Akik szerint csak prémiumtápot lehet adni a kutyának és a házi koszt nem jó, mert abban nincs kiszámolva pontosan az állat napi vitamin, ásványi anyag adagja, az. (folyt. Lent)?
ő maga kiszámolja a saját (emberi) ételében minden vitaminból a kellő mennyiséget?
Előre is köszi a válaszokat!
Nem provokálok, csak cinikus vagyok.
Sokan már nagyon túlzásban viszik ezt a kutyatáp kérdést.
Múltkor írta egy srác, hogy szeretne elhozni egy kutyát menhelyről (azt is említette, hogy ennek többek között az az oka, hogy nem tudna kifizetni egy tenyésztői kutyát). A szokásos kutyás fórumozók (neveket nem írok) belekezdtek a szövegelésbe, hogy jaj de hát nagyon fontos a minőségi táp, erre muszáj pénzt szánni.
Lehet én gondolkodom rosszul, de inkább egyen az a kutya Tesco tápot vagy maradékot, de legyen szeretetben és foglalkozzanak vele, minthogy esetleg a telepen élje le az életét vagy arra várjon, hátha elviszi olyan, aki Acanával tudja etetni.
Egy másik kérdező, kérdezte, hogy megfelelő-e, ha a kölyökkutyát főtt hússal, rizzsel és zöldségekkel eteti. Meglepően, több olyan válasz is érkezett, hogy ez nem jó, mert nincs kiszámolva a vitamin adag, a táppal ellentétben és ez fiatalkorban nagyon fontos.
Sok ember sem teheti meg, hogy ilyen ételt egyen, de a kutyának ez nem megfelelő...
És valóban, mindenkinek a saját dolga mivel eteti a kutyáját. Pont emiatt nem kell minden egyes kérdéshez odaírni (akkor is ha nem erről van szó) és úgy beszélni erről, mintha ezen múlna a kutya élete.
Az utolsó beírásoddal egyetértek. Lehet attól szeretni a kutyát, mert nem a legszuperebbel eteted. De vannak esetek, mikor nincs választás. A hosszú szőrű kutyám a silány tápoktól leeszi a szőrt magáról. A többi pedig kiállítási példány vagy volt az. Nekik meg a legjobbat kell adnom, hogy a legjobb formában legyenek.
És igen, vállalom, hogy lusta vagyok főzni, meg tárolni sem tudom a rengeteg húst. Mindenkinek kényelmesebb, hogy 5 perc alatt kiadagolom a zsákból a napi kaját, mint hogy órákig ábrándozzanak a konyhaajtóban, ahonnan az isteni illatok jönnek.
Ez csak a palacsintasütéskor megengedett, akkor mindenki ott drukkol, hogy szakadjon már el egy, az az övék. :)))
hoppá na ez az!! Amit az egyik válaszoló írt.. régen nem voltak tápok, ilyen minőségű, olyan ízesítésű, mégis jól elvoltak a kutyák és semmi bajuk nem volt.
Aki állandóan a száraz sz@rral eteti a kutyáját, arról meg van a véleményem.:)
na jó azt vissza vonom, hogy sz@r, de akkor is!
Melyik tápos gazdi örülne, ha minden nap száraz kaját kellene ennie?
Kell nekik jó szaftos is, és ez alatt nem feltétlen a tasakos kajákat értem:)
Én szerencsés vagyok, mert megtehetem, hogy megvegyem a legdrágább tápot a kutyámnak. De volt olyan időszak, amikor én is főztem neki, mert akkor még csak nézegettem ezeket a tápokat, hogy milyen drágák.. egy-kétszer amikor az a havi hónapban több pénzem maradt, vettem neki kb egy vagy két kilót, hogy jót is adhassak neki. Aztán nyertem egy nagyobb összeget valahol (azt hiszem kb 50.000 forintot) akkor egyből vettem két nagy zsák Acanát, mert a kutyám kedvében akartam járni. És hát nekem közepes testű kutyám van, négy hónapig elég volt neki a két nagy zsák. Amikor láttam a változást, milyen gyönyörű lett a kutya a táptól, nem főztem neki többet. Inkább kispóroltam azt a pénzt, kölcsön kértem, de meglegyen a tápja minden hónapban, a jó minőségű. Aztán kaptam egy jó állást - ma már jól keresek szerencsére, nem kell kispórolnom a pénzt egy kutyatápra. De tudom, hogy vannak még ilyen emberek, szoktam is nekik segíteni. Menhelyre is szoktam bevinni egy zsák Dog Chow-t, ha valamikor több pénzem marad, de minden hónapban beviszek egy Chappit vagy ilyesmit. Tudom, ott szükség van rá. :)
Nem azt mondom, hogy házi kaját nem lehet összeállítani jót - de nem tudsz mindent a kellő mennyiségben belerakni. Szomszédom még mindig főz a kutyájának, kálciumot önt a kajájára, tojást főz neki bele, párol zöldségeket, hogy meglegyen a vitaminja.. és azt mondja kb egy hónapba egy középtestű kutyának a főzés egy 20 ezer forintba van minden hónapban, úgy, hogy megadjon neki minden vitamint stb. Én a tápját 15 ezerért veszem, két hónapig elég neki, és tudom - jót adok neki.
És én élnék akár száraz kenyeren is, de neki legyen meg mindene. Ő a mindenem. Nekem nem csak egy kutya. Ő A KUTYÁM. Felelősséggel tartozok érte szívének utolsó dobbanásáig.
A vélemény olyan, mint a s..glyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
A kutya ugyanolyan szívesen eszi 15 évig ugyanazt. Csak az ember válogat.
"A kutya több ezer éve háziállat. Táp csak néhány évtizede van. Érdekes módon eddig nagyon jól elvoltak táp nélkül is, vígan megérték az öregkort."
Igen de régebben nem volt ennyi kutya mint manapság(sok kutya simán éhenhalt , nem törődtek velük nagyon csak az erősebbek maradtak életben).A táp egy új "találmány" , haladni kell a korral, és a normálisabb tápok direkt kutyáknak készülnek a szükségleteiket figyelembe véve.Az igazság az , hogy szerintem felesleges prémium tápot adni olyan kutyának aki "csak úgy van" , akik viszont sortolnak vele kell a jó minőségű kutyatáp mert sokat számít a kutya kondíciója.Ettől függtlenül mindenki azt ad a kutyájának enni amit akar , a lényeg hogy szeresse és foglalkozzon a gazda a kutyájával és akkor biztosan boldog lesz a kutya attól függetlenül hogy mit kap enni.
én házi kosztot adok a kutyának, néha veszek tápot, de akkor is csak az 5 kilósból 380 ft-ért
nálam ennyinél kifújt a kutyára való költés
de ugyanazt a szeretetet megkapják, mint bármelyik kutyaszerető háznál,
és talán az én kajáimtól nem olyan fényes a szőre, na oszt akkó meg mi van? kb leszarom az egészet
adok neki tojást, abba benne van a fehérjétől kezdve szinte az összes vitamin, és ugyanúgy fényes lesz a szőre de nekem ez nem lényeg
Én jó minőségű táppal etetem a kutyámat, mert:
- tényleg lusta vagyok főzni,
- jobb, mint amit itthon meg tudnék főzni,
- olcsóbb, mintha főznék neki.
Semmi sem szól amellett, hogy főzzek rá, mikor még magamra is csak hétvégén (vagy akkor sem) főzök. A megspórolt időben inkább sétálok a kutyámmal vagy kutyasuliban vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!