Közel másfél éves amerikai bulldogom minden idegen kutyával játszana, még ha azok támadólag közelednek is felé. Miért van ez?
Örülj neki, hogy ilyen a kutyád. Ma ez az elvárás minden ebtől. Igazi EU-s kutya.
Amúgy, valószínűleg, ha komolyra fordulna a dolog, meg fogja magát védeni.
Szia! Az én kutyám is, pont így viselkedett ennyi idősen(boxer szuka). Ha mentünk az utcán és kiszaladt egy kutya egyenesen nekünk támadva, ő egyből hanyadt feküdt megadta magát. Ez egy jó darabig így ment, én se uszítottam sosem, mert nincs értelme, így ráhagytam. Később olyan 3éves kora körül kezdett frenkiskedni :), olyannyira hogy egy nagyon domináns szuka lett belőle (állva jelöli a fákat, ha találkozunk másik kutyával befeszít, majd ha közelebb engedem a másikhoz egyből a fejét a másik kutya nyakára teszi, de nem bántja). De ha a másik agressziv, akkor ő is megmutatja, hogy bizony ő sem fél.
Úgyhogy én csak annyit tudok neked mondani, hogy türelem...türelem... hiszen ezek a nagytestű kutyák, amúgyis későn érő típusok.
Még nincs beérve.
Általánosságban sem hírhedtek a verekedősségükről.
Később majd megvédi magát.
Örülj neki, jól kommunikál, oldja a másik kutyákat, és elkerüli a balhét. Hiányozna neked az orvoshoz rohangálás, ha felvenné a kesztyűt ilyen helyzetekben?
Ha pedig azt szeretnéd, hogy téged megvédjen, arra ott az örző-védő képzés, majd ott megtanulja mikor, hogyan kell megvédenie.
Az amerikai bulldog nem beszari fajta, csak náluk sokáig tart a kölyökkor. Valóban későn érő típusok. Ha szüksége lenne rá, akkor megvédené magát, de amit most hiányolsz belőle (remélem tényleg csak a magabiztos fellépést), abban nem lesz hiány és tényleg 2-3 éves koruk körül érnek be.
Türelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!