Akik szerint csak prémiumtápot lehet adni a kutyának és a házi koszt nem jó, mert abban nincs kiszámolva pontosan az állat napi vitamin, ásványi anyag adagja, az. (folyt. Lent)?
ő maga kiszámolja a saját (emberi) ételében minden vitaminból a kellő mennyiséget?
Előre is köszi a válaszokat!
nem hinném h bárki számolgatna. a mi kutyánk is jó fajta tápot eszik, de attól még néha kap egy kis főtt ételt amit mi is eszünk.
Semmi baja nem lesz tőle. Na meg amit mi megeszünk az rossz nem lehet!
A saját egészségemet úgy teszem tönkre, ahogy akarom. De a gyerekemét és a kutyámét nem.
De lehet provokálni, etess nyugodtan a konyhai maradékkal. Nem az én kutyámmal teszed, szerencsére.
ja szerintem is baromság.
Hát a mi kutyuskánk jó kis főtt fejhúst szokott kapni, meg marhamájat állítom többet ér mint a tápok.:) attól, hogy rá van írva a csomagolására, hogy miből mennyi van a tápban, attól még nem biztos, hogy tényleg annyi, és az van benne, ki bizonyítja?? senki:)
Meg főtt ételt is szokott kapni, és csak egy fajtát, tehát azért nem keverünk össze 3 napról visszamenőleg különféle kajákat!
22L
Ne adj neki maradékot! A házikoszt nem ideális a kutyának, nincs benne kellő fehérje, valamit sok tápanyag hiányzik belőle ami a kutyának fontos. A tésztától pl. igencsak megnövekedhet a súlya. Mi elég sok fűszeres kaját eszünk, ez a kutyának nem ideális.
Nem véletlenül találták ki a tápokat, én személy szerint nem szoktam főzni a kutyámnak és nem kap maradékot.
Az ember mindenevő. A kutya ragadozó. Teljességgel más étrendre van szüksége, mint az embernek. Az ember ezt nem ismeri annyira jól, mint a saját szükségleteit, ezért számolgatnak helyette a (minőségi)tápgyártók.
Az ember saját magát ismeri annyira, hogy ne kelljen mindent kiszámolnia. Ennek ellenére manapság vannak akik igenis számolgatnak. Ők a kalória számolgatók. Bezony.
"attól, hogy rá van írva a csomagolására, hogy miből mennyi van a tápban, attól még nem biztos, hogy tényleg annyi, és az van benne, ki bizonyítja?? senki:)"
Erre való a fogyasztóvédelem , ha nem az van benne mint amit ráírnak szépen megbüntetik az illető céget (és ha kap 1 kis sajtó visszhangot , mégtöbbet ront az üzleten).
Mostanában szerintem is többen túlreagálják et a táp dolgot , de mindenkinek a saját dolga hogy mivel etet.
Ha az én kutyám a harmadik nap is tápot kap, akkor egyszerűen fogja is kiborítja. Tudod ki etetné mindig táppal a kutyáját.. aki lusta főzni. :S
Most nem azt mondom, hogy csak házikoszt, de az állatboltban lehet venni nagyon jó sült kacsát, stb, amit ha összefőzöl mondjuk tésztával, meg egy-két dologgal akkor imádni fogja a kutya. Mi szoktunk hozzá levest önteni, vagy mondjuk pörköltet.
De azért, hogy mindennap tápot egyenek.. Áááh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!