Az állatkerti kiképzők etológusok, vagy zoológusok? Mit tanultak?
Tegnap voltunk állatkertben, és beszélgettem a srácokkal, akik a fókákat képzik, mert ugyanaz a technika, ahogy mi klikkerezünk a kutyával, és nagyon érdekes. Mesélték, hogy klikkereznek a legtöbb kutyafélével (jegesmedve, hiéna) és a főemlősökkel is.
Nagyon érdekelne ez a munka, lehet, hogy tanulnék hozzá valamit meló mellett levelezőn, de el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet oda bejutni, hol lehet ilyeneket tanulni.
Nincs olyan, hogy állatkerti kiképző (legalábbis ahol eddig én dolgoztam nem volt és soha nem is hallottam ilyenről). A gondozók tanítják az állatokat, általában olyan feladatokra amik az ápolásuk során kellhetnek pl az elefánt adja ki a lábát "manikűrre", vagy a majmok igyanak pohárból (gyógyszerbeadás). Persze fókánál, elefántnál esetleg főemlősöknél direkt trükköket is taníthatnak - egyrészt bemutató célzattal, másrészt pedig hogy lekössék az állat szellemi energiáit.
A gondozók általában mezőgazdasági, zoológiai, biológus végzettségűek, de akad vadgazda vagy természetvédelmi mérnök is. Van állatgondozói OKJ-s képzés Szegeden, ezt is elvégezték már jópáran.
Állatkertbe bekerülni nagyon nehéz, vagy protekció kell hozzá, vagy pedig elkezdel önkénteskedni és sok-sok évnyi meló után ha úgy látják megérdemled, és van üresedés felvehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!