Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez a Yorkiknál milyen méretet...

Ez a Yorkiknál milyen méretet jelent?

Figyelt kérdés

Lessz Yorki kiskutyám, így nézegetek különböző keneleket. Hátha találok köztük egy színpatikust, ahol a kiskutyákat is jól neveli. Azon kívűl nem holmi szaporításról van szó.

Na mindegy írom a lényeget.

Nem tudom mit jelent az, hogy Toy méret.

Aki tudja az légyszíves írja le.

Köszönöm előre is!!! :)

2010. dec. 29. 20:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Lehet hogy félreértés történt. A toy kifejezést használják a yorkshire terrierre, ugyanis az FCI besorolás alapján a 3. fajtacsoportban (terrierek) a 4. szekcióba tartozik, aminek a neve toy terrierrek, de ettől még minden yorki ugyanakkora (már a hivatalos standard szerint), kb. 20-25 centi magas.

"Classification FCI: Group 3/Terriers, Section 4/Toy Terriers (without working trial)"

2010. dec. 29. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:
2010. dec. 29. 21:01
 13/15 anonim ***** válasza:

Olyan, hogy Toy méret nincs, szerintem ezt a 'kennelt' hagyd ott a fenébe, nem ér annyit. Keress mást, én tudok neked elég sok jó kennelt ajánlani, pl ilyen a Of New Deal kennel, ott nagyon jók vannak :)

De a többi magyarországi kennel: [link]

2010. dec. 29. 21:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Yorkshire terrierből csak 1 méret van, a standard. Ez hivatalosan 3.1 kg-os maximum súlyig van megjelölve.

Toy egyáltalán nincs, a divatos "mini yorkiról" nem is beszélve. Ilyen sincs hivatalosan.

Az egy dolog, hogy ezzel népszerűsítik, és egyesek kifejezetten ezt keresik, de én eleve nem vennék olyan helyen, ahol ilyen jelzőkkel hirdetnek kutyát.

A normál méretűnek hirdetett yorki még esetleg szóba jöhet, de ott is az a mérvadó, ha látod a szülőket. És akkor az alapján nagyjából sejteni lehet, hogy mekkora kölykök lesznek. Persze egy almon belül is vannak kisebbek, nagyobbak.

De ha beírod google-ba, hogy yorkshire kennel, akkor sok megbízható tenyésztőt találsz. Nekem őket dobta fel, és róluk eddig csupa jót hallottam:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor mindenképp tenyésztőtől vedd, törzskönyvvel. Akkor is, ha csak hobbi célra szeretnéd!

A törzskönyv kiváltása 6.000 forint, szóval ennyivel kell többet fizetned a kutyáért.

De egy igazán megbízható tenyésztőnél nem opció a törzskönyv. Neki nem mondhatod azt, hogy köszönöd, nem kéred, mert ő anélkül nem adja oda a kutyát.

És ez azt jelenti, hogy felelősséget vállal a kutyáért, hogy a kutya szülei szűrve voltak, hogy nincsenek örökletes betegségeik.

Szóval ne az expressz.hu-n nézelődj, mert az ott hirdetett kutyák 99%-ra nincs semmilyen garancia. Márpedig az a lényeg, hogy egészséges kutyád legyen:) Nem kell elkapkodni sem, ha találsz olyan tenyésztőt, akinek a kutyái tetszenek, akkor várd ki, hogy legyen egy alom, ahonnan kiválaszthatod a kutyusodat.

Sok sikert:)

2010. dec. 29. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
20:24 vagyok: Ha nem tenyésztőtől, akkor honnan? Te írtad, hogy nem holmi szaporított kiskutyát akarsz. Nem azt mondtam, hogy minden kennel rossz, csak sajnos a kennelnevet bárki kiválthat, egy honlap létrehozása pedig már tényleg nem nagy ügy. Ezért kell körbejárni a dolgot, elmenni megnézni a szülőket meg úgy általában a környezetet, megbeszélni a tenyésztővel, mik a vásárlás feltételei. A yorkie amúgy is nagyon divatos mostanság, nagyon sokan szaporítják, ergo sok az ideggyenge, beteges kutya, mégha csak egyszeri, "hobbi alomról" is van szó. Egy lelkiismeretes tenyésztő csak szűrt szülőktől származó kiskutyát ad el, szerződéssel, egészségügyi garanciával, valamint nem választható a tk, hanem alapból jár a kiskutyához! Ha ezek megvannak, akkor nagy gond nem lehet. Azokból a kennelekből, amiket pl. Szellő lány belinkelt, nyugodtan vehetsz.
2010. dec. 30. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!