A szuleim nem hagyjak hogy kutyat tartsak. De nagyon szeretnek, hogy gyozhetnem meg?
Akitekivel értek egyet, nem akarom még egyszer leírni ugyanazt. Inkább kicsit másról beszélnék ...
Én hasonló cipőben vagyok ,mint te. Elmúltam 30 éves, de még a szüleimnél lakom gyenge anyagi körülményeim miatt egy panelban. Mikor látták mennyire nagyon érdeklödőm az állatok iránt (nem rég kezdödőtt nálam úgy igazándiból), közölték velem : Kutya, macska nem jöhet ide. Ezzel ugye nem lehet mi kezdeni, győzködni őket felesleges. Csak rosszabb lesz! Megjegyzem előzőleg állatokkal soha nem foglalkoztam. Elképzelésemet nem adom fel, inkább igyekszem hasznosan tölteni. Elkezdtem olvasgatni az interneten leírásokat,véleményeket és amikor elbizonytalanodtam kérdeztem itt, olykor jó nagy hülyeségeket. Nem bántam meg, sőt! Már most úgy érzem -olykor látom jeleit is - sokkal felkészültebb vagyok fejben jónéhány gyk-n kérdező embernél. Csak ajánlani tudom bárkinek, mert ezzel csak nyerni lehet. Az álmodat soha ne add fel, ne dobd el magadtól. Készülj rá, mintha holnap következne be (persze ne vásárolj semmit). Meglásd, ha kellőképpen készülsz rá és soha nem felejted el, valóra fog válni az álmod.
Higgadt fejjel ülj le a szüleiddel és hallgasd végig mik azok az ellenérvek, amik miatt nem szeretnék, hogy kutya legyen nálatok. Alaposan gondold végig (és ne ígérgess felelőtlenül!), hogy azokat az ellenérveket, amiket felhoznak tudod-e, képes vagy-e rá, és biztosan megteszed-e, hogy azokat felvállalod és elvégzed, az elkövetkezendő 10-15-20 évben (etetés, foglalkozás, takarítás utána, orvosi költség, stb.)
Ha bármelyik ellenérvre nem a saját magadnak adott válaszod, akkor tényleg jobb, ha egyelőre nem lesz kutyád. Légy őszinte, elsősorban önmagadhoz, s akkor majd a szüleid is könnyebb lesz talán meggyőzni.
Szia!
Én is kutyás vagyok, és nem lebeszélni szeretnélek, hanem csak megírni, mi mindennel jár a kutyatartás. De látom, ezt már többen megtették előttem. Azért ne add fel és ha egyszer neked lesz lehetőséged dönteni, akkor legyen kiskutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!