Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sogoromeknak van egy kis...

Sogoromeknak van egy kis kutyajuk, (pincsi), masodjara karmolja meg masfel eves kislanyomat, hogy kezeljuk ezt a dolgot hogy ne legyen harag?

Figyelt kérdés
Eloszor otthon vettuk eszre,karacsony utan a hasa volt megmarva,masodjara tegnap amikor a sogor lanya olbe vette a gyereket a kutya a keze utan kapott.
2011. jan. 3. 15:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb kistestű kutya gazdája legalább annyira érzékeny a kutyájára, mint mások a gyerekre!

Viszont arra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, hogy a kutya nagyobb sérülést okozhat a gyereknek, mint fordítva. Ebből nem lehet harag.

A harag abból jöhet, hogy elkezded megmondani nekik, hogy mit hogyan csináljanak, hiszen Te sem veszed jó néven, ha a gyerekedet neveletlen, elkényeztetett babának titulálják, pedig lehet, hogy igazuk van. (á dehogy :))

A pincsinél is valami ilyen lehet a helyzet, a kutya úgy gondolja, jogában áll visszautasítani a kislányod közeledését, és rendre utasítja, mert nem hagyja őt békén.

Ha a gyerek valóban óvatos a kutyával, és tényleg csak simogatja, nem húzza fülét farkát, akkor ha a kutyának ebből elege lesz, egy választása lehet: menjen el a gyerek közeléből, vonuljon vissza.

Mellesleg ha a rangsor helyesen van kommunikálva a kutya felé, akkor a kutyának akkor sem lenne joga fájdalmat okozni a gyereknek, ha az történetesen meghúzza a fülét.

A kölykök az alomban bármit megtehetnek a nagyokkal, a felnőtt kutyák a kölykökre csak nagyon extrém esetben "szólnak" rá, a legtöbbször, ha megunják a szekálást, odébb mennek.

Ha egy kutya nem kutyaként szerepel a családban, hanem gyerekként tartják, akkor kialakulhatnak ilyen természetellenes viselkedések az állatban. Ő azt hiszi, hogy joga van a gyerekre is rászólni, hiszen a gazdái ilyenkor, mikor neki valami nem tetszik, azonnal változtatnak a viselkedésükön, ráadásul alig vannak tudatában annak, hogy éppen mit csinálnak.

Egy példa: Ismerősöm mesélte, hogy otthon az édesapja feküdt a kanapén, és nézte a meccset. A kutyájuk odaült elé, és elkezdte őt figyelni. Mindaddig, amíg az apukája át nem ült a fotelbe, és a kutya ekkor felfeküdt a kanapéra. Mikor a lány megkérdezte, hogy miért a kutya van a kanapén, az édesapja azt mondta, hogy megunta a fekvést.

Szóval ilyen apró dolgok, finom párbeszédek vannak kutya-gazda között, amin a kívülállók csodálkoznak, nem értik, a résztvevők viszont annyira hozzászoknak, hogy nem látják a problémát, sőt megsértődnek, ha felhozod.

A jó viszony érdekében fontos tudnod, hogy hogyan éreznek a sógorodék a kutyával szemben, és ezen elgondolkozva megbeszélni velük, hogy mi legyen a megoldás.

2011. jan. 3. 18:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Velük kell megbeszélned ezt az egészet.Úgy érzem, ti is szeretitek az kutyát.

Kérdés, milyen gyakran találkozik a kislányod a kutyával ?

Megnézni, átgondolni, mikor karmol a kutya? Mit csináltak ketten akkor?Amikor ott vagytok, egy ideig csak rájuk figyeljetek, melyik mikor tesz olyant, ami nem helyes? Utána a kutyát el kell zárni. Biztosan eljön az az idő, amikor kutya és gyerek vidáman fognak játszani együtt.

2011. jan. 3. 18:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki hogy van vele, de ha hozzánk vendégek jönnek, akkor mindig el vannak zárva a kutyák.

Pedig nagyon barátkozósak, imádják az embereket, és jól neveltek ( vizsgázottak )de akkor is kutyából vannak, és a vendégekkel vagyok elfoglalva.

Ha valaki kutyázni akar, akkor kimegyek az illetővel, és ott vagyok és figyelek rájuk.

Jó lenne ha meg tudnátok beszélni a sógorodékkal, hogy a kutyát addig zárják el, mert bántja a gyerkőcöt.

Ha normálisan megkéred őket akkor Ők is úgy fognak hozzáállni.

Minden jót!

Jaaah! És én kutya bolond vagyok... :-D

2011. jan. 3. 18:51
 14/15 anonim ***** válasza:
nekem 14 évig volt kutyám, sajnos az idén elvesztettük őt. Van egy kislányom is akit imádok, ilyen gond nem volt közöttük soha hál istennek. De ha rokon feljött volna, és közölte volna velem, hogy zárjam el a kutyát, biztos, hogy lett volna egy két keresetlen szavam. Természetesen oda kell figyelni rájuk, mert nem állapot, hogy bántja a gyereket-babát. Nem szabad hagyni. De! ti csak vendégek vagytok ott, ha a próbléma felvetés után a tulaj nem zárja el a kutyát (én nem zártam volna el, nem is türte volna el-nem értette volna miért) akkor inkább ne menjetek, menjenek ők hozzátok.
2011. jan. 3. 19:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát engem arra neveltek, hogy a vendéglátó alkalmazkodik a vendégekhez. Vagyis a vendégeket ki kell szolgálni. Így illik.

Kutyák terén már sokszor vesztem össze a családdal, mert csak én vagyok kutymániás. Így a kutyák mindig el vannak zárva, ha vendégek jönnek. Bár meg kell hagyni, nálunk egy szobában hárman vannak ( kutyák ) szal nincsennek sose egyedül. És megszokták.

2011. jan. 3. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!