Uszkárok mennyire okosak, és melyik méretet érdemes bent tartani? Közép vagy törpe?
Hali
Az lenne a kérdésem, hogy melyiket érné meg venni, nagyon tetszenek az uszkárok, hallottam, hogy sokat rohangálnak, ez igaz?(nem baj, csak kiváncsi vagyok). A közép méret kb. meddig ér?(térdemig stb.stb.), mert eddig mindig törpéket láttam..És melyiket érdemesebb bent tartani? persze sétákkal és rohangálásokkal együtt(pont a lakásunk mögött van egy kutya park, ahol csomó kutyás kint szokott lenni és már össze is barátkoztam egy párral..
köszi a válaszokat
Az uszkárok rettentő okosak és intelligensek, egyben érzékenyek és eléggé egygazdásak - ill. inkább nem az a mindenkivel lepacsizós fajta. Rohanós, pörgős kutyák - legalábbis akiket én ismerek. De ők sem csak a fizikai fárasztást igénylik, hanem a szellemit is - napi szinten.
A közép uszik olyan 38-42 centisek, tehát max térdig, kicsit alá érnek. Én biztos h közepet vennék. Abból is az apricot színűt vagy barnát...esetleg feketét :oP
Csak bent lehet őket tartani mivel nincs aljszőrük ami a nagy hidegben megvédené őket. Rendszeresen kell kozmetikáztatni a szőrét.
Köszönöm szépen.
Esetleg még annyi, hogy a dog dancingre alkalmas lenne-e? Szeretnék kutyaiskolába járni vele...
(szerintem akkor én is a közepet választom mert kb. térdig érő kutyát szeretnék)
Az uszkár lakáskutya, ha toy, ha óriás. Nem lehet kertben tartani. Amúgy szerintem nem olyan hatalmas nagy az óriás sem. :) Szóval panelba is mehet bármelyik, de le kell fárasztani, mint bármely más kutyát. Viszont azért is jó, mert akár a szoba közepén is lehet vele dog dancingelni. :)
Akit én ismerek, azzal járnak kutyaiskolába és sétálni is rendszeresen, sőt néha még lovagolni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!