Sogoromeknak van egy kis kutyajuk, (pincsi), masodjara karmolja meg masfel eves kislanyomat, hogy kezeljuk ezt a dolgot hogy ne legyen harag?
Szerintem nem fogjátok tudni harag nélkül megúszni.
a kutya nincs megnevelve, rangsorban a vendég gyermek fölött állónak hiszi magát, és ezt ki is mutatja. Megbízhatatlan. Én ezzel a kutyával egy légtérben nem hagynám a gyermekemet, és ezt jól meg is mondanám a sógornak. A haragszomrád itt a legkisebb probléma. Legközelebb, ha a torka után kap, és bekerül az esti Hírekbe, hogy megint kutyatámadás volt, akkor mi lesz? Vigye el a kutyáját kutyaiskolába!
Szerintem ne az érdekeljen, lesz-e harag. Az a legfontosabb, hogy a kutyától a gyerekeket távol kell tartani.
Ha legközelebb mentek, nyugodtan kérd meg, hogy zárják be valahová, amíg ott vagytok.
Ha nem akarják, kérdezd meg, hogy akkor ugye vállalják a felelősséget, ha a gyereket megharapja, te meg látleletet vetetsz és feljelented őket?
Szerencsétek volt, hogy eddig nem történt baj.
Az is komoly gondok forrása lehet később, ha a kislányod eztán félni fog a kutyáktól, és mindig megijed (esetleg kiabál, hadonászik), ha egy a közelébe kerül.
Nem hagynám többé, hogy a kutya a gyerek közelébe kerüljön, az biztos.
Előző vagyok: majd elfelejtettem.
Van egy fiú ismerősöm, őt is egy kiskutya harapta meg kb. ennyi idősen, de soha nem tudták helyrehozni az arcát, a száját és az orrát örökre letorzította. Egyrészt nincs barátnője, nagyon gátlásos lett, másrészt mindenféle-fajta-méretű kutyától halálosan retteg.
Egyszerű: ne menjetek hozzájuk látógatóba! Ha nem nevelik meg a kutyát, akkor mindig ez lesz, így nem kell kockáztatni egyik félnek sem. A karmolásról aligha lehet még nevelésseé sem leszoktatni, a harapás meg sok egyéb dologtól függ. Mennyi idős a kutya? 6-8 hónapos koráig MINDEN kölyökkutya harap, az teljesen normális. Ha felnőtt, akkor lehet azért, mert fél a hirtelen mozdulatoktól, kalimpálástól, kapálózástól, szőrbe markolástól stb...amiket az ilyen korú gyerkőcök csinálnak. Ettől nagyon sok kutya fél!! Ha zajos, visít, hisztizik a gyerek, lehet attól is fél...mindenképp tisztázni kell, hogy dominancia (rangsor) vagy félelem kérdése, a félelmen lehet változtatni, ha elkerüli, békénhagyja a kislány a kutyát, ha dominancia, nehezebb ügy...
23L
(3 kutyával, 4 éves kisfiúval)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!