Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szuleim nem hagyjak hogy...

A szuleim nem hagyjak hogy kutyat tartsak. De nagyon szeretnek, hogy gyozhetnem meg?

Figyelt kérdés
Tombhazban lakunk...
2010. dec. 31. 18:03
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Jo en ertem azt de azert megis irjatok otletet is...PLS
2010. dec. 31. 19:13
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Akitekivel értek egyet, nem akarom még egyszer leírni ugyanazt. Inkább kicsit másról beszélnék ...

Én hasonló cipőben vagyok ,mint te. Elmúltam 30 éves, de még a szüleimnél lakom gyenge anyagi körülményeim miatt egy panelban. Mikor látták mennyire nagyon érdeklödőm az állatok iránt (nem rég kezdödőtt nálam úgy igazándiból), közölték velem : Kutya, macska nem jöhet ide. Ezzel ugye nem lehet mi kezdeni, győzködni őket felesleges. Csak rosszabb lesz! Megjegyzem előzőleg állatokkal soha nem foglalkoztam. Elképzelésemet nem adom fel, inkább igyekszem hasznosan tölteni. Elkezdtem olvasgatni az interneten leírásokat,véleményeket és amikor elbizonytalanodtam kérdeztem itt, olykor jó nagy hülyeségeket. Nem bántam meg, sőt! Már most úgy érzem -olykor látom jeleit is - sokkal felkészültebb vagyok fejben jónéhány gyk-n kérdező embernél. Csak ajánlani tudom bárkinek, mert ezzel csak nyerni lehet. Az álmodat soha ne add fel, ne dobd el magadtól. Készülj rá, mintha holnap következne be (persze ne vásárolj semmit). Meglásd, ha kellőképpen készülsz rá és soha nem felejted el, valóra fog válni az álmod.

2010. dec. 31. 19:41
 13/28 anonim ***** válasza:
szia!szerintem először gondold át hogy mivel jár egy kutyus főleg egy kölyök kutya és mennyi idő,pénz és fáradozás hogy valamit meg taníts neki.sajna az unoka tesóm se gondolta át most 1,5 éves a kutyusa de aszt hiszem nem valami jól nevelték és hát elég kellemetlen dolgok is történek(neveletlen).és minden feladat a szüleire hárul sétáltatás,etetés és el látás :S nekem most van egy kis kölyök kutyám(7 hónapos)és elég nehéz volt az utcán való közlekedést és jó viselkedést meg tanítani neki de legalább most már jól nevelt kis kutyus lett belőle de viszont sokat foglalkoztam vele iskola mellett.a zseb pénzemből veszem neki a kaját és gyűjtögettem az oltásokra stb-re,takarítottam utána és ápoltam is,vittem sétálni és még mindig ugyan úgy természetesen.szerintem ha anyukádék nem akarnak kutyát ne erőltesd annyira mert se nekik,se neked se a kutyának nem lesz jó.én is szeretnék egy második kutyát de nekem se engedi anyukám de ezt meg is értem mert nem állunk ugy hogy 2 kutyánk legyen.hát győzködj s,sok sikert.
2010. dec. 31. 21:21
 14/28 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy atörődéssel nem lenne baj,de egy kutya rengeteg kiadással is jár,amire a zsebpénzed nem elég.
2010. dec. 31. 22:07
 15/28 A kérdező kommentje:
Azt ok ha megtudnam gyozni akkor fizetnek:)
2011. jan. 1. 00:06
 16/28 Akiteki ***** válasza:
De nem tudod meggyőzni, tehát nem fizetnek semmit.
2011. jan. 1. 00:19
 17/28 anonim ***** válasza:
21:27-es vagyok 22:07-esnek szól hát az én zsebpénzem szerintem elég a kutyának mert diák munkán vagyok és amit kapok az ilyen zsebpénz szerűség persze több de azért egy hónapba 25.000 forint az elég a kutyám fent tartásához szerintem és még marad is vész helyzet esetére is :)gyűjteni kell és már jobb.kérdező:ha ténleg nem engedik anak meg van az oka gondolom azt nem tudom hogy mivel hőzd meg őket de szerintem ha nem akarják nem fogják engedni mármint lehet hogy máshogy lesz.én 4 évet vártam a kutyámra mire meg kaptam összesen 3-4 x próbálkoztam a témával de nem akarták de végül 4 év után meg engedték de csak is az én felelősségemre és hogy ők nem adnak úgy bele a kutya etetésébe,oltásaiba,nem takarítják stb..persze ők is játszanak vele stb...de mégis én neveljem stb...hát sok sok sikert:D
2011. jan. 1. 01:12
 18/28 anonim ***** válasza:
te ismered a szüleidet! mi nem tudjuk pontosan meg mondani h hogyan lehet őket rávenni.
2011. jan. 1. 02:06
 19/28 hell-ikon ***** válasza:

Higgadt fejjel ülj le a szüleiddel és hallgasd végig mik azok az ellenérvek, amik miatt nem szeretnék, hogy kutya legyen nálatok. Alaposan gondold végig (és ne ígérgess felelőtlenül!), hogy azokat az ellenérveket, amiket felhoznak tudod-e, képes vagy-e rá, és biztosan megteszed-e, hogy azokat felvállalod és elvégzed, az elkövetkezendő 10-15-20 évben (etetés, foglalkozás, takarítás utána, orvosi költség, stb.)

Ha bármelyik ellenérvre nem a saját magadnak adott válaszod, akkor tényleg jobb, ha egyelőre nem lesz kutyád. Légy őszinte, elsősorban önmagadhoz, s akkor majd a szüleid is könnyebb lesz talán meggyőzni.

2011. jan. 1. 08:08
 20/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is kutyás vagyok, és nem lebeszélni szeretnélek, hanem csak megírni, mi mindennel jár a kutyatartás. De látom, ezt már többen megtették előttem. Azért ne add fel és ha egyszer neked lesz lehetőséged dönteni, akkor legyen kiskutyád.

2011. jan. 1. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!