Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora flexi póráz kell egy...

Mekkora flexi póráz kell egy golden méretű kutyának?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy elég a közepe méretű kutyáknak készített vagy nagytestűnek kiadott kell?
2010. dec. 31. 18:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Én ezt a helyedben jobban átgondolnám, hogy kiadok-e 5-6 ezer forintot azért, hogy kidobjam. Egyrészt, én is megvettem, 2 hónap múlva rájöttem, hogy totál tönkreteszi a kutyám, nem tudok vele pórázon sétálást tanítani, és tök hamar tönkrement. Odaadtam a tesómnak, aki a kicsi kutyájánál akarta használni, és 3 hónap múlva elszakadt, pedig nem rágta a kutya se.

Egyébként rajta vannak a kilók, hogy mekkora kell. Olyat vegyél neki, amelyiknek a teherbírása 40-50 kg, mert egy golden alapból van 35-40 kg, és a plusz 10 kg kell a rántásainak, mert különben könnyen elszakad.

2010. dec. 31. 18:09
 2/8 A kérdező kommentje:

értem köszi..

igen hallottam róla h elrontja a kutyát de nekünk régen volt és sima pórázzal utána ugyan úgy jól sétált..

azért kell ez mert igaz, kertünk van de városban lakunk és elengedni nem merem.

2010. dec. 31. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Értem a problémádat, de szerintem akkor sem jó a flexi, pénzkidobás. Ha elengedem teljesen, már pedig miért ne tenném, hisz ez a lényege a flexinek :), akkor az a baj, amikor pedig tanítani szeretném, húz mint az őrült, hogy kimehessen a max. 5 méterre. Én azt ajánlom, keress fel valami kutyafuttatót, ahol tud szaladgálni biztonságosan, vagy valami parkot, ahol el tudod engedni, és nem tud útra kiszaladni. Városokban is szokott lenni ilyen, mi pl Budapest közepében lakunk tök a belvárosban, és van kutyafuttatónk is, meg parkunk is, ahol a kutyások szoktak összegyűlni és addig a kutyusok játszanak :)
2010. dec. 31. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:
semekkora. flexit nagyon nem ajánlom, ha csak nem az az álmod, hogy egy neveletlen, rángatós kutyád legyen, akivel kínszenvedés a séta.
2010. dec. 31. 18:24
 5/8 anonim ***** válasza:
flexije csak a macskámnak van. a kutyának rendes 1 méteres póráza.
2010. dec. 31. 18:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez milyen hülyeség már. Ha meg van tanítva a kutya, hogy rendesen tudjon közlekedni rövid pórázon, nem fogja negatívan befolyásolni ha néha flexi pórázzal sétál.

Az a ti bajotok, hogy nem tudjátok megnevelni a kutyátokat...

Nem minden városban van kutyafuttató, ahol van, az is borzalmas állapotban van (tele van kutyaürülékkel).

Kérdező, ha a kutyád nem húz, szerintem elég neki egy közepes méretűeknek való póráz is. Arra figyelj, hogy lehetőleg szalagosat válassz, ne zsinórosat. Ezek sokkal strapabíróbbak.

Ilyesmire gondolok:

[link]

2010. dec. 31. 18:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi a válaszodat..

Kb azt írtad le amit énis leírtam volna.

Igen tudom hogy a szalagos jobb :)

2010. dec. 31. 19:13
 8/8 hell-ikon ***** válasza:

Megmondom őszintén én is nagyon ellene vagyok a flexinek, bár én soha nem használtam. Viszont még nem láttam olyan flexin sétáltatott kutyát (nyilván nem reprezentatív a felmérés), ami normálisan viselkedett rajta. Persze ebben a gazdák a hibásak elsődlegesen (nem a póráz) mert ráhagyják a kutyára bármit csinálnak. Olykor az az érzésem, hogy pont a flexi miatt kényelmesedik így el a gazda, mert azt az érzés kelti, hogy bármikor visszatudja hívni, tudja kontrollálni a kutyát.

Nem mellesleg azt is utálom, mikor sötétben biciklivel jövök haza, az út közepén meg flexin sétáltatják a kutyát, jó messzire kiengedve s hiába van nekem is meg az utcában is világítás, ha a kutya az út szélén valamelyik bokorban kóborol, egész egyszerűen nem látszik a póráz, vagy csak akkor mikor már késő.

Én inkább valami hosszú textil pórázt javasolnék, bár tény, hogy az nem olyan kényelmes, mint a flexi.

Jómagam anno, retriever pórázt csináltam redőny gurtniból. Leginkább azért mert olcsóbb, mint a boltban kapható "hivatalos" retriever pórázak (kb. 100FT/m), másrészt meg azért, mert nem kelt olyan érzést, mintha akasztófa kötélre kötném a kutyát. Ráadásul a redőny gurtninak kb. ugyanazt a terhelést kell kibírnia mint egy póráznak, tehát a szakadástól és a kopástól sem kell tartani.

2011. jan. 1. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!