Hány méteres és milyen póráz, nyakörv/hám a legjobb egy beagle kutyának?
én nyakörv helyett hámot használok nekik,mert biztonságosabb
a nyakörvböl mindig kihuzták a fejüket.a hám kényelmesebb si nekik. póráz,pedig jó erös legyen,én flexi használok,midn 4 olyan.
"A hámnál az a baj, hogy a kutya megtanulja, hogy senki nem szól rá, ha húz, és egy idő után nem lehet majd megállítani őt, húzni fog, mint a fene."
A flexi pórázzal ugyanezt tanulja meg.
Ha egy normálisan közlekedő kutyát szeretnél, akkor amíg meg nem tanul lábnál, húzás nélkül jönni mind a hámot, mind a flexit felejtsd el. Amint megtanulták mi az elvárás tök mindegy mit adsz rájuk.
(sajnos a legtöbb gazda nem igényli, hogy a kutyája normálisan jöjjön, nekik jó ha a kutya a flexi végén 3 méterre kolbászol jobbra-balra - én ezt nem szeretem, és egyik kutyámnak sem hagytam)
Én sima textil nyakörvet használok és ha szükséges, akkor egy standard 1,2 m-es textil pórázt. (labradorom és kopó keverékem van)
Én a pórázt maximum arra használom, hogy eljussak vele egy olyan területre, ahol el tudom engedni. Max. 10-20 perc séta - addig viszont elvárom, hogy ne kolbászoljon.
Én sétáltatásra nem használok pórázt.
Engem nagyon idegesítenek az olyan kutyások, akinek a pórázában felbukom, mert a 5-7 méteres flexi végén ide-oda megy a kutya az utca teljes szélességében...és szerintem egy nem kutyás embert méginkább bosszant. Egyszer bringával mentem át egy ilyen pórázon, mert a gazdi nem figyelt - szerencse, h nem történt semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!