Jól tettem hogy rákiabáltam? Ha nem akkor legközelebb mit tegyek?
"Nem tudom milyen fajta, találtam, és nem értek a kutyákhoz."
Ha nem is értesz a kutyákhoz,az biztos hogy szerencsés vagy!Találsz egy szép,aranyos két-három hónapos kiskutyát amit magadhoz vehetsz!Ezt a mázlit!!
Az meg külön szerencse hogy ennyien ugranak egyszerre az első szavadra hogy segitsenek "megnevelni"a kis huncutat!Te egy szerencsés ember vagy!!Gratula!!
Ma 19.37---"Nem fogtad fel, hogy ez egy állat? Álltoknál nincs olyan, hogy sértődés meg szeretet."
Nem osztom a véleményed,mert saját kutyámon is tapasztaltam olyat amit az embernél sértődésnek szoktak nevezni.Lehet hogy ez náluk nem sértődés,de akkor mi?
Igen ezt én se értem hogy miért mondja hogy nincs néluk sértődés, de hát neki ez a véleménye... Most voltam a boltban, végig ezen gondolkoztam, hogy már hogyne lenne érzése, mikor hazajövök rohan hozzám, örül nekem.
Igen szerencsés vagyok, nagyon aranyos kutyus, és mindent megteszek érte, és lehet hogy most nem értek még hozzá, nevelés szempontjából, de minden után utána nézek, de most ez baj? Olyan furán írtad.
Ha gondolod nekem írhatsz privit, bármi kérdésed van szivesen válaszolok :) Nem mondom, hogy hűdenagyon értek a kutyákhoz, de fél éve van kutyám és rengeteg újat tudok meg minden nap és akkor meg is beszélhetnénk, hogy mit hogy :)
És hogy a kérdésedre válaszoljak: Jól tetted. Ha megsértődik ne foglalkozz vele, érezze, hogy büntiben van és rosszat csinált, aztán mondjuk 5-10 perc mulva menj oda hozzá és szépen fokozatosan "engedd ki" a büntiből. Pl. elkezded kicsit simogatni aztán már jól megdögönyözöd és játszotok. A harapdálás meg annyi, hogy rászólsz, hogy Nem! Fúj! vagy Nem szabad! Sokszor tedd ki pl a papucsos dolognak, és amikor nyúlna a papucsért szólj rá. Aztán amikor már csak nézi és nem nyúl hozzá akkor jön a dicséret :) Ugyanez a harapdálásnál is. Sok sikert!:)
Az, hogy egy állatnak nincsenek emberi érzései, nem vélemény, hanem tény. Szánalmas, ahogy itt emberi tulajdonságokkal próbálja mindenki felruházni a cicust, a kutyust meg a papagájt. Értsd meg, hogy nem szeret, nem örül neked, hanem az ösztöneit követi, hogy táplálékhoz meg védelemhez jusson.
Ebből is látom, mennyire elsivárosodott a világ, hogy szeretetnek, ragaszkodásnak látjátok egy kutya ösztöneit, és ezzel próbáljátok az embereket helyettesíteni. Tényleg egyszerűbb egy kutyával kijönni mint egy emberrel, mert az nem szól vissza, mindig teljesíti a parancsokat, mindig "örül" neked, és még hazudhatod is magadnak, hogy szeret. De nekem más fogalmaim vannak a szeretetről.
Ucsó hát akkor örülj neki. Írásodból is a boldogság sugárzik...
Ucsó előtti, oks írok egy privit:)
Papucsról szerintem úgy lehet leszoktatni ha olyan rágnivalót adsz neki amivel elidőzik. Vannak erre a célra kifejlesztett játékok. pl a Kong. [link]
Az a lényege, hogy jutalomfalatot kell beletölteni, és a kutyának addig kell görgetni amíg ki nem esik.
De vannak ilyen rágócsontok, cipők.
tegnap 21:49--Fogadok csak azért irtad hogy vitatkozz,vagy csak képen láttál kutyát!Abban igazad van hogy nincsenek emberi érzései.Persze hogy nem emberiek mert állatról van szó.De az állat is rendelkezhet olyan tulajdonságokkal ami arra utal hogy szeret valakit,vagy nem szeret.Meg még sok olyan dologgal amit az ember is érez--mindegyik a maga módján!
Abban meg főleg igazad van hogy sokan társpótlónak tartanak házikedvencet!Miért is baj az?Miért is itéled el Őket?Abban már nem tudok igazat adni hogy pálcát törsz fölöttük amiért szeretik a jószágaikat és nem szeretik az embertársaikat.Legtöbb aki itt megnyilvánuk állatokkal kapcsolatban az olyan akinek nincs még társa,nincsen gyereke vagy egyedülálló valami folytán.Elég baj az Nekik és nincs jogunk elitélni ezért Őket.
Örüljünk mi,akiknek vannak szerettei és nem fanyalodunk arra hogy az embertársi szeretetet mással kelljen pótolnunk.
Minden ember igényli a szeretetet és ha azt a kutyától,vagy a macskájától kapja meg ahhoz másnak semmi,de semmi köze sincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!