Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy rontotta el az ismerősöm...

Hogy rontotta el az ismerősöm a kutyája nevelését?

Figyelt kérdés

Mindig is bull terriert akart. De, mikor megkapta, az elején, még tök aranyos volt(szerintem most is az) bár sokan az elejétől utálták mert olyan "gonosz" kinézete van, és egyből jöttek a harci kutyázással. Sokan mikor kicsi volt, kölyök, és oda ment volna haverkodni valakihez, megijedtek tőle, el ijesztették meg hasonlók. Sokan még viccből is ugrasztották szegény kutyát, hogy rá üvöltöttek hirtelen, meg félt szegény. Én mindig is szeretgettem, simogattam, engem a mai napig nagyon szeret, örül nekem. De, mikor már nagyobb lett, rájött vagy nem is tudom, hogy van ereje. Sok ember, aki régen mikor kicsi volt és viccelődött vele, annak elkezdett morogni, és oda kapott, ha viccből rá akartak csapni. Na akkor még jobban jött az agresszív harci kutya.(Engem valamiért soha egyszer sem morgott meg, nem kapott oda, még véletlenül sem...)

És a kutya már többször harapott meg másik kutyát. És mikor a gazdája le akarta róla szedni, akkor nem akarta elengedni. De, csak úgy oda ment hozzá egy kóbor kutya, és ráharapott. Meg, ha valaki meg akarta simogatni, és úgy nyúlt hozzá, mintha meg akarná ütni, akkor oda kapott...

Mitől romlott el a kutya?

2010. dec. 30. 18:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

attól "romlott" el, hogy nem foglalkoztak vele, és a gazda fejére nőtt, ennyi!

terrier. mit vártak tőle, hogy majd golden retriever lesz belőle ha senki sem neveli???

2010. dec. 30. 18:25
 2/13 anonim ***** válasza:
a szocializázió hiányától romlott el
2010. dec. 30. 19:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
leírtál mindent ahol csak el lehetett rontani a kutyát ott meg is tették-erre nevelték ahogyan viselkedik-hiányos szocializáció, szabályok és a vezetés hiánya, erőszakosság, agresszió az emberek részéről-egy kutya tőlünk emberektől elvárja, hogy jó példát mutassunk, ő csak másolja az általunk tanusított magatartásformát.... az ilyen embereknek nem való igazából kutya de semmilyen élőlény tartása...nem akarod örökbefogadni?
2010. dec. 30. 20:40
 4/13 anonim ***** válasza:
60%

Nevelte rendesen? (szerintem nem)

De különben főleg ettől "romlott el" : "viccből rá akartak csapni".

Hát büntetésként se kellene rácsapni a kutyára, nem hogy viccből!

Én az ő helyebe már rég leharaptam volna valakinek a kezét (persze csak annak aki megütött). De szerintem ha így folytatják a végén tényleg komolyan megharap valakit aztán elaltatják.

2011. jan. 2. 21:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Én nem voltam ott mindig, csak néha találkoztam a kutyával... De, tudom, hogy sokszor otthon hagyta, mert elment dolgozni.
2011. jan. 2. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
61%

Én sürgősen kiképzőhöz fordulnék,aki kifejezetten problémás,elrontott kutyákra specializálódott,pl.itt a rehab-szoci foglalkozás,mi is jártunk bullterrierrel,nagyon jó:

[link]

Egyébként próbált volna az én kutyámra ráütni valaki,kibelezem és a belét felspulnizom a legközelebbi villanyoszlopra!Miért hagyta a kedves tulajdonos?

Én pont ezért nem hagyom kint a kertemben egy pillanatra sem felügyelet nélkül a kutyámat.

Mennyit foglalkoznak vele,mennyit sétáltatják?Egy bullterrier jó,ha folyton le van kötve.

2011. jan. 2. 22:23
 7/13 anonim ***** válasza:

A kedves ismerősödnek lehetne tanácsot adni, mert ő tud foglalkozni a kutyával. Neked hiába írunk bármit, attól változás nem lesz.

Esetleg, ha te lennél az a "kedves ismerős", akkor igen...

2011. jan. 3. 07:53
 8/13 zsuzsabazsa ***** válasza:
Pofon egyszerű! A "kutya ott romlott el", hogy nem a megfelelő emberhez került.
2011. jan. 3. 17:35
 9/13 zsuzsabazsa ***** válasza:

20:40

Helyes amit írtál.

A kérdezőnek meg annyit,ha nem adják neki örökbe akkor vegye meg tőlük.

2011. jan. 3. 17:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért szeretett volna olyat, mert tetszett hogy különleges a kutya. A feje, a kinézete...
2011. jan. 3. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!