani kutykát úgy szoktattam hozzá a pórázhoz (bár ő nagyon sosem ellenkezett a séta miatt), hogy itthon ráraktam a pórázt és a kertben sétáltunk (bár ő akkor olyan 2-2,5 hónapos volt). Akkor neki sem tetszett, inkább ugrándozott, mint sétált, meg rágta a pórázt. :)
Aztán mikor először ki lehetett menni sétálni akkor már úgy jött, alig várta, hogy mehessen! :D
De te kölyökként nem vitted ki? Már rég megszokta volna, meg sem tudnád már állítani. :)
Lehet venni állítható hámot. :) Vegyél olyat, amelyik most jó a kutyudra akkor, ha legkisebbre van állítva. :)
Utána meg had nőljön! :)
Tescoba láttam heveder hámot, szerintem az jó lenne neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!