Kölyökkutya lépcsőzhet?

minél kevesebbet kéne neki lépcsőzni...
hisztizés meg ideges szomszéd az ciki, de talán mégis jobb lenne egy-két napig elviselni a hisztit, míg megszokja a rácsot...

Hát, nem a legkíméletesebb... Elvileg lépcsőznie, bicikli / kocogó ember mellett futnia, bármilyen módon célzottan mozognia nem szabadna 1 éves kor alatt semmilyen kutyának, kivéve az úsztatást, nagy testűnek pedig csak két éves kora után, mérsékelten.
Milyen fajta kutyád van?
Egy 10 hetesnek most kell megtanulnia a szabályokat, ezért ha tetszik, ha nem (a szomszédnak), már most hatalmas hiba lenne hagyni neki, hogy irányítson. Egyrészt meg kéne tanulnia az elszakadást, különben érzelmi stresszbe hajszolódik nagyobb korára, másrészt konkrétan ugráltat vele, amivel nem épp vezető pozíciót kommunikálsz felé. Itt nem csak az ízületekről, a porcokról van szó, hanem a nevelésről is. Én 2 éven át hadban álltam a szomszédokkal a kutyák miatt, de akkor is csak azzal törődtem, hogy normálisan megoldjam a kutyák problémáját, ne befolyásoljon más. Pedig a szembeszomszéd patkányméreggel fenyegetőzött... Kockázatos játszma, de még időben vagy, hogy egy-két hét alatt lerendezd ezt a viselkedési zavart.

Ja, most látom, hogy kuvasz... Eddig automatikusan kutyának olvastam :)
Egy ekkora termetű fajtánál pláne kímélni kell, ne lépcsőzzőn.

hidd el, egy órányi visítás nem a világ... lenne az több is :S de egyszer meg kell tanulnia.
ő most tök jól levágja, hogy ha olyan történik, ami neki nem tetszik, és elkezd vinnyogni, akkor irányíthat Téged. egy kuvasznál (bár más fajtánál sem) kimondottan nem egészséges, ha a kutya irányít.
egy ötlet: vizipisztoly. elkezd hisztizni, pár perc múlva rányitsz, és szó nélkül ráspriccelsz. ha nem hagyja abba, ismétlés. egy idő után abba fogja hagyni, és akkor (ha már percek óta csöndben van) menj csak le hozzá. le fogja vágni egy idő után az összefüggést. csak sajnos, ha ilyen hisztizős fajta akkor a szomszéd sem fog megúszni egy kevés kutyavinnyogást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!