Mit tegyek akkor ha a német juhász kugyám nem akar a tappancsára lépni? Ha huzamos ideig van kint télen még jobban sántikál lábra sem akar állni!? Vettem neki kalcium tablettát és neogranormonnal kezelem de nem tudom ez használni-e fog?
Figyelt kérdés
9 hónapos és már nagy. Ja és a párnái mintha meglennének duzzadva, a lábán de ha megnyomom neki nem fájlalja.2011. jan. 4. 14:16
11/18 anonim válasza:
Elég változó Vigyél magaddal két tízest,hogy ne jöjj zavarba. Általában van a röntgen ára és hozzá 10 kilónként az altatás ára. Némely doki még hozzácsapja a vizsgálati díjat is. Elég komolynak hangzik a helyzet. Bármennyibe is kerül, nézesd meg, mert, ha gond van, azonnal lehet orvosolni. Fiatal is, rendbe jön. De, ha elhúzod, igen komoly elváltozások lehetnek később, ami kihat az életminőségére.
12/18 zsuzsabazsa válasza:
Melyik tappancsára nem akar rálépni az elülsőre vagy a hátsóra. Megnézted nem sebes a talpa?
13/18 anonim válasza:
Mindenképpen mutasd meg állatorvosnak, mert ha nem áll rá akár súlyos gond is lehet vele. Talán elcsúszott a jégen, rosszul ugrott és megrándult neki. Ha a talppárnáján nem látsz sérülést és nem is fájlalja akkor valószínűleg nem ott kell keresni a problémát. Bár az én kutyám akkor emeli fel a lábát, ha a hó beleragad a talppárnái közé. Óvatosan tapogasd végig az egész lábát, hogy tudd nagyjából melyik részen fáj neki és ha holnapra nem múlik el, akkor irány a doki.
14/18 anonim válasza:
A szukás vagyok.Bocs az offért.Úgy próbáld mérni a kutyut,hogy vedd az ölödbe és vele együtt méretkezzél.Utána csak te méretkezz kutya nélkül.Kivonod az elsőből a másodikat és az a "hölgy" súlya.Igy pontos a súlya,és a mérlegen sem mozgolodik. Az én véleményem,hogy 9 hónaposan 3o kg egy kicsit sok,főleg szukának.Lehet hogy csak ennyi a baj,de mindenképp vidd orvoshoz.Nálunk ez volt a gond.
15/18 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszát, segítségét. voltam vele dokinál és csak a gyors növekedése miatt sántikált kapott 20 szemes gyógyszert nap/1 rheosolon a gyógyszer neve és kapott egy ugyan ilyet oltásba másnap du.-ra már mintha semmi baja nem lett volna
2011. jan. 7. 15:25
16/18 A kérdező kommentje:
ja és csak 3500 ft volt a 20 szemes gyogyszer 1 inyekció és az hogy megvizsgálta nagyon rendes állatorvost találtam
2011. jan. 7. 15:27
17/18 anonim válasza:
Ha csonthártya gyulladása van, ilyenkor a húsfehérjét csökkenteni kell az ételében legalább egy hétig.
A Rheosolonnal csínján, mert elég komoly mellékhatásai vannak.Általában helyette a Rimadylt adják, bár az lényegesen drágább sajnos.
18/18 anonim válasza:
Örvendek,hogy sikerült megoldani.Jó kutyázást továbbra.(a szukás kollega).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!