Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy rontotta el az ismerősöm...

Hogy rontotta el az ismerősöm a kutyája nevelését?

Figyelt kérdés

Mindig is bull terriert akart. De, mikor megkapta, az elején, még tök aranyos volt(szerintem most is az) bár sokan az elejétől utálták mert olyan "gonosz" kinézete van, és egyből jöttek a harci kutyázással. Sokan mikor kicsi volt, kölyök, és oda ment volna haverkodni valakihez, megijedtek tőle, el ijesztették meg hasonlók. Sokan még viccből is ugrasztották szegény kutyát, hogy rá üvöltöttek hirtelen, meg félt szegény. Én mindig is szeretgettem, simogattam, engem a mai napig nagyon szeret, örül nekem. De, mikor már nagyobb lett, rájött vagy nem is tudom, hogy van ereje. Sok ember, aki régen mikor kicsi volt és viccelődött vele, annak elkezdett morogni, és oda kapott, ha viccből rá akartak csapni. Na akkor még jobban jött az agresszív harci kutya.(Engem valamiért soha egyszer sem morgott meg, nem kapott oda, még véletlenül sem...)

És a kutya már többször harapott meg másik kutyát. És mikor a gazdája le akarta róla szedni, akkor nem akarta elengedni. De, csak úgy oda ment hozzá egy kóbor kutya, és ráharapott. Meg, ha valaki meg akarta simogatni, és úgy nyúlt hozzá, mintha meg akarná ütni, akkor oda kapott...

Mitől romlott el a kutya?

2010. dec. 30. 18:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Biztos hogy a ,,viccből rá akartak csapni" miatt vált ilyenné a kutya.

Én is láttam ilyet, egy kenelben levő kutyát akartak vadítani. Az orrára ütöttek egyszer kétszer. Persze nem a gazdája.

Nem kellett hozzá kis idő, és már az utcán se lehetett megsímogatni.

Szal amit leírtál az magába foglalja a választ is.

Sajnálom hogy ilyen embereknek is lehet állatot tartani. :-(

2011. jan. 3. 21:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Ige,csak épp a bullterrier egy sok foglalkozást igénylő "lelkizős"kutya.Ezt a szakirodalomban vagy épp itt a neten is meg lehetett volna tudni.
2011. jan. 3. 21:14
 13/13 anonim ***** válasza:

nem biztos, hogy csak a gazda hibás ebben

lehet, hogy kolerikus a kutya és jó nevelés mellett is mogorva lenne

legalábbis én tudok ilyenről

2011. febr. 3. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!