Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiképzők, ti hogyan bírjátok ezt?

Kiképzők, ti hogyan bírjátok ezt?

Figyelt kérdés
Ti hogyan tudtok nyugodtak maradni mikor találkoztok a kutyaiskolátokban egy olyan emberrel , akinek nehéz a felfogása , esetleg nem azt csinálja amit tanácsolsz/mondasz neki a tanítással kapcsolatban ? Néha engem már az feldühít , mikor valaki értetlen(pedig nem vagyok kiképző , csak suliba járok).Pl. mondta a kiképző a gazdának , hogy rakja le a kezét maga mellé (kezében volt a jutfalat) hogy a kutya ne ugráljon fel rá , kb elmodta neki 8szor de az illetőnek még mindíg a vállánál volt a jutfalat , és elrontotta a gyakorlatot.Vagy másik hogy 10 percig kell magyarázni egy sima jobbra fordulást a gazdának , a kutya rég megcsinálná de a gazda még mindíg nem érti.Ti hogyan bírjátok ezt ? Nekem szerintem nem lenne idegzetem ahoz , hogy le ne hülyézzem az illetőt :P
2011. jan. 4. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Könnyű, ha nem izgat. ELmondja, vagy megcsinálják, vagy nem, mit hergelje magát tovább rajta, ez csak egy meló, nem életcél.
2011. jan. 4. 20:31
 2/6 gfero ***** válasza:
100%
szerinted az iskolába is vagy bárhol máshol lehülyézik az embert vagy gyereket akinek a te felfogásod szerint nehéz a felfogása .azért fizetnek hogy értelmesen elmagyarázzák nekik akárhányszor nem értenek valamit .ha meg nincs türelme akkor nem való ere a feladatra
2011. jan. 4. 20:36
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
A legtöbb iskolában ingyen, csak a kutyák szeretete miatt dolgozik a kiképző. Max annyi előnyt kap, hogy ő magának netán nem kell iskola díjat fizetnie a kutyájáért. Ha nincs türelme, nem csinálja. Ennyi. Türelmetlenül nem lesz eredményes a munkája és szépen lekopnak az emberek.
2011. jan. 4. 20:50
 4/6 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%
Türelmesnek kell lenni, mert különben lejáratod magad. Ha mozgástechnikát tanítunk és valaki nem érti akkor az illetőt kiemelem a sorból és teljesen lelassítva mutatom be a gyakorlatot neki. A gondot még az szokta okozni amikor a hátraarcot tanítjuk pórázon. Ilyenkor szoktak összevissza forogni.Minden egyes gyakorlatot precízen nyugodtan lassan kell bemutatni a kezdő kutyásnak. Lehet, hogy a többi kutyásnak akik rátermettebbek kicsit unják, hogy valakivel külön is kell foglalkozni. De ez van. Akinek nincs türelme és kellő tapasztalata az ne menjen kutyakiképzőnek.És ezen felül mikor a gazdától át kell venni a kutyát és a kiképző csinálja meg a gyakorlatot. Sokan nem merik bevállalni mert félő a felsülés, mikor egy jó domináns kutyát kell lefektetni.
2011. jan. 4. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem azt, akit írtál (jutifalat vállnál :)), mert valószínűleg nem tudott koncentrálni, feszült volt (ha mástól nem, hát a sorozatos útbaigazításoktól, mert az akkor is kínos lehet egy érzékenyebb embernek, ha tök szelíden elmondják mindig neki). Ha lámpalázas valaki, vagy előre borítékolta a kudarcot, vagy épp azzal van elfoglalva, hogy a kutyája beégeti a többiek előtt, és más kutyája meg milyen szépen tudja, akkor bizony 20x is el kell mondani, amíg magához nem tér. Illetve, egyszerre több mindenre figyelni sem egyszerű, ha új dolgok is vannak, márpedig egy kutyaiskolában ugye tanulnak, tehát szinte csak új dolgok vannak. Aztán még ha sietnek is, nem elég lassú a tempó, akkor egyes embereknek lehetetlen agyban is becsatlakozni, tartani az iramot, és közben mindent észben tartani. Hát ez van :) Ahogy az élet minden területén. Nem vagyunk egyformák. Én is annyira nehezen bírok néha új helyzetet, hogy azt se tudnám megmondani, mennyi kető meg kettő, mert annyira leblokkolok vagy elkalandozok.
2011. jan. 5. 01:57
 6/6 rucijja ***** válasza:
Nálunk van hobbi kutya tréning, és a munkakutyásoknak külön.Azt mondta a kiképző, hogy a hobbikutyásokat nem csinálja tovább ettől az évtől valószínű.:P
2011. jan. 5. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!